כיור מטבח?

tvudi

New member
כיור מטבח?

מבקש לדעת מה עדיף כיור חרס (חרסה) או סיליקווץ?

אוריאן32

New member
כיור מטבח מה עדיף

שלום יש הרבה סוגי כיורים החל מנירוסטה, דרך כיורי חרס וכלה בקוורץ גרניט וקוריאן. לכיורי הנירוסטה יתרון גדול בכך שהלכלוך לא נראה עליהם, הם אינם סופגים כתמים והם קלים מאד לניקוי. יחד עם זאת, כיור נירוסטה עלולה להיראות תעשייתי מידי כשמשטח העבודה כולו הוא מנירוסטה. מבחינה עיצובית, כיור הנירוסטה מתאים יותר למשטחים טבעיים כמו עץ או שיש. אם אתה מעדיף משחקים של צבע בכיור, אולי עדיף לך לא ללכת על נירוסטה ולבחור בחרס סיליקוורץ או סיליגרניט. ההבדל הוא בצורת הניקויי ובמראה...בכיורי סיליקוורץ וגרניט אסור להשתמש בחלק מחומרי הניקויי (חומצות למיניהם) מחשש לכתמים. אבל כיורי הסיליקוורץ מגיעים בשלל צבעים ומראה עיצובי דקורטבי שאי אפשר לייצר מחרס. כיורי הסיליקוורץ כיום עמידים גם בפניי שריטות הודות לציפוי קשיח על הכיור...שריטות וכתמים ניתן לנקות עם אסטוניש (של יעקובי). לסיכום זה מאוד תלויי בצרכים שלך ובתקציב. בהצלחה. גינזבורג כיורים מחסני היבואן יוחנן הסנדלר 20 אזה"ת כפר סבא 0522804237

goanin

New member
אני מחפש כיור גדול

הציעו לי כיור סיליקוורץ ב700 שקלים. זה יקר? זול? כדאי? אני רוצה משהו כמו 70-80 ס"מ. יש כאלה?

אוריאן32

New member
כיור גדול

מחיר לא רע...זה גם תלויי על איזה דגם אתה מדבר ....בטח תוצרת סין כיום ישנם חברות מסוימות בסין אשר מייצרות כיורים בסטנדרטים גבוהים כיורי הסיליקווארץ במידות שציינת מגיעים ככיור וחצי או כיור כפול שוב תלויי מה אתה בדיוק מחפש גינזבורג כיורים יוחנן הסנדלר 20 אזה"ת כפר סבא 0522804237

avi5199

New member
הוא מכניס הרבה כסף לכיסו של היצרן

וברצינות: היתרון היחידי שלו שאפשר לחתוך אותו יותר מדוייק בתפר שבין השיש לכיור. והוא קצת יותר חזק ועמיד מקוריאן (שזה חומר דומה) חוץ מזה הוא רגיש למכות וסריטות ולכימיקלים ולחום ושטח הפנים שלו לא חלק, ולכן הוא פחות קל לניקוי מחרס, ומנרוסטה.

goanin

New member
איזה ביעוס...

אז מה הכי כדאי לקנות אם רוצים כיור גדול?

avi5199

New member
לדעתי רק חרס , או נרוסטה .

אם רוצים כיור גדול מאד אפשר להתקין שני כיורים. (ואם תחזור פעם בתשובה יהיו לך כיור בשרי וחלבי ) כיור מדגם "שף" של חרסה לדעתי מספיק גדול לכל הצרכים. והוא זול ומעולה.

erezbt

New member
מה שכתוב פה לא נכון!

היום יש וריאנטים רבים של סוגי החומר - לא הכל "סיליגרניט" מחוספס - יש היום כיורים חלקים מאד העשויים חומרים כדוגמת הסיליגרניט - תלוי בחברה (לדוגמאר קריסטידור). הכיורים הללו אמורים להיות עמידים מאד לשריטות ולמכות וקלים מאד לניקוי.

avi5199

New member
מאד פשוט לבדוק את זה

לפני שאתם קונים כיור העבירו אצבע על שטחו הפנימי שלו והשוו את החלקות לזו של כיור מחרס או מנירוסטה. אולי יש פטנט כזה... אבל אני עוד לא ראיתי אף כיור סיליגרנית או סיליקוורץ שמתקרב באיכות שטח הפנים לשטח הפנים של נירוסטה מלוטשת או של חרס.

erezbt

New member
כנראה שלא ראית הכל בחיים - מתי לאחרונה בדקת?

ואני אומר לך שיש כיורים שמתקרבים מאד לחלקות של הגלזורה של כיור חרס עד כדי כך שבבדיקה עם היד שלך לא תוכל להרגיש הבדל

אוריאן32

New member
יתרונות הסיליקוורץ

כמו שAVI אמר כיורי הסיליקוורץ על באמת יותר מדוייקים בחיתוך בהשוואה לחרס מה שמבטיח גימור יפה יותר. זה נכון כיור סיליקוורץ תופס קצת יותר ליכלוך אבל זה לא משהו שאי אפשר לנקות עם חומר ניקויי אסטוניש (של יעקובי) בכול סוגי הכיורים יש להמנע מהנחת סירים על משטח הכיור מפניי שהמתכת יותר קשיחה מחומר הכיור לכן יש חשש לשריטות. (גם במקרה הזה ניתן להשתמש באסטוניש) למה סיליקוורץ עדיף מחרס....מפני שהחרס מצופה בשיכבת אמיל אשר אוטמת את הכיור... שיכבת האמיל יכולה להסדק אם נופל דבר מה על הכיור... מה שגורם לספיגת המיים בכיור והתוצאה היא טיפטוף תחת הכיור וריח רע...הפיתרון היחיד הוא להחליף את הכיור!!!!!!!!!!! להבדיל מכיורי הסיליקוורץ שאפשר לשייף ולתקן. גינזבורג כיורים יוחנן הסנדלר 20 ביתן 1 כפר סבא 0522804237

avi5199

New member
חרס לא מצופה באמייל .

השכבה החלקה של חרס זו גלזורה של זכוכית שניתכת ביחד עם החרס באלף מעלות כמו בקרמיקה. השכבה הזאת מעניקה לחרס שטח פנים כמו זכוכית שקל מאד לנקות, לסיליקוורארץ\גרנית אין בכלל שכבה חלקה. בניגוד למה שכתב אוריאן32 , כיור החרס מצופה בגלזורה משני צדדיו חרס שנסדקה לו הגלזורה אטום למים, ולא מטפטף, סדק בכיור שמטפטף זה סדק לכל העומק ומכה שגורמת לסדק כזה בכיור חרס, תשבור גם כיור של סיליגרנית. כולנו גדלנו עם כיורי חרס , לא זוכר תופעה כזאת של סדק בכיור... אצל אמא שלי יש כיור חרס ארבעים שנה שלא נשברה לו הגלזורה...

בעיני, הייתרון הכי גדול של הנירוסטה הוא

שהכלים לא נשברים במקרה של נפילה. חוץ מזה שאני לא מתה על המראה שלהם, הם נראים לי הכי נכונים למטבח. יש לי כרגע כיורי נירוסטה, וחוץ מעניין הטיפות שתמיד נראות וזו מלחמה שלא נגמרת והמראה הקר, הם מושלמים לתפקידם.

gpogoda

New member
ניצלו"ש- איפה יש מבצע על כיורי נירוסטה טובים?

מישהו נתקל בחנות שמקיימת כעת מבצע על כיורי נירוסטה מחברות טובות - פרנקי, קינדרד או רג'ינוקס? והאם למישהו יש המלצות על האולין הסיני? הוא זול משמעותית. האם הוא באמת לא טוב?

אוריאן32

New member
האולין הסיני

חברת האולין היא החברה הכי גדולה ליצור כיורי נירוסטה במיזרח הרחוק המפעל בעל קו יצור למותגים באירופה. כיוריי האולין נירוסטה לא נופלים באיכותם מכיורים אחרים אלא רק במחירם הסינים ממש הצליחו הפעם !! מבחינת הדגמים איכות המוצר ודיוק היצור (מאוד חשוב!!!) גינזבורג כיורים יוחנן הסנדלר 20 אזה"ת כפר סבא ביתן 1 0522804237

למעלה