או-אה... תורה שלמה
כיול מסך הוא תורה שלמה ועמוקה... אבל בגדול.. דבר ראשון, והחשוב ביותר, כיול מסך נעשה לצורך מסויים (כפי שאסביר בהמשך), אין כיול מסך "כללי". דבר שני, כיול מסך צריך ליהיעשות לאותו צורך בתדירות גבוהה מאוד (אני עושה כל בוקר) עכשיו ל"איך עושים": יש המון דרכים, המיקצועיות ביותר נתמכות במכשיר שבודק את ערכי הצבע של המסך (מעין כולורימטר), לא על פי העין . כיול מסך צריך להיעשות יחסית לתוצאה הדרושה, כלומר, כיול מסך להדפסות פיירי למשל, יהיה שונה מכיול לדפוס. הרעיון בכיול המסך הוא לקחת תמונה מסויימת, להדפיס אותה (אם אנחנו מדברים על דפוס) במדפסת ספציפית, או במכונת דפוס מסויימת (וגם אז צריך תמיד להקפיד על סבב קסוע של אותו מחשב, אותה מדפסת פילמים, אותו מייצר פלטות, ואותה מכונת דפוס באותו בית דפוס), ואז לכוון את המסך שיראה את אותה תוצאה בדיוק. אני למשל מכייל מסך כדי שיראה צבעי מוצרים מסויימים "כמו בטבע", בשביל זה, אני מסתכל על אותם מוצרים בסביבה עם תאורה נשלטת, ואני יודע בדיוק לכמה קלווין המוצרים האלה נחשפים, ואז מכייל את המסך בעזרת "Spyder" לאותה תאורה... לא פשוט, דורש המון השקעה, וחשוב רק למי שבאמת עובד עם דיוקי צבע גבוהים.