כיול מסך

גילה49

New member
כיול מסך

שלום רב, אני צלמת. שמתי לב כי הפרדת הצבעים במסך הפרטי שלי שונה לחלוטין ממסכים אחרים. בתמונה מסויימת שעבדתי בפוטושופ הגעתי לשחור מסויים (שמבחינתי היה שחור מוחלט) באחד מהאיזורים בתמונה. וכאשר ראיתי את אותה תמונה במסך אחר נדהמתי לגלות שהאזור השחור בתמונה שלי למעשה מורכב מכמה סוגי שחור- ועקב כך לא התקבלה התוצאה הרצויה. הסקתי כי קיימת בעיה חמורה של הפרדת צבעים במסך שלי. יש ברשותי מסך שטוח מדגם MAG innovision 8ms. שם תוכנת כיול המסך: NVIDIA כיצד אוכל לכייל את המסך בצורה הטובה והמהימנה ביותר, ואילו ערכים עלי לכתוב בתוכת הכיול? תודה מראש!

מיכאל ג

New member
גם מסך טוב לא יזיק...

מה שיהא קנתה נשמע מאוד זול ואולי אין דרך לכייל אותו.

oren*

New member
מסך הוא כלי עבודה חשוב לא פחות מהמצלמה.

אם את מגדירה את עצמך כצלמת, אני בטוח שאת עובדת עם גוף מקצועי וסט עדשות. באותו אופן משקיעים גם בכלי העבודה המשלימים - מסך, מחשב ותוכנת עריכה, לאחר סינון ביקורות באינטרנט, צפייה במסך בפעולה ובחינת כל הפרמטרים החשובים מבחינתך. לא ציינת דגם ספציפי, אבל חיפוש מהיר על מסכי MAG, מציג ביקורות לא מחמיאות כולל כאלה המתייחסות לבעיות בהצגת גוונים של אפור-שחור - מה שהיה חוסך לך את התדהמה בגילוי הדברים לאחר ההדפסה (והסיכון בפגיעה בפרוייקט של לקוח בהשקעה גדולה של זמן וכסף). היו כאן דיונים והמלצות על מסכים לעבודה עם דפוס, את מוזמנת להיעזר במנוע החיפוש ולהגיע אליהם בנוסף על חיפוש בפורומים ואתרי צילום והתייעצות עם קולגות.

xfwind

New member
NVIDIA זה שם כרטיס המסך

יתכן ואת מייחסת לפאנל האפשרויות של הכרטיס תכונה של תוכנת כיול, אבל לא כך הוא - אלא חלקית ביותר.

שלום לך גילה49,

יש כמה דברים שאינם ברורים לי בשאלתך? "שמתי לב כי הפרדת הצבעים במסך הפרטי שלי שונה לחלוטין ממסכים אחרים..." יכול להיות שהמסכים שלהם אכן מראים אחרת, אך מאין לנו לדעת שהם אינדקציה נכונה? הרי ראינו מקרים עם מסכים של eizo לא מכויילים... כמו כן הזכרת " וכאשר ראיתי את אותה תמונה במסך אחר נדהמתי לגלות שהאזור השחור בתמונה שלי למעשה מורכב מכמה סוגי שחור- ועקב כך לא התקבלה התוצאה הרצויה..." האם כוונתך תוצאה רצוייה בדפוס? ואם כן באיזה מכונת דפוס: דיגטאלי, למדה, פלוטר או אופסט? כמו כן הייתי רוצה לדעת, ברשותך, מהו פרופיל ה-cmyk שעימו עבדת? לדבר יש השלכות מענינות. יום טוב

גילה49

New member
לשמחתי או לצערי...

עדיין לא הגעתי כלל לשלב ההדפסה, לצורך העניין, התמונה אמורה להשאר בפרופיל RGB בלבד ומיועדות לצפייה באינטרנט. אם כך, כוונתי הייתה לתוצאה הרצוייה במסך. בעיבוד התמונה הלקוי הבחנתי בכל שאר המסכים (4 במספר) למעט במסך שלי... ועקב כך הסקתי כי ישנה בעייה... בנוסף כאשר דגמתי נקודות שונות באיזור השחור בתמונה בתוכנת פוטושופ הבחנתי כי קיימים הבדלים בערכי הצבע בנקודות השונות....

הי, גילה 49

הייתי מעוניין לעשות עימך ניסיון קטן לפני שתעשי את מה שהחברה הטובים יעצו יעשו לך, כגון החלפת מסך או רכישת ערכת כיול. או לחלופין לבצע לעת עתה כיול מטכנאי, שזוהי אפשרות הזולה ביותר כרגע (דרך אגב אני מבצע כיולים לכמה חברה, אם תרצי אשמח להיות לשרותך דרך פניה למסר שלי.) אבל לפני הכל הנה הניסוי שנבצע: 1. פתחי את פוטושופ 2. עשי קיצור מקש ctrl+shift+k 3. בחלון שנפתח בחרי בתפריט color space את הפרופיל monitor rgb. 4. אשרי את החלון וסגרי. 5. פתחי מסמך חדש על מוד rgb ומלאי אותו בשחור מלא (0.0.0) והגדילי אותו ל-fill screnn 6. לחצי על mקיצור מקש ובצעי בעזרתו מלבן באמצעו של המסמך (שיתפוס שליש ממנו). 7. כעת מלאי אותו (בעודו מסומן) בערכים 1.1.1 8. כעת לחצי על מקש tab ואחרי זה f עד שתראי שכל המסך שלנו שחור מלא. כעת אמרי לי, האם את רואה הבדל צבעים בין המלבן לשאר המסך? אם לא נסי בערכים 3.3.3 בתוך המלבן ואמרי לי אם אז את רואה הבדל כלשהו? בהצלחה

ל noa_f

שלום, הודעתי מתייחסת לניסוי שאני מעוניין לבצע עם פותחת האשכול. הפרופיל שביקשתי להגדיר נועד אך ורק למען הניסוי הנקודתי בדיון שהתפתח על-מנת לברר מ"ס דברים לצרכי. לגבי שאלתך, מומלץ לעבוד על sdobe rgb ולא srgb לגרפיקאים שעובדים לפרינט. יום טוב

גילה49

New member
דבר ראשון המון תודה!

נסיתי לעשות את הניסוי שלך בשני מסכים המצויים בביתי, במסך הLCD ובמסך SRT ("השמן") ישן מאוד המצוי בביתי, (חשוב לי לציין כי השימוש במסך הישן הראה לי עד כמה התרגלתי ל"טוב" כשעברתי למסך השטוח. המסך הישן לא רק תופס כל כך הרבה מקום (הבעייה השולית...) הוא גם עושה רושם של לא בפוקוס, טשטוש ובעל קונטרסט מאוד נמוך...) ובהמשך בצעתי את הניסוי במסך הנוכחי והשטוח שלי (החדש יותר). בשני המסכים הצלחתי לראות הבדל בגווני השחור, רק לאחר "משחק" בתוכנת NVIDIA בערכי הגמא, כאשר במסך השטוח הייתי צריכה לנקוב בערכים גבוהים יותר מבמסך השטוח. יש לי מספר שאלות: -האם משחק ושינוי ערכי הגמא הוא נכון, ואם כן עד איזה ערך "מותר" להגיע?... -האם ישנם ערכים נוספים ש"אסור" לעבור אותם במשחק בערכי הקונטרסט והכהות... האם מותר לתת ערים של יותר מ-50% לקונטרסט? -במידה ואני מצליחה להגיע להפרדה מספקת מבחינתי של הצבעים במסך, בעת השליחה לדפוס, האם ההפרדה אמורה להיות זהה או מינורית יותר (כלומר פחות הפרדת צבעים בהדפסה מאשר במסך, פחות קונטרסט בדפוס וכו'...)? הערכים שאשרתי הם כדלהל"ן: Brightness - 45% Digital vibrance - 0% Contrast - 46% Gamma - 15% שוב המון תודה על כל הזמן והעזרה!

הי,

אני שמח שיכולת להגיע לשחור הרצוי מבחינתך. ראשית, נזכור שאנחנו מבצעים תיקונים על-פי מראה עיניינו, מראה עינייך במקרה זה, ובתור אחד שעובד עם המון צלמים, אני חייב לציין ולשבחם שעיניהם חדות ביותר... בכל מקרה במצב שבו אנחנו מבצעים תיקונים לפי מראה עיניינו, אין נכון או לא נכון, רוצה לומר שתבטיחי במראה עינייך, את הרי צלמת! מה שכן יש לעשות שני דברים בסיסים שיש באפשרותנו: 1. טמפרטורת מסך 6500. 2. גמא 2.2 לחלונות או 1.8 למק לאחר שעשינו כל זאת נמשיך לבצע את תיקוני הצבע לפי שקופית, או תמונה, שעשינו במעבדה ואנחנו "אוהבים ובוטחים בה" ולפיה נעשה את כיוונו. זאת אומרת אחת נחזיק ביד, או שקופית במידה ויש לך שולחן אור, ולפיהם נבצע את התיקונים הדרושים במסך תוך כדי הסתכלות. לגבי התמונה לדפוס. לצערנו מרחב ה-cmyk דל יותר ממרחב rgb. בעזרת המרה נכונה לפרופיל הדבר (בררי אם הדפוס. אני לא יודע מהי בחירת ההדפסה שלך: דיגטאלי, אופסט, למדה או פלוטר?) משפר עד כמה שניתן. לצערי לא אוכל יותר להרחיב מיכוון שהדבר דורש ניסיון כמו כל דבר בחיים. בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה וכל טוב בהמשך

גילה49

New member
שוב המון תודה ורק דבר אחרון

בקשר לשינויי הטמפרטורה והגמא, גם לפי מה שכתבת וגם באתר d-spot.co.il מופיעים אזכורים דומים בקשר לערכים אלו. איפה אני יכולה לשנות את ערכי הטמפ', הם לא מופיעים אצלי לא במסך עצמו ולא בתוכנת NVIDIA... ובקשר לגמא, הערכים מופיעים אצלי בתוכנת NVIDIA רק כאחוזים, ואני בחרתי ב-15%, האם 15% הם שווי ערך ל2.2 ?

אבל אני כבר אחזתי בפוך...

נסי לחפש טוב. אם אין תשתדלי שהמסך יהיה צהוב יותר מאשר כחול. לגבי גמא כווני אותה עד שתראי כמה שפחות את הערך 1.1.1 שביצענו (זוכרת) בפוטושופ. נ.ב אל תשכחי להחזיר את הפרופיל הקודם שהיה לך... לילה טוב

למעלה