כיווצים במכונה

הריiנית

New member
כיווצים במכונה

שלום לכולן, יש לי מכונת תפירה של זינגר ורציתי לשאול איך אני תופרת כיווצים (כמו בחצאית קומות) תודה מראש!

אם השאלה היא כיווצים אז כך...

יתכן, ויש במכונת תפירה ביתית איזה פונקציה שעושה תפר כיווץ אוטומתי , לי אין מושג במכונות תפירה ביתיות של זינגר.
אבל אני יכולה לשער שדרך עשיית הכיווצים דומה גם במכונה ביתית כמו במכונה תעשייתית
שלבי עבודה:
1. לאורך הקטע שאותו את רוצה לכווץ, תתפרי שתי שורות מקבילות תפר רגיל מס' 5 (הכי גדול) כאשר כל שורה במרחק של רגל מכונה אחת מהשנייה.
תדאגי להשאיר זנבות ארוכות בשני הצדדים.
2. תפסי את הזנבות בצד אחד וקשרי אותם ביחד.
3. תפסי את הזנבות העליונות בצד השני ותתחילי לכווץ בעדינות לאט לאט, בעדינות, להיזהר שהחוט לא יקרע.
4. פזרי את הכיווצים באופן שווה לאורך כל הקטע, עד לגודל או האורך המתאים.

מצרפת תמונה שציירתי לייד המחשב, מקווה שמובן ושהתכוונת לזה...

טרהקוטה

New member
אם הבנתי נכון את מה שאת שואלת-

רק שתתכונני להסבר ממש גרוע שלי- בדוגמה שנתת, של חצאית קומות, כל "קומה" היא באורך גדול יותר מהבד שהיא נתפרת עליו. בד"כ בחצאית קומות את גוזרת בד באורך של פעם וחצי האורך של הבד שעליו הוא ייתפר; את מכליבה תפרים גדולים לכל אורך החלק שאת רוצה לכווץ , בלי חיזוק בהתחלה ובסוף. אם הבד טיפה עבה, את יכולה לעשות עוד שורה במקביל. ואז את מחזיקה את הקצוות של החוטים בצדדים, ומותחת אותם, והבד מתחיל להתכווץ. תמשיכי עד שהבד מגיע לאותו רוחב של הבד שעליו הוא אמור להתפר, תחלקי את הכיווצים בערך שווה בשווה, ידנית, שייצא יפה ואחיד פחות או יותר, ותתפרי אותם ביחד.

הריiנית

New member
הבנת נכון :)

שכתבת "את מכליבה תפרים גדולים " הכוונה היא במכונת תפירה או באופן ידני ?

אם את שואלת אותי, אצלי זה תלוי בסבלנות ....

ובמצב הרוח, לפעמים שבא לי ממש להיות מקצועית אני עושה את זה לאט , בסבלנות במכונה.
ולפעמים שבא לי ממש לחפף ולסיים מהר....עושה תפרים קטנים ביד וסוגרת עניין.
בשני המקרים יוצא לא רע...תלוי בך....בהצלחה...

תעלי את התוצאה הסופית שנראה מה עלה בגורל ההסברים המושקעים שלנו....

למעלה