כיווצים בבטן ממתח

כיווצים בבטן ממתח

בגלל שאני סובלת מהתקפי חרדה ולחץ.
אני הרבה פעמים מרגישה שהבטן מתכווצת ותפוסה.. ברמה שאני כבר ממש בוכה מהלחץ..
אני לקחתי ולוקחת כל מיני דברים טבעיים וצמחים מרגיעים וויטמינים וכל מיני טיפולים אלטרנטיביים רגשיים.. ותרגילי נשימות..
אבל הבטן כאילו לא משתחררת..
מה לעשות כדי להרפות אותה..?

ינוקא1

New member
עיסויי בטן

יש בשיטות רבות כמו אנמה , אמפוקו , שיאצו , טווינא ועוד.

מה שכן עיסוי בטן דורש מהמטפל להיות הרבה יותר מומחה ומדיטטיבי מאשר עיסוי מקומות אחרים בגוף. תפני רק לבעלי \בעלות נסיון של כמה שנים טובות.

טאוֹ

New member
הקושי הוא לא הבטן

החרדות והלחצים הם שמקשים עלייך. לכן תרגילי נשימות וטיפולים רגשיים יכולים להקל, וטוב שבחרת בהם למרות שכרגע הבטן עדיין מכווצת. האם טיפולים אלה כוללים מגע? אם לא, אני ממליץ על טיפול במגע, באחת מהשיטות שינוקא הזכיר. כמו-כן, האם הם כוללים שיחה? או התייחסות באופן אחר לשינויים המשמעותיים שאת עוברת בחייך?

בכל מקרה תרגישי טוב, ואשמח אם תחזרי לעדכן אותנו מה שלומך.

0 אור 0

New member

טאוֹ

New member
ובכל זאת, תרופת סבתא קטנה

בלי לסתור את כל מה שכתבתי בהודעה הקודמת, נזכרתי שנתקלתי במספר מקרים שבהם שתיית מי טוניק סייעה להפיג כאבים מהתכווצויות שרירים, בשל מרכיב הכינין שיש בהם. במינון נמוך לא אמורות להיות תופעות-לוואי. זה לא תחליף לטיפולים שיוכלו לסייע לך להתמודד עם הלחצים והחרדות, אבל זה בהחלט עשוי להקל סימפטומטית.

מסכימה עם דבריו של טאו,

הגישה ההוליסטית מחפשת תמיד את מקור הבעיה והמענה, ניתן כמכלול לאדם בהתמקדות במקור הבעיה
לכן, הייתי מליצה עבודה גופנפש על גווניה.
אישית, אני עובדת עם שיטת EFT עם התקפי חרדה ורואה שיפור מדהים
אבל בעיקר, אני אוהבת את הטיפול בשיטה, משום שהמטופל/ת יוצא עם כלי זמין, נגיש המאפשר לו
מענה מיידי לעצמו בכל מצב ורגע נתון.

אך היות שבהוליסטיקה עסקינן, ממליצה לפנות למטפל הוליסטי (נטורופתיה/סינית/הומיאופתיה) - מה שקל ונוח לך להתחבר אליו
ולקבל גיבוי לתהליכים פיזיולוגיים.
כשאת חווה התקף חרדה, גם הגוף עצמו על מערכותיו ואיבריו, מגיבים לתופעה ולכן,
ממליצה טיפול שלם ומלא ולא עבודת טלאי.

בהצלחה

ינוקא1

New member
רק הערה קטנה :

טיפולי מגע הם מבחינתי טיפוליים הוליסטיים ומטפלים גם במקור הבעיה פעמים רבות.

יש חשיבה שלדעתי אימצנו מהפסיכולוגים כי "טיפול בשורש הבעיה" משמעותו היא לדבר , או "להגיע לתובנות".

פעמים רבות אינני מדבר כלל אלא רק מטפל במגע , ולפעמים זה הדבר הכי נכון.
יש מטופלים רבים שדיבורים לא יובילו אותם לשום מקום.

וזה מטפל גם בשורש הבעיה !
לפעמים הטיפולים במגע גוררים בעקבותיהם שינויים משמעותיים בחיים , הגעה של המטופל לתובנות ועוד ועוד.
כמעט כל מטפל מכיר את זה.

ולפעמים כל הדיבורים שנדרשים זה בסך הכל משפט או שניים , ורק לאחר ובזכות טיפולי המגע "נפתח פתח" שהדיבורים יכולים להיכנס אל הלב.

מה שכן , כדי שטיפול במגע יעבוד על רמות לא מודעות , המטפל צריך להבין איך לעבוד עם צ'י.
דהיינו לצרף למגע עבודה עם שיטות כמו צ'י גונג , הילינג או קרניו סאקרל.
ככל שהמטפל מודע יותר למושג ה"אנרגיה" הטיפול שלו עובד על רמות עדינות יותר.

0 אור 0

New member
בהחלט טיפולי מגע

אנשים טועים לחשוב שהמגע הוא רק בשביל לעשות נעים,
אבל דוקא טיפולי העומק המשמעותיים ביותר יכולים להיות במגע - שנוגע באותם הדברים שהמודעות והרמה המילולית עוד לא בשלה להתמודד אתם

הארה אנקדוטלית

"טיפול בשורש הבעיה " ==> מתוך התישאול, מהבדיקות העדכניות <בהשוואה לבדיקות קודמות אם יש> והרלוונטיות (דם/בדיקות סקר/דופק וכל השאר) והתרשמות המטפל ממצב המטופל (LF) כולל כמובן התייחסות רלוונטית למצב הבעיה לטיפול

ינוקא1

New member
זו הגדרה שלך

כהילר אני יכול לראות את "שורש הבעיה" חוסר איזון באנרגיות , בלי קשר לשום בדיקות.

כמטפל ברפואה סינית , אני יכול לראות את שורש הבעיה בדופק לא מאוזן.

פסיכולוג יכול לראות את שורש הבעיה בטראומות מודחקות מהילדות.

רופא מערבי יכול לראות את שורש הבעיה כפגם באיבר \ אינזים \ פעילות דלקתית \ טראומה פיזית \ . . ..

לכל סוג טיפול יש "שורשי בעיה" משלו ! וממילא גם לכל סוג טיפול יש בדיקות משלו.

אני היום למשל כמעט לא מתשאל מעבר למינימום ההכרחי (תרופות , ניתוחים , בעיות רפואיות רלוונטיות) , ואינני דורש לראות בדיקות בדרך כלל.
על פי רוב התשאול נמשך 5 דקות.

ומבחינתי אני מטפל בשורש הבעיה - גם אם אינני יודע מה הטראומה שהולידה אותה , ומה הבדיקות המערביות אומרות .
כי את שורש הבעיה אני רואה בתחושות שיש לי בידיים ובדימויים שעולים לי בראש.

כנ"ל אני מכיר מטפלים ברפואה סינית שמבחינתם מעבר לדופק אין צורך בהרבה דיבורים ובדיקות.

וכל עוד האדם "מחובר" לשיטה בה הוא עובד וטוב בה , זה מה שחשוב.

שיטתך, כבודך ובהצלחה

לא חושבת שיש מקום להשוואה בין שיטות
מה שחשוב הוא האם השיטה יעילה מבחינתך, אם אתה שלם איתה בפאזה שלך כמטפל (נראה לי שכן וזה בהחלט משמח)
כמו שאנשים לא זהים, כך גם שיטות הטיפול/אבחון וכיו"ב - נפלא בעיניי המגוון

לטעמי האישי, הכללות הן מקור לטעות, אבל זו רק אני...

בהצלחה

ינוקא1

New member
הי תמר

הנקודה שבאתי להגיד זה ש"שורש הבעיה" הוא דבר חמקמק מאוד שאין אליו נוסחה קבועה. לא רק זה אלא שלפעמים טיפול בשורש הבעיה יראה שטחי לאדם מהצד. ולא רק זה אלא שלפעמים יש שני מטפלים באותה שיטה בדיוק , אחד מטפל בשורש הבעיה ואחד לא.

הכלל הוא שהטיפול מגיע עד המקום שהמודעות מגיעה.
לכן מי שרואה את האדם רק ברמה הפיזית , יטפל רק ברמה הפיזית. מי שרואה את האדם גם ברמות אנרגטיות , יטפל גם ברמות אנרגטיות - אפילו שלכאורה הטיפול פיזי לחלוטין !
אז פתאום יתחילו כל מיני שינויים בחיים שלכאורה 'לא קשורים' לטיפול , אך הטיפול הניע אותם.

לכאורה ינוקא,

דבריך נשמעים מאוד נכונים ומדוייקים,
העבודה בקליניקה הארתה לי פנים רבות במהלך השנים:
לימדה אותי שאנחנו - בני האדם, מתפקדים כגלגלי שיניים
וכשבנדבך חיים אחד נעשה שינוי, הוא הופך לגלגל שיניים וגורר אחריו שינויים נוספים
השאלה היא, האם יש לנו הזמן, תשומת הלב והסבלנות לראות זאת.

לא כל מטופל שמגיע אלינו, מכיר או מבין/חשוף לאפשרויות הטיפול הרבות,
החכמה היא להגיש למטופל את הדרך הנכונה והיעילה עבורו.
יש מטופלים שעבורם עבודה עם שיטת EFT לדוגמא, תהיה הכלי היעיל להקלה ושיפור
ויש שעבורם תיראה השיטה כ-"ממבוֹ ג'מבוֹ"

זו כנראה הסיבה שאני מרגישה שהטיפול מבחינתי, הוא אומנות בפני עצמה.

יומוצלח,
תמר.

ינוקא1

New member
בדיוק ! אומנות זו המילה

להיות קשובה לרגע הספציפי למקום הספציפי ולאדם הספציפי , ולפעול מהמקום הזה.

לא לעבוד באופן מקובע אלא להיות משתנה וזורמת מרגע לרגע , תוך כדי שמירה על יציבות.

זו כל התורה על רגל אחת.

freearth10

New member
המודעות של המטפל והמטופל

לכן לא פעם נפגוש 2 אנשים עם תופעות דומות, אצל האחד נחווה "הצלחה" מהירה ולשני זה יקח יותר זמן. וזה מהצד של המטופל.
כמובן שמטפל שלא מביט עמוק יותר יגיע רק למקום אליו הוא יכול להוביל.
לא פעם הגיעו אלי מטופלים שחשבתי שקטונתי מלעזור להם, אבל הידיים אמרו שאני המטפלת שלהם וזה מדהים לאן הגענו ברגע שהסכמתי להניח את הידוע בצד וללכת לאן שהטיפול יוביל אותנו.

טאוֹ

New member
אני מרגיש כמו הרב מהמעשייה החסידית

אבל מ'לשות:
אתה צודק, וגם את צודקת...

למעלה