כיווץ שק שינה

omer66721

New member
כיווץ שק שינה

במזל טוב קניתי היום שק שינה של north face. השק"ש מגיע עם שק דחיסה רגיל (ללא רצועות כיווץ) והוא תופש די הרבה מקום (את כל התא התחתון של התרמיל - תרמיל שק) אני יודע שהוא יכול להתכווץ הרבה יותר, אבל השאלה אם זה לא בריא לשק"ש להיות מכווץ מאוד ומיוחד north face מוכרים אותו בלי שק כיווץ אלא זה סתם שיקול כלכלי לתת שק דחיסה רגיל ולא שק כיווץ? בעקרון אמרו לי בחנות שיש אחריות לכל החיים גם על קריסה של השק"ש

balbaloni

New member
תארגן איזה קומבינה אחי

דבר ראשון תוציא אותו מהתיק תארגן שתי רצועות בלמעלה של התיק (או איפה שנוח)אם אין שייקשרו אותו ויכווצו אותו אל תכניס את השק שינה לתוך התיק!אתה צריך את המקום תקנה כמה מטר של חבל ניילון (לא עבה) זה ישמש אותך בטיול אם לקשור דברים לתיק ואם לאלפי שימושים אחרים תסמוך על אחיך

sela v

New member
ומתי שלא חובה

להשאיר את השק"ש פתוח, כלומר מחוץ לשקית הכיווץ שקיבלת עם השק"ש, במקום מאוורר ומוצל.

shaishoo

New member
למה לא....

פשוט להשקיע עוד כמה דינרוס (לא יותר מ20 30 ש"ח) לקנות שק כיווץ רגיל של צבריס, ולהכניס את השק"ש לתוכו? אני לטיול שלי קניתי שק כיווץ כזה למטרה כללית לטיול, לפעמים בתור שק כביסה (נהדר לדחוס את הכביסה ולחסוך מקום) או סתם לתחתונים גרבים (שוב מכווצים וחוסכים מקום) ואפילו כמה פעמים בשביל אוהל..היה אחלה התכווץ יפה.. גם זול וגם יעודי לא צריך לארגן קומבינה שיכולה, לא חייבת, אבל יכולה להתפרק וסתם לעצבן ברגע הכי לא נכון

רעיון מצוין!

להשתמש בשק כיווץ כשק כביסה, או כאיחסון לתחתונים וגרביים....! חבל שלא חשבתי על זה כשהייתי בסקוטלנד והתיק שלי היה מלא עד כמעט אפס מקום.

ihtiyar

New member
קיבלתי השנה מאחת הקבוצות שהדרכתי

שק ניילון אטים למים, עם שסתום אויר לניפוח השק או לרוקנו מאויר. בשני הטרקים האחרונים בחו"ל דחסתי את שק השינה לתוכו, כיווצתי ככל הניתן, דחסתי גם בגד חם פנימה, אטמתי - ובעזרת השסתום הוצאתי אויר ככל הניתן. כך השק נשאר מכווץ בתרמיל, וגם כשירד גשם (וירד!!!), השק והביגוד החם נותרו יבשים. כיווץ כזה לא מאיים על קריעת השק"ש ו/או פגיעה ברוכסן, דבר שעלול לקרות כשמכווצים עם רצועות או חבל. מבחינתי: הפתרון האולטימטיבי. מבחינתכם: שק אטימה כזה די יקר.....

ששש

New member
פתרון טוב לגשם

אך יש להעדיף לדחוס שק"ש, מה שפחות. (וכפי שהוזכר, למינ' זמן.)

חי בר

New member
לטווח ארוך לא מומלץ לכווץ שק"ש

טופ, תלוי איזה סוג של שק"ש.. אויר הוא מבודד חום טוב יחסית. השק"ש פועל על עקרון של בידוד שלנו מהסביבה באמצעות אויר. הבידוד של השק"ש שבזכותו נהנים מלילות חמימים ונוחים אפילו כשיורד שלג
הוא בזכות אויר שכלוא בסיבים חלולים של השק"ש (וכמובן שבמרווחים בין הסיבים). לכן, ככל שהשק"ש יותר אוורירי ככה הוא ישמור על החום שלנו יותר טוב (השק"ש לא באמת מחמם, כמובן). כווץ שק השינה לתקופות ארוכות פוגם בסיבים החלולים ויכול לגרום להדרדרות ביכולת הבידוד שלו. יש שקי שינה שהסיבים שלהם ממילא לא חלולים וכווץ שלהם רק מפריע מההיבט שהמרווחים בין היסיבים קטנים. פוך- נדמה לי שאפשר לכווץ בלי בעיה רק צריך "לנפח" בחזרה לפני השימוש. אז בטיול אפשר לכווץ אם אין ברירה, אבל באחסנה לזמן ממושך כמה פחות כווץ ככה השק"ש יחיה יותר זמן. ממליץ בחום על שק אטום (אלה של הראפטינג) לשים שק"ש וסט בגדים. אפילו יירד מבול בלילה תישן טוב. שק"ש מחוץ לתרמיל? לא! יירטב, יילך לאיבוד/ייגנב/ייקרע בלילה תישן פחות טוב

למעלה