כיווץ קובץ

לי812

New member
כיווץ קובץ

היי, יש לי קובץ PSD בגודל 54M איך אני יכולה להקטין אותו ולשמור על האיכות שלו? זה להדפסה דיגיטלית.

קפנדי

New member
זה מורכב

ראשית האם הוא עדיין מכיל שכבות? שנית על איזו רזולוציה את עובדת? מה גודל התמונה? האם זהו הגודל הסופי שאת צריכה להדפסה או שזה גדול מהגודל הפיזי? בסה"כ 54 M זה לא נשמע לי כזה נורא - כל זאת בהנחה שזה האופטימום, לא הייתי עושה מאמץ להוריד בנפח, אם את צריכה לשלוח במייל אפשר להשתמש בשרותים כמו you send it ודומיו, שמאפשרים העלאה לרשת והורדה במקום אחר בחינם. בהצלחה

לי812

New member
למרות המורכבות שבדבר

כן,הוא מכיל 2 שכבות גודל התמונה 15*46 ס"מ ואני צריכה להגדיל לפוסטר הרזולוציה 300 ואני צריכה להעביר במייל מה הקטע עם קובץ ZIP? לי שלחו את התמונה בZIP במייל-6M פתחתי את הקובץ זה היה 37M הוספתי לזה שכבה 1

Schnitzell

New member
את לא אמורה לשלוח את ה-PSD לדפוס.

גם אם בית הדפוס מבקש את זה במפורש - זאת שיטת עבודה לא מקצועית. במקום זאת, שמרי קובץ PDF (דרך תפריט File -> Save As אם אני לא טועה). אל תשטחי את הקובץ. חשוב לשמור על השכבות שבו אם יש לך טקסט "חי" בעבודה. זה ישמור עליו ווקטורי וחד בהדפסה. בחלון האפשרויות שייפתח לאחר השמירה, קבעי בחלונית ה-Encoding בכיווץ JPEG ושחקי עם איכות הכיווץ (בדר"כ בין 10-12 מניב תוצאת כיווץ טובה עם איבוד לא נראה לעין של פרטים). כמו כן, וודאי שתיבת הסימון Include Vector Data מסומנת, אם היא זמינה, ומתחתיה גם Embed All Fonts.

noa_f

New member
זה קובץ קצת גדול למשלוח במייל, אבל אולי יש

לדפוס שלך אפשרות של העלאת קבצים דרך שרת ftp . תבררי איתם. עוד אופציה היא לשלוח דיסק (כן, אמיתי), או אפילו...שמא...לקחת אותו בעצמך?

noa_f

New member
כן, אבל אז הדפוס יצטרך לעבוד קצת בשביל לקבל

את הקובץ. ואם זה מקום גדול - האם הוא יטרח, אם יש לו אופציות אחרות?

oren*

New member
ב-100% מהמקרים לא נתקלתי בבעיה.

קבצים של למעלה מ-10 מגה אני מעלה לשרת שלי ושולח קישור להורדה.

קפנדי

New member
שניצל שאלה..

באם יצרה שכבה נוספת שמכילה תיקון של התמונה, ולא טקסט ולא וקטור, מדוע שלא תשטח אותה?

oren*

New member
הוא כתב בפירוש שכבת "טקסט חי"

ואני מוסיף שגם שכבות וקטוריות שומרות על איכותן בייצוא ל-PDF שכבות רסטריות אין בעיה לשטח או להסתיר (אייקון העין משמאל לשכבה), מה שגם מצמצם את משקל הקובץ ושוב, אין שום סיבה לשלוח קבצים פתוחים לבית דפוס.

Schnitzell

New member
ובנוסף -

נראה שפוטושופ מבצעת בעצמה שיטוח של שכבות, על פי איזושהיא לוגיקה. עשיתי ניסיון קטן - יצרתי 3 שכבות עם צבע באיזורים חופפים ועוד שכבת טקסט מעליהן, ושמרתי PDF ללא שיטוח ידני. בהסתכלות באקרובט, PitStop מראה אובייקט בודד שמורכב משלושת שכבות הצבע, ומעליו אובייקט נוסף של הטקסט. כלומר, פוטושופ שיטחה בעצמה את שלושת שכבות הצבע (נראה שלתיבת הסימון Layers בחלון השמירה אין השפעה). תוכנה ווקטורית לא הייתה מבצעת איחוד של אובייקטים שנמצאים אחד על השני.

למעלה