כיווני מגרש

מלי.

New member
כיווני מגרש

שלום לאביבה ונשות /אנשי הפורום, לפני מספר חודשים התיעצתי בפורום לגבי כיווני בית שחשבנו לרכוש, לבסוף ויתרנו עליו. השבוע במסגרת חיפושנו אחר בית מצאנו 2 מגרשים למכירה. שאנו שוקלים לרכוש אחד מהם. הם ממוקמים באופןן שונה. האחד, חזית המגרש היא בכיון מערב אך הוא ממוקם באופן פתוח יותר בהשוואה למגרש השני ומשלושת הכיוונים אמורים להיבנות בעתיד בתים. השני נמצא במקום פנימי יותר כשהחזית היא בערך דרום, הוא ממוקם גבוה יותר אך הוא פחות פתוח בהשוואה למגרש הראשון, וגם בו יהיו 3 בתים מסביב. לאחר התיאור המפורט (ממש כמו שאלה בפסיכומטרי) שאלתי היא כזו: עפ"י הפנג שוואי ישנה מעין העדפה לכיוון מזרח (התחדשות צמיחה ) מאשר לכיוון מערב( בגרות)... אך האם כשבונים בית באופן כזה שהצד המזרח יהיה פתוח יותר (למשל חלונות מרפסת וכ"ו) האם זה יכול להוות איזון לכניסה מערבית? שאלה נוספת מה המשמעות של חזית דרומית? ושל תחושה של פתיחות? שאותה הרגשתי במגרש אחד ולא בשני? האם יש חשיבות לתאריכי הלידה שלנו? (שלי 4/4/75, של בן זוגי 13/2/72) זהו פחות או יותר תודה רבה על כל תגובה והתיחסות..

כמה דברים מלי

לכל כיוון יש את ה"טוב" וה"פחות טוב" ...כאילו... פניה לכיוון מערב מביאה איתה הנאות ותמורות כספיות ולעומת זאת הרבה מהמזרח עלול להביא לאי יכולת להרגע. התחדשות וצמיחה היא דבר נפלא אולם לא בכל גיל... (למרות שמבחינת הגיל הוא כן טוב לכם) ובגרות והנאות כספיות ממערב, יש גם להן את המקום הטוב שלהן בחיים. כך שאין העדפות לכאן ולכאן אלא לפי מצבו וצרכיו של האדם שבו מדובר. באופן כללי לגמרי, שטח שנמצא גבוה יותר, עדיף על שטח שממוקם נמוך. יחד עם זאת, אם הוא "סגור" מבחינת המבנים מסביבו, והשטח הנמוך יותר, יותר פתוח אז אולי כדאי את הנמוך יותר. כדי שבית יהיה מאוזן מבחינת האנרגיות שלו כדאי קודם כל ליצור את הצורה השלמה - ריבוע או מלבן בצורת המבנה הכללית. כמה שפחות מסובך במבנה כך פחות יהיו סיבוכים בדרך... הרבה חלונות ומרפסות הם גם מקומות שמהן "בורחת" האנרגיה. חשוב שתהיה פרופורציה והתאמה בין גודל המבנה כולו וגודל/כמות הפתחים שיש לו. חזית דרומית היא חזית שמביאה פעילות, אנרגיה חזקה, וכדי לשמור עליה בפרופורציות, כך שלא תהיה פעילה יתר על המידה, לפעמים צריך למתן אותה. שאלת השאלות...תחושת הפתיחות שחשת היא התחושה שאיתה הייתי הולכת. לתאריכי הלידה יש משמעות גם לגבי המבנה וגם לגבי הכיוונים. זכרי שבכל שנה גם המשמעויות משתנות... ולבסוף, מיקום חזית הבית חשובה לא פחות ממיקום חזית המגרש ואולי עוד יותר. כדאי שלא תהיה כניסה בקו ישר מהמגרש לכניסה לבית. את רואה מלי, לא הכל שחור ולבן, ואין טוב ממראה עיניים ותחושה שלך/כם בשטח. מקווה שתרמתי משהו להתלבטות, אמנם אין אלא דברים נחרצים אבל נראה לי שכמו בחיים, שני המגרשים האלה מסמלים משהו מאוד חזק ... בכל דבר יש גם וגם... ראי מה מתאים לכם הכי לתקופה הקרובה, פאנג שואי יכול לעזור גם בהמשך, בתכנון, בהסתכלות, בגישה, בצרכים וכן הלאה... אחה"צ נעים

מלי.

New member
תודה

אביבה, קראתי את תשובתך המעמיקה ואני רוצה להודות לך מאוד על ההתיחסות הרצינית לשאלתי, הצלחת להעביר את הרעיון החשוב שלכל דבר יש את המאפיינים שלו והמכלול שלו- אין שחור ולבן ועל כך אני מודה!! אני אנסה לחזק את תחושתי הפנימית כדי שתעזור לי להגיע להחלטה שוב, תודה מלי

למעלה