כיווני אוויר

avi5199

New member
העניין הזה עם הברווזים מתאים לסיניות

לתימניות מספיק יונים : " שו, שו, שובח יונים לו היה לנו מול חלוננו.." אבל לפולניות אני חושב שאגם ברבורים לא יעזור.

Dfengshui

New member
דוגמא מצוינת למה שאמרתי

פנג שואי, כפי שכתוב בספרים, הוא פשטני מדי וכך נוצרות כל מיני תפישות שגויות בציבור. ראיתי בתים יפהפיים, מסודרים מאוד, נקיים ויש בהם אפילו אווירה נעימה. א-ב-ל, החיים היו בלתי נסבלים בהיבטים של בריאות, כספים או מערכות יחסים. לעומת זאת, ראיתי בתים פשוטים ומבולגנים, שהחיים בהם היו נהדרים. כנראה שהצריף המדובר הוא כזה. גם אני חייתי בבית קטן ומצומצם, עם המון ארגזים (כי עברנו זמנית מבית גדול יותר). ובבית הזה קרו לנו רק דברים טובים. לעומת זאת, בניתי בית לתפארת (עוד לפני שהכרתי את התחום), עם המון פתחים, יפה ונעים. לבסוף נאלצנו לבחור בין מכירה לבין פשיטת רגל (ולא, זה לא קרה בגלל הבניה. הבעיות החלו כמה שנים אחרי. בעצם, בדיוק ב 2004, אז היה שינוי מסוים מבחינת פנג שואי). מסקנה - פנג שואי לא רואים בעין. צריך ללמוד את הנושא הזה לעומק כדי לדעת איך לאבחן נכון את הבית. מי שרוצה להסתפק בכללים המאוד פשטניים שמפורסמים - זכותו, אבל שלא יצפה שזה גם יעבוד
מי שרוצה שהפנג שואי יעבוד לתועלתו, אז שיקח יועץ רציני.

על דברים לא מוכחים אפשר לומר הכל

פעם גם חשבו שכדור הארץ הוא מרכז העולם , והשמש סובבת את כדור הארץ ולא ההיפך . ומי שאמר שזה לא נכון נחשב לכופר . כל טענה נפסלת על הסף כאשר אין הוכחות . אני אלך יותר רחוק ואומר לא רק שאין דבר כזה פנג שואי או שהוא לא עושה מה שמיחסים לו אלא אין דבר כזה רוחניות בכלל , אלו המצאות של בני אדם בכדי לעשות את החיים הסתמיים שלהם לנסבלים . לפעמים ההמצאות הללו נועדו בכדי לאפשר שליטה של שלטונות כאלו ואחרים על אוכלוסיות בני אדם .

yaronfg

New member
תחשוב מה שאתנה רוצה אבל...

המציאות מראה לנו שתרבויות המזרח הרחוק ובראשן תרבות סין שהינה תרבות עתיקה יותר מכל תרבות מערבית אחרת, מלאה בתובנות שמליארדי אנשים נוהגים לפיהם. עובדות מוכחות הן שהתזונה שלהם טובה יותר, תוחלת החיים ארוכה יותר (לדוגמא ביפן) ומרבית ההמצאות הלכאורה מערביות הן למעשה סיניות במקורן. עוד דבר שכדאי להזכיר הוא הרפואה הסינית שהיום מקובלת מאד גם כרפואה משלימה. גם זה שטויות ? אולי... לא הייתי מציע לנו לזלזל בכל הידע והנסיון הללו של 2000 שנה בערך. קצת כבוד לא היה מזיק. קל לפתור כל דבר שאינך מבין כשטויות. חוץ מזה יש אנשים שהפכו את הרציונליות והמדע המודרני לדת בפני עצמה.

לפי מה שידוע לי התרבות היהודית יותר עתיקה

מאות מליוני סינים חיים ברמת חיים מחפירה , כך שהפנג לא עוזר להם יותר מידי אם בעל מפעל מקבל 4 דולר למכנס ג'ינס אפשר לתאר כמה מזה מגיע לפועלים . 1$ על 12 שעות עבודה . למתרגלי הפאלון גונג קוצרים אברים בעודם בחיים אני לא שולל את הרפואה הסינית אבל בכל זאת יש אבל , אם התרופה שתקבל היא אבקת קרנו של קרנף . את הבתים שלי אני תכננתי , הבית הראשון רוב התכנון היה שלי המהנדס הציע לי רק להנמיך מפלס אחד את הבית השני תכננתי גם לפי הלקחים מן הבית הראשון , כאן האדריכל הוסיף אלמנטים דקורטיביים כי זה הי הכתב מינוי שלו ממני על הקוים הפנימיים לא התפשרתי , הבית נוח מתאים למשפחה , הרבה אומרים שהוא גם יפה לי זה פחות חשוב . כאשר אני אסגור עם קבלן השלד מחר , יעמדו לכולם השערות בגלל המחיר המצוין שקיבלתי על השלד וכל מה שמסביב כולל גדרות ומשטחים - וכל זה כאשר החזית היא צפונית או יותר נכון צפון מזרחית , כך שהרוח הנהדרת גם ביום חמסין נכנסת ישר לסלון .

avi5199

New member
לא מדוייק ../images/Emo31.gif

1. קראתי מאמר שמוכיח חד משמעית שהכנסת הרפואה הקונבנציונלית לסין העלתה שם את תוחלת החיים בכמעט פי שניים ( מה שמצביע על חוסר היעילות של הרפואה הסינית המהוללת). 2. תוחלת החיים ביפן לא גדולה יותר מהמערב. מקור השמועה הזאת נעוצה בכך שבמחקר שבוצע ביפאן תדירות התקפי לב בכפרים יפניים שניזונים רק מדגים נמצאה נמוכה מתדירות התקפי הלב במקומות אחרים, תופעה דומה נמצאה גם במקומות אחרים בעולם, והסיבה היא אכילת דגים שמכילים שומן אומגה 3 שעוזר ליצירת כולסטרול "טוב" , פשוט המחקר הראשון בנושא נערך ביפאן ומכאן מקור השמועה.

avi5199

New member
תאר לך שיפני אומר על מזוזה "שטויות "

לא תקרא לו "אנטישמי" ? או שאמריקאי אומר על סוציולוגיה ושוויון " שטויות" , לא תקרא לו "קפיטליסט" ? בקיצור כל אחד והדת שלו.

גם אני אומר על מזוזה שטויות

המילה מאמין צריכה להעלם מהמילון אז יהיה לאנשים הרבה יותר טוב . לבני אדם יש אמונות שונות ומשונות שאין להן שום קשר עם המציאות , פשוט פרי דמיון פורה . במקרה הטוב ושרלטנות במקרה הרע מוטב שלא יבואו לכאן יועצי פנג שואי ויבלבלו את המוח לאנשים שגם כך בקושי מסתדרים עם התכנון של הבית , בשביל זה יש אדריכלים שעושים מלאכתם נאמנה עם הסיבוכים שלהם , יש הרבה נתונים שצריך להתחשב בהם, לא תמיד הם גמישים . לא איכפת לי כלל שיגידו לאנשים מה לשים בבית לאחר שהוא בנוי , אבל לבלבל את המוח עם כניסה לצד צפון או דרום , נו באמת אין מילים להביע זלזול בשטות הזו ,

avi5199

New member
בכל זאת את הפטנט עם הברווזים שווה לנסות../images/Emo8.gif

באמת ? אני לא מסכים וגם הסינים לא מסכימים

רדיפת ה "פאלון גונג" בסין . http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%A4%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9F_%D7%92%D7%95%D7%A0%D7%92 כנראה שהבתים של מתרגלי הפאלון גונג כל כך גרועים מבחינת הפנג עבודה בעיניים , שרודפים אותם, מענים , קוצרים להם אברים בעודם בחיים או הורגים אותם לשם כך , בשביל תעשית השתלות האברים .

avi5199

New member
זה כמו לאמר שאין אלוהים בגלל רדיפת היהודים

זה שהמפלגה השולטת בסין מתעללת ורודפת את הפלונג גונג, רק מראה כמה המפלגה הסינית מפחדת מהם, ודווקא מעורר אצלי מחשבה שיש בזה משהו. אמונה זה נושא ריגשי ולא הגיוני. אבל בדרך כלל דתות מבוססות על הרבה שנים של נסיון ויש בהם אמיתות שעוזרות בחיים אז למשל אם תתעלם מהבולשיט והאמנות הטפלות אז בכל דת תמצא דברים חיוביים: פאלון גונג זאת התעמלות מצוינת לפיתוח יציבות ושווי משקל ועוד. בתים שמתוכננים בשיטת הפנג שואי בדרך כלל נותנים הרגשה נוחה ונעימה יותר. המשפחה המסורתית והדתית הרבה יותר מלוכדת מהמשפחה החילונית. הבודהיסטים והמודטים למיניהם חיים בשלווה ורוגע, וטוב להם בחיים למרות העוני ותנאי מחיה קשים. הרפואה הסינית טובה מאד בשיכוך כאבים ראומטיים . הדת המוסלמית והיהודית גורמות לאנשים לשמור על היגיינה קפדנית. וכו וכו וכו ...

פיטנגו4

New member
מה??

כל הבתים בארץ שיש להם "רק" 3 כיווני אויר אז "נגזר עליהם להיות לא מאווררים"? כולל קוטג'ים דו משפחתיים? כולל דירות? מה פתאום?? גרתי פעם בדירה בכרמל, אחת מ4 דירות. כיוונים עיקריים צפון ומזרח. בקומה 6, מול נוף ומעל ואדי. לא הדלקנו מזגן כל השנה ! ה"מאוורר" היה חלון המטבח הצפוני. ברז השנה היתה כזו רוח פרצים, שהיה צורך לסגור אותו חלקית. לעומת זה, גרתי בת"א עם 4 כיווני אויר, העיקרי במערב. זה לא מספיק... סוגרים הכל והמזגן דלוק.

בינא

Member
תכנון בית בודד עם 4 כיווני אוויר

יבוצע ללא כל קשר לגבי גובהו מהכביש, אלא אם זה הכביש בת"א שמוביל לתחנה המרכזית וכל היום נוסעים שם אוטובוסים. שכחת לכתוב באיזה אזור בארץ, אבל נראה שזו שכונת בנה ביתך, הממומקמת באזור גבעי או הררי וכך נוצר המצב שחצי מהבתים נמוכים מהכביש עד כדי קומה שלמה. אין כל מניעה לתכנן את המבנה עם חלונות גם בצד הנמוך מהכביש, היות ומרחקו מהכביש, יהיה בקו אווירי, לפחות 7 מ' אבל מה שיותר חשוב...אוויר זה משהו תלת-מימדי שעולה, יורד ומסתובב בכפוף לטמפרטורה ולכן העדר חלונות בצד המערבי, לא יאפשר איוורור כמו במצב בו החלונות יהיו שם. אוויר חם עולה למעלה ואוויר קר יורד למטה - אלו חוקי הפיסיקה, לכן פתיחה של חלון בקומת הקרקע, יחד עם חלון בקומה א', לעולם תיצור מעבר אוויר מהחלון הנמוך לגבוה בגלל שהאוויר החם הנמצא סמוך לתקרות, ישאף לעלות למעלה תוך כדי משיכת אוויר קר יותר מסמוך לרצפה. אם יש גם רוח בחוץ ולא משנה מה כיוונה, היא תעבור דרך הפתחים באשר הם ולא משנה הכיוון שלהם.

בדרך כלל הרוח היא צפון מערבית

בלילה האויר הקר בא מצד מזרח דווקא . כך זה בשפלת החוף . יש אפשרות יותר קיצונית והיא להרים את הבית . עוד אפשרות והיא לבנות 2 קומות כאשר הקומה העיקרית היא במפלס של הכביש . אהבתי בתים כאלו כאשר יש להם גשר מהכביש לכניסה לבית בקומה השניה .

Shukilida

New member
תודה לכולם על התשובות

למרות ש - 90% היום בנושא הפאנג שואי...
אנחנו מתכננים כמובן חלונות בכיוון מערב, הם פשוט יפנו לחומה של הכביש (המרחק מהחזית של הכביש הוא 5 מטר). חשבנו לתכנן גם פתח בגג לכיוון מערב. האם זה פרקטי?

בינא

Member
פתח בגג יהיה פרקטי ב-2 מקרים

1 - לחדר בעליית הגגשאין לו חלון אחר. החלון הזה הוא יחסית יקר ומאוד לא מומלץ לבצע אם לא צריך. 2 - מעל לחלל המדרגות, עם אופצית פתיחה וסגירה חשמליים (כי להגיע אליו לא ניתן בכלל), יכול לגרום לזרימת אוויר קבועה גם אם אין רוח בחוץ בגלל הפרשי הטמפרטורות בין האוויר בחלק המבנה העליון לאוויר בחלק התחתון, בתנאי כמובן שאיזה חלון פתוח גם למטה. מעבר אוויר כזה בחלק מימות השנה, בתקופה כמו עכשיו ובמשך כל הקיץ בעיקר בתוך הארץ ובהרים, יכול לגרום לאיוורור של כל הבית ותחושת קרירות, ללא מזגן.

למעלה