כיווניות בקבורה

כיווניות בקבורה

ממה שאני יודע בתקופת ימי בית שני לא הייתה כיווניות לקבורה היהודית (נקברו בכוכים שפנו לכל רוחות השמים, כנאמר במשנה וכמוכח מן הממצאים). ברם החל מן המאה ה-16 יש עדויות על קבורה עם כיווניות (בד"כ כלפי א"י - בקבורה בחו"ל, או כלפי פתח בית הקברות). האם מישהו חקר את הנושא? האם ידוע מתי בדיוק החלה התופעה? בברכה, אליהו.

Lakedaimon

New member
אני מניח שזו השפעה של דתות אחרות

באותה תקופה המוסלמים מתחילים לקבור באינהומציה על הצד כשהפנים לכיוון מכה.

האמת שהיום גיליתי

שכבר בימי בית שני הייתה קבורה עם כיווניות. בקומראן נמצאו קברים שנכרו על ציר צפון-דרום. השאלה האם זה היה מכוון מסיבות דתיות, או מסיבות אחרות (כגון רצון לשמור על סדר). א. יש לך הפניה למקורות שעוסקים בנושא הכיוון בקבורה? ב. מקור לאמירה הקודמת שלך, ביחס למוסלמים.

Lakedaimon

New member
כמה מאמרים נכתבו על הנושא

החדשים ביותר נכתבו דווקא על - מנהגי קבורה של הקוויקרים בארה"ב: Chenoweth J. M. 2009. Social identity, material culture, and the archaeology of religion Quaker practices in context. Journal of Social Archaeology, Vol. 9, No. 3, 319-340 - על המנהגים הבריטיים במאה ה6-7 לספירה: .Reynolds A. 2009. Anglo-Saxon deviant burial customs וגם: Judd,M. and Irish J. 2009. Dying to serve: the mass burials at Kerma. Antiquity. Vol. 83 No. 321 709–722. Montserrat D. and Meskell L. 1997.Mortuary Archaeology and Religious Landscape at Graeco-Roman Deir el-Medina The Journal of Egyptian Archaeology, Vol. 83, 179-197 אני מניח שאוכל למצוא עוד, גוגל סקולר מאוד יעיל...

למעלה