כיווניות בפסקאות

elcuco

New member
כיווניות בפסקאות

אני כותב מסמכים ב־writer ואני בדרך כלל משתמש בגילויונות הסגנון של התוכנה במקום לעצב פסקאות (כמו שכתוב ב"ספר"). הבעייה שנתקלתי בה היא שהגיליון קובע את הכיווניות של הטקסט לפי הפריט שמעליו. לא מצאתי מי ה"פריט העיליון" במסמכים. חשבתי שזה העמוד, אבל זה לא משפיע על הטקסט למטה. איך אני משנה את כיוון הפסקה המגיע בברירת מחדל?

נא להסביר

לא הבנתי, אתה עובד עם WRITER או עם גליון אלקטרוני CALC ? אולי תוכל לצרף קובץ לדוגמה.

elcuco

New member
הדבר

אני כותב טקסט, ואז משתמש ב־combo box הזה שליד הגופנים כדי לעצב את המסמך, אבל הטקסט תמיד מיושר שמאלה. הסיבה היא שהגיליון סגנון משתמש בהגדרות כיווניות של האובוייקט "מעל". בתיאוריה, רק צריך לשנות אובייק אחד פר מסמך וכל המסמך ייושר ימינה. אני מצרף פה את החלון שאני מקבל כשאני לוחץ על מאפיינים של הסגנון heading 1, אולי זה יסביר למה אני מתכוון.

ayaniger

New member
זה מה שעושים:

תיכנס ל-Format/Styles and Formatting בחר Default תעשה קליק-ימין ותבחר Modify תבחר Alignment וב-Text Alignment - Horizontal תבחר Right זה ישנב את יישור הטכסט, שיהיה לצד ימין. אם אתה רוצה גם לשנות את כיוון הטכסט לכיוון עברי, תשנה גם Text Direction להיות Right-To-Left

האם אתה מסכים אתי שהמצב הזה בעייתי במהותו?

כרגע המצב הוא שסגנון טקסט רלוונטי לעבודה בשפה אחת בלבד, ואין אפשרות להחיל את אותו סגנון טקסט על מקטעים הכתובים בשפות שונות. מי שרוצה לעבוד עם סגנונות בעברית צריך לשנות את הכיווניות של כל הסגנונות בהם חשקה נפשו, או ליצור סגנונות חדשים הרלוונטיים לעברית (ואז להסתבך עם פיצ'רים המתחשבים בסגנונות, כמו יצירת תוכן עניינים), ומי שרוצה לעבוד עם טקסט מעורב בכלל נדפק. הצעתי בעבר לפתור זאת על ידי שדרוג מסך עריכת סגנון פסקה והוספת לשונית alignment שתהיה רלוונטית למקטעים בשפת rtl בלבד. כך ניתן יהיה לעצב סגנון שיחול על מקטעים בכל השפות. פתרון אחר, הרבה פחות אלגנטי אבל אולי יותר פשוט ליישום, הוא להפוך אוטומטית את הגדרות היישור והכיווניות עבור כל מקטע בשפת rtl בעת החלת סגנון; כך יישור לשמאול יהפוך ליישור לימין, הכיווניות תתהפך גם היא ובא לציון גואל. הפתרון הזה לא יחייב שינוי מהותי של מבני המידע הקשורים בסגנון, מאחר שהוא מצריך רק קצת post-processing. מה דעתך?

ayaniger

New member
תשובה

חשבנו על השינוי שהצעת, אבל החלטנו שהקושי ביישומו אינו שווה המאמץ, כשאפשר לא בקושי ליצור סגנונות חדשים, שיספיקו לרוב המקרים. מי שצריך סגנונות של שני הכיוונים בהרבה מסמכים יכול ליצור את הסגנונות באופן חד-פעמי, ולשמור אותם בתבנית, שתהיה תבנית ברירת המחדל למסמכים שלו בעתיד. לגבי הפתרון השני, אופן אופיס מאפשר שליטה על יישור וכיוון הטכסט, ואנחנו לא רוצים לשנות את זה על ידי שינויים אוטומטיים, "מאוחרי הקלעים". עדיף שתהיה השליטה בידי המשתמש. בגירסה העברית שינינו את סגנון ברירת המחדל ליישור ימין וכיוון טכסט לימין-שמאל. זה יפתור את בעיית היישור לרוב משתמשים, למרות שאיננו מאפשר סגנונות דו-כיווניים.

הבנתי

אני מסכים שזה הרגל רע לעשות דברים כאלה מאחורי הגב של המשתמש. אם כך, אולי אפשר לאפשר את הפתרון השני דרך צ'ק-בוקס בהגדרות שפה, משהו בסגנון "התאם אוטומטית סגנונות ל-CTL" שיהיה מנוטרל כברירת מחדל?

ayaniger

New member
נבדוק

זה בהחלט יכול להיות שימושי. נבדוק שוב מה כרוך ביישומו בגירסה עתידית.

ayaniger

New member
תיקון למה שכתבתי

כתבתי "בגירסה העברית שינינו את סגנון ברירת המחדל ליישור ימין וכיוון טכסט לימין-שמאל." זה לא נכון - אמנם שינינו את היישור לימין, אבל השארנו את כיוון הטכסט לשמאל-ימין, מפני שימין-שמאל גורם בעיות קשות בהכנסת נוסחאות.

elcuco

New member
תודה

כמובן שהתכוונתי לכיווניות. הקיצר, ה"אבא של כל הסגנונות" זה "default"... מוזר, תמיד חשבתי שזה קשור למבנה של המסמך ולא לעיצוב שלו. (אני מובן?)

למעלה