כיוונון עצמי

kaind

New member
כיוונון עצמי

אני מחפש שיטה שדרכה אני אוכל לדכא ולשלוט ברגשות בכלל ובמחשבות שאינן מועילות לי ומדיטציה לא עוזרת כי אני יותר מדי מודע למחשבות שלי ושל אחרים

יש לא מעט שיטות

לשליטה במחשבות ורגשות. בתור התחלה הייתי ממליץ לך לקרוא את ספריו של קסטנדה ולראות את טכניקת הזכרון המתוארת שם. בנוסף, תנסה ללמוד לכוון את הרגשות שלך לפי רצונך לאובייקטים מתשנים (זה יעזור לך עם הזמן להגיע לשליטה כמעט מוחלטת בהם). אתה יכול גם לחפש מידע על היוגה שבה מלמדים את האדם לשלוט על כל חלקיו (גוף, מוח ורגש). אם תפרט איזה סוגי רגשות\מחשבות אתה רוצה לדכא אולי אוכל ליעץ לך טוב יותר.

תזכיר לי איזה שיטות היו שם?

בספרים שלו אני מתכוון.. קראתי אותם אבל לא זכור לי.. תצמת בקצרה? בקשה?

קישור

לדיון שנערך בפורום מאג'יק על הנושא. ELWE גם הביא בשלב כלשהו קישור לאתר המסביר איך לבצע את הטכניקה. נ.ב. אני מקווה שלא עברתי כרגע על חוקי הפורום לגבי מתן קישורים.

ToryMaster

New member
למה לא להמשיך להתאמן?

מדיטציה, כמו הרבה דברים, דורשת אימון ועבודה לפני שהיא מביאה לתוצאות המושלמות.

neophile

New member
אל תוסיף חטא על פשע

אני רוצה לשאול אותך למה אתה רוצה לשלוט ברגשות בכלל ובמחשבות שאינן מועילות לך? דיכוי רגשות זה רעיון רע זאת אנרגיה שהדיכוי שלה פשוט דוחס את האנרגיה לאיזה פינה אפלה וזה רעיון ממש רע כי אז האנרגיה שוכבת לא משומשת,והיא מתכלה stagnation אם יצא לך לנקות מקלט או מחסן לאחר שהרבה זמן לא נכנסו אליו אתה תראה מגוון חפצים במצבים מתקדמים של ריקבון על ידי הדיכוי אתה תורם לריקבון של עצמך ,אם ניקח מקרה של השמנת יתר דיכוי של תיאבון אומנם יועיל ברמה הגישמית של החומר ברמה הנפשית יש לצורך הכפייתי לאכול סיבה, זה סוג של אחיזה בחיים תשוקה.. על ידי דיכוי אתה תהרוג את התשוקה , אז כן אתה תהייה רזה יותר אבל ניצוץ החיים שלך יכהה . הרבה פעמים השמנת יתר נוצרת מלכתחילה בגלל שניצוץ החיים מכהה ואז אכילה כפייתית היא דרך להאחז בחיים, אז אם תדכא את מה שכבר מדוכא... אתה מוסיף חטא על פשע.

neophile

New member
זאת אזהרה

דיכוי תיאבון זה מסוג הדברים שפעם אנשים היו חותמים חוזים עם השטן בשבילו.

DTfromBT

New member
מסכים בהחלט בקשר לדיכוי, אבל

לא מסכים בחלק של השליטה - השאלה כמובן, איזו שליטה הבנאדם רוצה, ומה הוא מגדיר תחת "שליטה" - כי אם זה עוד מילה ל"דיכוי" אז אכן זה לא טוב. ובכלל, אין שום רע בלהרגיש כעס, או עצב... כמו שמישהו פעם כתב, שימחה היא SHALLOW ועוברת מהר, אך עצב הוא עמוק ונשער יותר זמן. בכל אופן, מה כן סבבה לדעתי, זה למצוא שימושים שונים(שליטה) לרגשות שונות - למשל, את כל הכעס שבי אני משחרר בחדר הכושר, או פעולות גופניות, אמממ "אחרות" :). זה סוג שליטה סביר לדעתי... כמובן, לא תמיד, לפעמים אני בוחר בדברים אחרים לעשות אם ריגשותי או מחשבותי. מה שהייתי מציאה זה חשיבה בקורתית המכוונת אל ה"אני" העצמי - צריך להבין למה אתה חש במשהו, או למה אתה חושב על משהו, אבל זה דורש מאמץ אמיתי, ניתוח של ה"אני" שלך, ולפעמים אתה לא תאהב את מה שתמצא, אבל זה טוב - כי כך אתה לומד יותר על עצמך, וזה יעזור לך גם ב"שליטה". או משהו...

neophile

New member
שליטה מנטלית וריגשית

אכן יש שליטה ללא דיכוי ,השאלה היא איזה שליטה, אם ריגשית או מנטלית לפי דעתי שני השליטות קשורות אחת עם שנייה ככה שאם אתה מפתח את המנטלי חזק אז יהיה לך יותר קשה להשתחרר ריגשית, ואם תפתח את הריגשית חזק יהיה קשה לך להתמקד מנטלית. לפי אוספנסקי וגורדג'ייף קיימים 3 דרכים ועוד אחת להגיע למודעות עצמית והארה הראשונה היא הדרך של הלוחם השנייה היא של הנזיר השלישית היא של היוגי הרביעית היא דינמית... הבעיה העיקרית שלי כרגע במסעי היא להבין את הקשר בין מחשבות ורגשות במקום מסויים אני רוצה לשלוט על הרגשות שלי ובמקום אחר אני מבין שהדרך היא לשחרר את השליטה לחלוטין... יש משהו בזרימה ריגשית שהוא פשוט כיף...לא לחשוב על מה שאני אומר ולהיות טמבל פתטי ,בו זמנית יש בי חלק שפשוט לא מוכן לקבל את זה... אם אני יצליח בזרימה ריגשית אני יוכיח לעצמי שיש לי שליטה ריגשית

DTfromBT

New member
לא בהכרח.

להיות תמיד משהו אחד זה לא בריא, תמיד "משוחרר" ו"זורם" אם מה שבראש שלך? לא רעיון טוב, היכן ה"באלאנס"? שילוב לדעתי זה די טוב - שליטה ושיחרור באותו הזמן - הצעד קר-הדם והשולט תמיד נמצא למלא ושואל "האם למצב זה יש יכולת להשפיע באופן משמעותי על מהלך החיים שלך לרע אם תעשה שטויות? האם אתה רואה תוצאות רעות בעתיד בגלל משהו שיכול להיות ותעשה במצב זה?" אם התשובה היא כן, יש לחשוב יותר, אם התשובה היא לא - יש לזרום יותר, מה שבא לך, איך שבא לך
. לגבי ידע של רגשות ומחשבות? "דע את עצמך" - זה נשמע פשוט, אבל זה דורש שעות על גבי שעות של לנסות להבין למה אתה חשבת ופעלת ככה, ואח"כ מה היו המניעים למניעים, ואח"כ המניעים למניעים של המניעים וכך הלאה, עד שאתה לא מגיע לסוף, שם קורא ההבנה. בעעע, אני מדבר שטויות :).

neophile

New member
ממזרים קרי דם שמשחקים אותה יונקים

התכוונתי שמתוך שליטה לוותר על השליטה לחלוטין...זה האתגר לשלוט על עצמי מתוך חוסר שליטה זה יותר פשוט בשבילי וזאת גם הבעיה כי הבקרה העצמית שלי עולה דיי מהר . האם אנחנו לא כולנו ממזרים קרי דם שמשחקים אותה יונקים?

DTfromBT

New member
בעעע

ללא שליטה אתה לא יכול לחיות בחברה שלנו :), ובכלל, מה אם עולה לך לראש להרוג את עצמך? סתם לראות מה יקרה :), מה אז? חחח... טוב, לא משנה, הלכתי לישון :) (כי כולם רצו לדעת את זה:))

neophile

New member
reptilian brain?

חוסר שליטה זה להתחבר למוח הקדום reptilian brain הכוונה לחוסר שליטה של שכבות המוח המפותחות יותר כמו הניאו קורטקס החלק קר הדם שבנו . אם כבר במצב הזה יעלה לי לראש להרוג מישהו אחר , לא את עצמי... למי מכם זה לא קרה שדמנייתם את עצמכם הורגים אנשים אחרים ? כשזה קורה אני ממש מרגיש את הפעילות במעמקי המוח, וכשאני לוקח שליטה שוב אני מרגיש את הפוקוס עובר לשכבות חיצוניות יותר. האם זה החלק החייתי שבנו? או שאתם מעדיפים לדמיין את החלק החייתי בתור אריה או פנתר? אולי יש בנו כמה חיות ולא רק אחת? נראה לי כמו חימרות .

RainBird

New member
צריך את שתיהן. באיזון. באמצע תהליך מאגי מורכב הגוף שלך זועק- "אני רעב!" האם תפסיק את התהליך? תתן ללחש הלא מושלם להתפוגג בזמן שאתה מספק את הצורך הגופני שלך במזון? מצד שני, בזמן ארוחה אם הגוף זועק "אני רעב!" אז זה ממש לא במקום לסגור אותו רק כדי להוריד שני קילו כדי שהחברה תאשר את המראה שלך. לכל שליטה יש זמן ומקום משל עצמה. גם שליטה של דיכוי. אגב, הדרך החמישית זו כת שדומה לסיינטולוגיה לטעמי. אני אעדיף שתציין ציטוטים שאתה מעניק ממנה. ארדן.

PurpleFilth

New member
אוי, כמה זיוני שכל הולכים כאן.

חבוב, כל מה שאתה צריך זה כח רצון. כנ"ל לגבי הבחור עם הדיכוי תיאבון מהשרשור הסמוך. זה לא כזה מסובך, ובטח שלא מחייב התפלספות.

PurpleFilth

New member
לא, לא ממש.

אני בהחלט נגד מודעות עצמית, וחיבוקי עצים באופן כללי.

למעלה