כיוון

גאיה ק

New member
כיוון

שלתל אביב,העיר הראשונה,מלאו מאה שנה וכיוון שגחליליתה תל אביבית ואני מרגישה שבשקט בשקט היא חוגגת לה עם העיר ואת המומולדת, מה דעתכם על שרשור שירים ו/או סיפורים ואפילו אנקדוטות וצילומים לתל אביב?

../images/Emo106.gif../images/Emo24.gif../images/Emo106.gif

גאיילההההה את נהדרת סוף כל סוף מישהו מבין את נפשי החוגגת והעולצת נה נני נננה נה! רעיון נפלא העלית וכמובן שאני מרימה את הכפפה המשוש והכנף גם יחד מילים: יהודה אופן לחן: אריס סאן המגדל ענן קורע צריף על שפת הים שוקע זו העיר היא תל אביב. הנמל יצא לפנסיה אין תפוז ואין ולנסיה זה הכרך הוא תל אביב תל אביב תל אביב תל אביב ים כחול עיר בחול תל אביב תל אביב את הכל תל אביב רק אחת כמוך אני יודע ערב ערב מתעוררת זו העיר ומתאפרת ים אדם צמא רעב אל האשליות שואף בשמיים מעליו נוצצים לו כוכביו תל אביב תל אביב תל אביב ים כחול עיר בחול תל אביב תל אביב את הכל תל אביב רק אחת כמוך אני יודע עיר פלאפל פיצה סטייקים עיר בת אלף דיסקוטקים זו העיר היא תל אביב משיך מוניס עד התקווה גם צעיר וגם ותיק כבר זה הכרך הוא תל אביב תל אביב תל אביב תל אביב ים כחול עיר בחול תל אביב תל אביב את הכל תל אביב רק אחת כמוך אני יודע ערב ערב מתרגשת עיר בכל צבעי הקשת חלונות הראווה לעניים תאווה והנערות יפות ובלב אלפי תקוות תל אביב תל אביב תל אביב ים כחול עיר בחול תל אביב תל אביב את הכל תל אביב רק אחת כמוך אני יודע רק טוב!!!

גאיה ק

New member
../images/Emo124.gifמשוגעים.

יוזם הקמתה של שכונת אחוזת בית, המהנדס עקיבא אריה ויס, ערך את הגרלת המגרשים לשכונה לפני מאה שנה בעזרת צדפים שנאספו מהחוף בו עמדו. וייס אסף צדפים לבנים ואפורים על חוף הים, על גבי הצדפים הלבנים רשם את שמות חברי האגודה הזכאים להשתתף בהגרלה, ועל האפורים את מספר המגרש. ילד אחד הוציא את הצדפים האפורים, וילד אחר הוציא את הצדפים הלבנים, וכך קיבלה כל משפחה מגרש. בין 66 משפחות המייסדים היו שמואל ולאה-רחל אידלסון, צינה ומאיר דיזנגוף, פניה וחייים חיסין, ראובן ורבקה סגל, שרה ודוד סמילנסקי, מנחם ומניה שינקין, יעקב ופרלה שלוש, שמחה ויוסף שלוש ושלמה ורבקה אבולעפיה. מספרים על "הגרלת הצדפים" שעל הגבעה ממול עמד איש בודד שהטיל צל ארוך על החולות, צפה במתרחש וצעק: " משוגעים, מה אתם עושים? אין כאן מים! אתם בונים על חול." השטח שקנו משפחות המייסדים וחילקו בהגרלה ביניהם היה כרם ג'באלי שהשתרע על פני 78 דונם, ונרכש מידי סוחרים מירושלים. אך המעבר לא היה חלק. תושבי האזור הערבים סירבו לקבל את השתלטות היהודים על כרם ג'באלי. הם הקימו אוהלים בשטח וסירבו לפנות את המקום בטענה כי האדמה שייכת לאבות אבותיהם. בסופו של דבר הם פונו באמצעות פיצוי כספי, ועם תום שלב הבנייה הראשון שונה שמה של העיר מאחוזת בית לתל אביב. "הצלם של תל אביב" אברהם סוסקין, תיעד את האירוע.

גאיה ק

New member
לא תל אביבי

ואפילו קיבוצניק במקור אבל תורם לחגיגה. • אני תל אביבי /יורם טהר לב אם טיילת בילדותך עם הוריך בחולות ביום שמש תכול-ענן ועד היום אינך סולח להם, שלא הסבירו לך כי החול הוא בעצם נדל"ן אם השמות גן רינה וגלידה ויטמן וסינמה עדן והטיר עושים לך צמרמורת בעברך בעיר אם מתחת לאספלט אתה מרגיש איך תל אביב הקטנה עוד חיה ונושמת ואתה עדיין משתמש בשמות קינג ג'ורג' ושדרות קרן קיימת אם יש לך מה לספר לילדיך על תל אביב של ילדותך אך זה מעניין אותם, כמו שהסיפורים של הוריך עניינו אותך אם אתה משפשף עיניך למראה הקיוסקים שהפכו לבתי קפה בשדרות אם אתה מתפעם מול הכשרונות הספרותיים הנחשפים בגרפיטי שעל הקירות אם אתה גאה לחיות בעיר היחידה בעולם שיש בה נמל אך אין בה אנייה אם אתה בוחר מסעדה לא לפי האוכל, אלא לפי אפשרויות החנייה אם אתה מרגיש כי למרות החום והצפיפות ורוב המהומה אין לך מקום אחר שבו היית בוחר לחיות על פני האדמה אם יש לך בעיר הזאת די חברים, כדי להרגיש כלפיה קרבה משפחתית אם אתה מאמין באמונה שלימה בביאת הרכבת התחתית אם אתה מתוסכל לא פעם בחשבך כי לעד לא תוכל לחוות את מה שמציע "עכבר העיר" בשבוע אחד אם אתה מרגיש גאווה על מגדלי הענק הצומחים פה חדשים לבקרים אם אינך רואה בשחקני הרכש של מכבי והפועל עובדים זרים אם הים הוא חלק בלתי נפרד מנשמתך ותמיד יש לך לאן לברוח אם אתה מקנא במתעמלים על החוף הזורקים זה לזה כדור כוח ומתפלל: הלוואי עלי בגילם! ושלא ייגמר לעולם החול והים רשרוש של המים, תפילת האדם. אם אתה מדליק נרות בכיכר רבין פעם בשנה אם עברת את מסכת הדמים והפיגועים שטילטלה את העיר העברית הראשונה את קו חמש ואפרופו ודיזנגוף סנטר, והשתדלת תמיד להיות במקום ולהושיט יד אך נסעת לבקר חברים באילת כשנפלו פה טילי הסקאד... אם אתה הולך ברחוב בתחושה שאתה גיבור של איזה סרט דוקומנטרי ופס הקול הן השיחות החושפניות בטלפון הסלולרי אם אתה אוהב את המוסיקה הבוקעת מכל מסעדה וקפה וגינה בעיר שאנחנו קוראים לה עיר ללא הפסקה והאו"ם קורא לה העיר הלבנה אם יצא לך לשמוע מדריך טיולים, שאינו מספר יותר אנקדוטות אלא דחקות וקטעים ומסביר לצעירים כי ביאליק וטשרניחובסקי היו סלבריטאים אם כמה אנשים בסביבתך עושים פה ושם בושות: לדייטים – לא יאומן! – הם קוראים פגישות ולא ממש מבדילים בין צ'ייסר לבין שוט כאשר הילדים, שפעם שיחקו בקלאס וגידלו יונים היום משחקים במחשב ויוצאים לטיול - בקניונים אם אתה מודאג שבמונית הכסף כמעט אף אחד לא שמע על חומה ומגדל, על תל עמל וחניתה אך הם מאוד מתעניינים כמה זמן הסתובבת בעיר עד שחנית אם אתה נושא בלבך זיכרונות של החוף אותו חוצה שיירה של גמלים ואתה המום לראות שהשיירה נשארה, רק פוסעים בה גמלאים אם הקצב של העיר מאלץ אותך לשמור על כושר ולהישאר אתלטי וספורטיבי כי אז יכול אתה לומר בגאווה אמיתית: אני תל אביבי! תל אביב,תל אביב,תל אביב..ללל ללל ל ל ל

גן השקמים

גן השקמים ביצוע: אריק סיני מילים: יצחק יצחקי לחן: יוחנן זראי היה היו כאן פעם שקמים, חולות מסביב וגם נוף. העיר תל אביב של אותם הימים היתה בית בודד על החוף. ויש לפעמים נערכו ישיבות מתחת שקמים אז בצל, וליד העצים צחקו הבנות וענו בזמרה: "הי ילל". כן, זהו, כן, זהו, זה גן השקמים. היו גם כאלה אי אז בימים. גדלה תל אביב מסביבה פרוורים הכל בה תוכנן ונבדק. נבנו בה כבישים נשכחו השקמים והלבין אז ראשם מאבק. הכל כאן נבנה בקצבו של הדור - חנויות ובתי שחקים, אך רק אם נפנה מבטנו אחור, ניזכר בשקמים ירוקים. כן, זהו, כן, זהו... היום השקמים נעלמו ואינם - רק שלט את שמם עוד מזכיר, כמה ציפורים וספסל מיותם ניצב בליבה של העיר. ומושך הוא אליו, כשהערב יורד ועולים במרום כוכבים, קבצן מן הרחוב או הלך בודד או זוג צעירים אוהבים. כן, זהו, כן, זהו...

ברק 188

New member
תל אביב ביקשתם...

הנה הברק מביא עליכם ענתיקות... הנה כאן מהסרטון הישן הזה (קצת ארוך אבל מעניין...=) נראת גם...תל אביב היפה פחות או יותר מהשנים שאנו נולדנו אי שם שנות החמישים של המאה שעברה ומי זוכר את השיר "תל-אביב" ע"פי המילים: אביגדור המאירי ולחן: עממי-ערבי וביצוע: ברכה צפירה (האימא של ההוא שהתחלק לו השכל בשנים האחרונות)

גאיה ק

New member
סמטת 7 השיקמים

יש דבר כזה ולא ממש מבינה איך דוקא שם כרתו את השיקמים.

אמממ

הבאתם יופי של דברים על העיר המקסימה שלי
גם אני לא מבינה ד.א. איך כרתו את כל השיקמים אולי כי אצלנו לא יודעים לשמר מספיק?? רק טוב!!!

גאיה ק

New member
הכרזת העיר הלבנה

הגיעה מאוחר מידי וחושבת שהיא מתייחסת למבנים בלבד

כמה עצוב

כרתו את מרבית עצי השקמה שבתל אביב נותר זה שנמצא ברחוב המלך ג'ורג באמצע הכביש מול גן מאיר עץ מקסים אני מקווה שלא יכרתו גם אותו לטובת עוד נתיב נסיעה לאוטובוס

למעלה