כיוון-drop Db

horse life

New member
כיוון-drop Db

היי,מי שלא זוכר אני ורד וכבר כתבתי פה כמה פעמים. אני נתקלת בהבה שירים שהכיוון שלהם הוא drop d ואם הבנתי נכון אז זה פשוט לכוון את המיתר השישי כך שישמע כמו הרביעי.. עכשיו,אני רוצה לנגן שיר בdrop Db שהבנתי שזה כמו c#...לא שהבנתי מה זה אומר) אני מבינה שאני צריכה לכוון לD ולרדת בחצי טוב (צודקת?) ולא מבינה איך עושים את זה...נגיד שכיוונתי לD (אגב,תקנו אותי אם לא מכוונים לD כמו שכתבתי),איך מורידים את הכל חצי טון? ממש תודה,ואגב,פורום מעולה...אני לומדת מפה המון.

amitzangi

New member
ממש לא בעיה אני עושה את זה כל יום כמעט

מטאליסט מה לעשות :p תראי אם יש לך טיונר את משאירה את הכוון של הגיטרה רגיל ואת מורידה את מיתר 6 טון אחד אחורה שיהיה די. עכשיו שאת עושה power cords את במקום לעשות G רגיל עושה ככה -----------------------e -----------------------B -----------------------G -------------3--------D -------------3--------A -------------3--------E אם אין לך טיונר (זה מה שאני עושה בד"כ) את לוחץ במיתר 6 על סריג 7 ואז פורטת על מיתר 6 ומיתר 5 ואז מורידה את מיתר 6 כמה שצריך לדרופ די אם יש בעיה אני פה

amitzangi

New member
שיטט חשבתי D רגילל אוחחח....

אז אותו דבר רק עם חצי טון אחורה שוב.. ו Db ו c# זה בהחלטה אותו תו אין מה להבין כל כך תסתכלי בסריגים של הגיטרה שאם את הולכת מדי לדי במול או מסי לסי דיאז את מגיעה לאותו מקום

horse life

New member
תודה רבה אבל

אבל מה שלא הבנתי זה איך מורידים את ה-D חצי טון אחורה? מה עושים בפועל? כמו שאמרת לי ללחוץ על מיתר x בסריג y כשהסברת לי איך לכוון לD.... ממש תודה על התגובה המהירה!

doc monti

New member
אממממ

לצורך זה הכי נוח להשתמש בטיונר כרומטי (טיונר שמראה את כל התווים כולל #/b). אבל מהשאלה שלך אני מניח שאין לך דבר כזה. לכן, מה שאפשר לעשות מגיטרה בכיוון רגיל הוא לכוון את מיתר "A" (החמישי) לפי המיתר "E" (השישי) שמעליו, אבל בשריג רביעי במקום חמישי, ואז את מקבלת במיתר "A" את התו #G (או Ab). ע"י מיתר זה אפשר לכוון "רגיל" את שאר המיתרים שמתחתיו. עכשיו נשאר לך רק לכוון את הבס "E" ל Db. אפשר לעשות זאת ע"י כיוון שלו כמו המיתר הרביעי, שעכשיו הוא Db (רק כמובן שהמיתר השישי הוא באוקטבה נמוכה יותר) אגב, את עושה את זה בגיטרה חשמלית עם גשר צף? אם כן, כדאי לשים לב שהגשר לא "שוקע אחורנית". בהצלחה.

horse life

New member
תודה רבה!!!!

למעלה