כיוון תופים

pasiava

New member
כיוון תופים

אני רוצב ללמוד איך לכוון את התופים במערכת שלי. עד לא מזמן ניגנתי עם משתיקים אז הכיוון שלהם לא היה ממש חשוב, אבל לאחרונה באים אליי חברים ואנחנו מנגנים יחד אז אני מוריד את המשתיקים, וגם אנימתכנן עוד חודש ככה להופיע מול בצפר אז בכלל אני צריך מערכת מכוונת. רק הסנארק אצלי מכוון, ואותו כיוון המורה, כי הוא אמר שבינתיים אם אני מנגן עם המשתיקים אז לא צריך כיוון, והוא כיוון לי את הסנאר סתם אם אני ארצה להוריד את המשתיק שלו. אני לא רוצה להטריח את המורה שלי כדי שיבוא אליי כל פעם לכוון, ובנוסף אני רוצה לדעת לעשות זאת בעצמי ולא להיות תלוי, חוץ מזה, זה משהו שכל מתופף צריך לדעת לעשות לבד, לא? אם כך, יש לכם טיפים, מאמרים, סרטונים וכ'ו כיצד לכוון תופים במערכת? תודה רבה!

יש מאמרים פה בפורום

ופשוט תקשיב למתופפים שאתה אוהב, תקשיב איך המערכת שלהם נשמעת בטונים ותנסה להגיע עם התופים ככה לטוניםזאת גם שיטה. אבל שב ותקרא את המאמרים לכיוון נכון של התופים ותכוון איך שנשמע לך טוב

pasiava

New member
../images/Emo207.gifאליי עוד שאלה

קודם כל תודה למי שענו לי על השאלה הראשונה
עכשיו לשאלה השנייה. תראו את הקראש שבתמונה
זה הקראש שלי, וכפי שאתם רואים(מקווה שרואים, האיכות ירודה כי התמונה המקורית שוקלת 700 ומשהו ק"ב בקובץ JPEG) הוא די התעקם. אין לי אותו הרבה זמן, כולה חודש(הוא חלק מהמערכת הראשונה שלי אז אין לי מושג מה נכון ומה לא), אז רציתי לדעת אם העיקומים האלה בו אמורים להיות או שיש בעיה? תודה!

pasiava

New member
שיהיה התעקמה.

למרות שהבלבול נבע מזה שקראש נשמע כמו זכר, ושם התייחסתי אליה/ו כקראש ולא כמצילה... ניחא... יש לך תשובה?

brass monkey

New member
אחי - כנס...

המצילה שיש לך - קיבלת יחד עם המערכת? יופי. זו מצילה שבקושי שווה גרושים. היא תיגמר ותמשיך כך עד שכבר לא תוכל יותר. ואז תצטרך לקנות מצילה חדשה. אני מקווה שההי הט שלך לא כזה.... בקיצור - תתחיל לחסוך למצילה חדשה.

pasiava

New member
כלומר

לדעתך גם אם יחליפו(לאותו דגם של מצילה כמובן) אז גם היא תתעקם במהירות כי היא פשוט זולה? אם כן, אז אני מתחיל לשים שקלים בקופת חזיר

Vdrums

New member
תתחיל לשים כי גם ככה זו מצילת

פח זבל ומהר מאוד תרצה להחליף אותה גם אם היא תהיה חדשה עם ניילון.

pasiava

New member
תודה לכולם על העזרה.

במצילה הבאה שלי אני אבדוק טוב טוב שהאיכות שלה כזאת שהיא תישאר שלמה מספיק זמן(וכמובן עם הצליל שאני רוצה, אבל זה לא קשור).

brass monkey

New member
סבבה.

אל תקנה כזאת או ברמה הזאת. אך תוכל להבחין בין מצילה שהיא ממש זבל למצילת מתחילים? בד"כ חברות אמיתיות של מצילות (כמו זילדג'אן, פייסט, מינל, סאביאן וכאלה) לא עושות מצילות זבל - גם הפושטיות.

Vdrums

New member
אתה טועה, גם חברה כמו

זילדג'יאן עושה מצילות פח זבל כמו ZBT. לא כל הנוצץ זהב. בד"כ מצילות שבאות בתור סט של היי האט קראש ורייד הן מצילות למתחילים למרות השם היפה שמתנוסס עליהן.

WinterZ

New member
לפי דעתי הוא התכוון למשהו אחר..

הוא התכוון שאין להם מצילות פח. וכן, כמה ש-ZBT זה זבל ביתי, הן רחוקות מלהיות המצילות פח שמגיעות עם סטים כמו DB, CENTURY, AXL....

תופיסט1

New member
כל הכבוד-מצילות

תומר אתה אכן צודק [אני יודע גם להחמיא] בדרך כלל מצילות שבאות בסטים הם למתחילים ובאיכות ירודה. אכן מצילות זה קודם כל באוזן.. לא בשם ולא בכסף.. אך ורק הסאונד מדבר.

brass monkey

New member
אחי, לא הבנת. כנראה אתה לא מכיר...

יש קטע חדש כזה, שאם אתה קונה מערכת מתחילים נגיד מפרל(אני מכיר מחבר שלי) אתה מקבל גם מצילת פרל. ....ככה זה בד"כ, גם מצילות היי הט באותה רמה. המצילות האלה הם הרבה פחות ממצילות מתחילים כמו ZBT ... הם פשוט חתיכת מתכת דקה שמתעקמת. הן לא נשברות, הן משנות צורה!
... אז אמרתי, אם הוא קונה שוב, והוא מתחיל, שיקנה משהו כמו ZBT למשל, וכך זה זול ושימושי מאוד למתופף מתחיל... רק שלא יקנה אותו דבר שוב - כי הוא נהרס תוך מעט מאוד זמן...(שלא לדבר על זה שאין לו סאונד כלל...)

pasiava

New member
לא ידעתי שפרל מייצרים גם מצילות.

המערכת שהמורה שלי אמר לי לקנות היא סונור, ואני לא יודע אם יש קשר בין התופים של סונור למצילות של סולטאן, אבל המצילות שאני קיבלתי עם המערכת, כל שלושתן, הן של סולטאן, אז אולי הן ברמה נמוכה כי זה חלק מהמחיר, אבל זה לא כאילו מבצע של תופי סונור + 3 מצילות של סונור, נראה לי הוא חייב על כל מצילה בנפרד, וגם שוב, זה לא של סונור.

למעלה