כיוון שרשרת

MenyGreen

New member
כיוון שרשרת

איך מכוונים את אורך השרשרת באופניים ?(כן כן שאלה למתחילים).

ohadamirov

New member
תשובה:

כאשר אתה על 1 מקדימה ועל האחרון מאחורה,ומותח את השרשרת,צריך להיות מרווח של אצבע בין השרשרת ופולי העליון של המעביר האחורי.

JacB

New member
יש לי תשובה מוכנה

תמונה אחת שווה יותר מ 1000 מילים (בעיקר שהיא מלווה בהסברים
) למזלנו, השאלות חוזרות על עצמן בפורום, כך שתמיד אפשר לשלוף תשובה מוכנה ולמחזר.

P a p i r

New member
זאת ממש תשובה שגוייה

יש אורכים שונים של מעבירים אחוריים. בעיקרון, מה שאני עושה בסדנה שלי זה לשים על הפלטה הגדולה מקדימה ועל הגדולה מאחורה. ובודל באיזו נקודה מהעביר מגיע למתיחה כמעט מלאה. שם אני מקצר את השרשרת. אחר כך שם על הפלטה הקטנה מקדימה והקטנה מאחורה ומחר את השרשרת בנוחות. לא אוהב את השיטה של ohad כי במעבירים מסויימים זה יוצא כלל לא מדוייק.

P a p i r

New member
אני מבין אותך, ואני מודע לכך שהרבה עושים זאת

אבל זה גורם להרבה בעיות, במיוחד עם מעבירים קצרים/מעבירים של כביש. אני מדבר מנסיון אישי שלי אחרי הרכבת 500 שרשראות אם לא יותר

nintense

New member
אני גם לא ממש מבין איפה הבעיה...

אני גם רוכב עם מעבירים קצרים - שימנו וסרם, ואני מודד בדיוק כך, אין שום הבדל אם המעביר ארוך, בינוני או קצר, כי המדידה נועדה להציל את המעביר במקרה של הצלבה.

JacB

New member
נכון מאד, ובנוסף על כך:

לא משנה מה אורך המעביר, במצב המתוח ביותר (הצלבה מטופשת של הגג"שים הגדולים) כל המעבירים מתנהגים אותו דבר, כי הזרוע באותה תנוחה. ההבדל באורך בא לידי ביטוי באורך המהלך הקשתי מנקודה זאת והילך, כך שמעביר ארוך יותר מאפשר מתיחות נותרת גם בקיצוניות השניה, ואילו למעביר קצר ניגמר המהלך ונוצר ריפיון.

JacB

New member
איזו נחישות לפסול תשובות של אחרים!

אז הנה עוד בורים שממליצים על התשובה השגויה. טוב, Park Tool היא בסה"כ יצרנית איזוטרית של כלים בתחום האופניים וכנראה הידע של מומחיה מיתגמד על יד זה שלך. עד עכשו למדתי לא מעט מאתרים כאלו ויישמתי לשביעות רצוני. בפעם הבאה אתעלם מהם , כי הם מספקים תשובות שגויות. אחפש רק מומחים בפורום. ול"מומחי" סראם, שימאנו ופארק טול אמליץ להרשם דחוף לסדנא שלך כדי שיחדלו להטעות את כל העולם, יצרני השרשראות העלובים האלו. מה הם מבינים בשרשראות?

P a p i r

New member
אני עדיין דוגל בלבדוק עם מעביר

אולי מיהרתי לפסול, אך עדיין אני חושב שלבדוק עם המעביר נותן לך פרספקטיבה טובה יותר ולדיוק יותר גבוה באורך שרשרת. מתנצל. ובקשר למתיחה. הבעיה זאת לא שהשרשרת תהיה קצרה מידי, אלא ארוכה מידי, זה יכול לגרום לרפיון מוגזם. יצא לי לראות כמה פעמים שמדדו בשיטה אחרת ובכך יצא שהשרשרת רפויה/מתוחה מידי והייתי צריך לסדר את זה. אם זה מסתדר לכם טוב על האופניים... אז מי אני שיעצור אותכם.

JacB

New member
מסכים איתך כמעט בכל!

חוץ מהסיגנון - קטילה נימרצת לתשובתי, שבעצם קוטלת את הידע של חצי עולם במחי מקלדת. אני מאד משתדל להיות אחראי בתשובותי ולא להטעות. לכן התקוממתי, לא בגלל שאני רודף כבוד
. לגופו של עניין: אין בינינו כמעט חילוקי דעות. הרעיון שאנחנו מסכימים עליו הוא, כי נידרשת מתיחות מקסימלית (אורך שרשרת מינימלית) שעדיין תאפשר הצלבה של גלג"שים גדולים בלי לגרום נזק. במקרה זה, נימנע גם ריפיון יתר. להערכתי, ההבדל בין השיטות אינו גדול, ושתי החוליות שיש להוסיף לפי המקורות הן בערך התוספת שאתה נותן בשיטתך. דרך אגב: גם אותי לימדו תחילה בשיטה ה"הפוכה" - למדוד עם גלגלי השיניים הקטנים. מהר מאד השתכנעתי שעדיף ההיפך, כפי ששנינו מסכימים. ועוד משהו: אם הרוכב מתחייב לא לבצע הצלבה אידיוטית - ניתן לקצר מראש את השרשרת עוד יותר. לי אין אומץ. אבל השרשרת הכי קצרה שלי היא בסינגל ספיד שלי
סופשבוע מהנה!

ohadamirov

New member
מעניין מאוד...

למה במעביר XO הקצר שלי (שאמור להיות "בעייתי") אין שום בעיה,כאשר אני על גלג"שים הגדולים (ואני עוד משתמש בקסטה 11-34) הוא מתוח,אך לא מהווה שום סיכון. נסחפת... זה אולי קצת רגיש באופני כביש.

timon1

New member
לא יודע איך המערכת שלך מתפקדת

בהצלבה הכי קטלנית בשבילה ואולי אתה לא רואה את הנזק אבל תסתכל על קו השרשרת במצב זה. המעביר אולי חי עם ההצלבה בשלום אבל אתה יכול להיות בטוח שנזק נגרם לשרשרת ולגג"שים. חוצמזה שמצב כזה לא הגיוני משום בחינה כיוון שיש לפחות עוד קומבינציה אחת ללא הצלבה שתיתן לך יחס העברה דומה או זהה.

ohadamirov

New member
timon1

מי אמר לך שאני רוכב בהצלבה? וחוץ מזה אבנת את מה שכתבת ? כי אני ממש לא ...

timon1

New member
הבנתי מה זהבנתי בהתבסס על דבריך בלבד:

ואני מצטט: "למה במעביר XO הקצר שלי (שאמור להיות "בעייתי") אין שום בעיה,כאשר אני על גלג"שים הגדולים (ואני עוד משתמש בקסטה 11-34) הוא מתוח,אך לא מהווה שום סיכון." סווף ציטוט. כאשר אני על גג"שים גדולים - נשמע כמו הצלבה בה מתח השרשרת הוא הגבוה ביותר [3/1 למיטב הבנתי]. מה שחיזק את השערתי הוא הדיבור על המעביר המתוח אך לא מהווה שום סיכון. בעניין דבררי, אני הבנתי אותם מצויין ולא מצאתי דרך אחרת לומר אותם כך שיהיו מובנים יותר, אם מישהו ירצה לפרשם בדרך אחרת ע"מ שתבין אין לי בעיה עם זה.

ohadamirov

New member
אז כנראה לא הסברתי ת'צמי טוב

אני לא רוכב בהצלבה כזאת מטורפת. אני מגיע אליה כשהאופניים שלי על סטנד,המעביר מתוח אבל ממש לא במצב של קריעה, השרשרת משמיעה קצת רעש. זה הכל. ידוע לי שאם ארכב בהצלבה שכזאת אגרום לנזק (עתידי) של הפולים והשרשרת. אז זהו ,שאני לא רוכב בהצלבות! (יש מספיק שנות ניסיון כדי להימנע מזה).

למעלה