כיוון שסתומים:

kitt

New member
כיוון שסתומים:

כמה שאלות: 1. האם עושים כיוון שסתומים כשהפלאגים במקום או שמוציאים אותם כדי שיהיה יותר קל להזיז את המנוע? 2. בספר של היינס רשום שמכוונים את צילינדר 1, אחריו את 2 וכו´. ובין לבין מסובבים את הפולי חצי סיבוב (את המפלג רבע סיבוב), זה שונה מסדר ההצתה של האוטו, אין כאן סתירה? מה הסדר הנכון? סדר ההצתה? או ההסדר אצל היינס?

vq55205

New member
כיוון שסתומים

חס וחלילה אין צורך להוציא את הפלגים ,תסובב את הפולי באמצעות מפתח - בגודל של מפתח פלגים. סדר ההצתה במנוע 1 -4 -3 -2 אני לא מכיר את הספר של היינס אבל כיוון שסתומים עושים בכיוון ההפוך (מהסוף להתחלה) כאשר סיבוב הפולי מתבצא בניגוד לכיוון סיבוב המנוע (בניגוד לכיוון השעון) לפי הסדר הבא: 1 - 2 - 3 -4 .

kitt

New member
כלומר אני מכוון את צילינדר 1 ואז את

מספר 2, ואז את 3 ובסוף את 4?

ib1406

New member
מספר 2, ואז את 3 ובסוף את 4

וכל פעם יש לסובב את הפולי 180 מעלות נגד השעון שים לב, היינס עומר anticlockwise

roni marino

New member
שים לב

במקרא כיוונתי שסתומים ביום שישי , חשוב במיוחד שתדייק במרחק כי אם לא אתה יכול להסתכן בשריפת שסתום , תהיה מוכן לכך שהפתיחת האום וכיוון הבורג יהיה קשה , אתה אפילו יכול לשבור את זה בלי כוונה זה לא קרא לי , אבל שמעתי שזה קורה אז אולי כדי שתהיה מוכן עם חלקים נוספים . בהצלחה

dejavu

New member
כיוון שסתומים

סדר הכיוון לא משנה כי הרי הכיוון הוא שווה בכל השסתומים (.006 אינץ) או 0.15 מילימטר, חשוב לדייק במרווח כמו שרוני אמר אבל בעיקרון צריך לראות שהצילנדר שמכוונים את השסתומים שלו מוצבע עם זרוע הרוטור במפלג על נקודת הניצוץ וניתן לראות גם את מוטות הדחיפים עומדים על אותה נקודה מתחת לרוקר או כמו שאומרים פה - פסנתר.. צריך לפתוח את האום ואת הבורג מה שאצלי היה פרויקט בפני עצמו ואני מאמין שגם בכל מנוע (אחרי מה שרוני אמר) ללחוץ את החלק התחתון של הרוקר ולהצמידו למוטות הדחיפים כדי לראות את המרחק האמיתי ולא איזה חופש שנוצר, להכניס מרווחית בין השסתום לבורג על הרוקר שמשמש כפטיש שמכה ופותח את השסתום לסגור על המרווחית לפתוח מעט עם רגש ולהדק את האום, והרי לכם שסתום מכוון כהלכה, יש לסובב את הפולי לצילינדר הבא ואין לזה סדר קבוע.. ועל כל עניין ANTICLOCKWISE - את הכיוון מתחילים עם כיוון השעון ואחרי שהפולי עשה 180 מעלות (חצי סיבוב) מחזירים אותו נגד כיוון השעון לנקודה שממנה התחלנו כדי לעבוד על הצד השני של המנוע (ראה מנוע בוקסר)... אינדיקציה לכך שאכן כיוון הקאמשאפט נמצא במצב מתאים לכיוון השסתומים היא המפלג ונקודת הניצוץ על צילינדר X וכמו כן מוטות הדחיפים שעומדים באותו גובה מה שמראה ששני השסתומים סגורים ומוכנים לכיוון... בהצלחה.

zxram

New member
אני את שלי גם כיוונתי לבד

ובמקרה כמה ימים אחרי זה הייתי אצל המוסכניק שלי והוא פתח שוב ובדק והוא כיוון לי אותם מחדש על מרווח 0.10 ,הוא הסביר לי שבמנוע ישן הקומפרסיה היא שונה ומה שהיצרן ממליץ תמיד נכון

zxram

New member
ליחה תיקון

הוא כיוון על 0.10 מ"מ ולא על 0.15 מ"מ כמו שהיצרן ממליץ כיוון שהמנוע ישן וחלקים נשחקים והקומפרסיה יורדת......... האם זו טעות? האוטו נוסע דיי טוב רק השאלה היא אם לא ישרפו לי שסתומים בגללו?

roni marino

New member
באמת חשוב מאוד !!!

איליה , צודק . שכחתי להגיד שבאמת חשוב שהמנוע יהיה קר ( אני אישית עשיתי את זה על הבוקר ). אזור הפסנתר מתחמם מאוד ולכן גם המתכת מתפשטת ואז הכיוון לא יהיה נכון .

למעלה