כיוון מראות

ShMo0LiKiPoDa

New member
כיוון מראות

אתמול בלילה היה לי מקרה שהייתי צריכה להשתלב בתנועה, הכביש היה ריק למדי.. הסתכלתי במראות ולא ראיתי אף אחד בא, התחלתי להאיץ ובשניה האחרונה קלטתי שאוטובוס חולף לידי\מולי (הנתיב השתלבות הוא קצת בזוית).. כמובן שבלמתי, אמנם כמעט ונכנסתי בו. אני עוד בטראומה מהעניין ולא ממש מבינה מה באמת קרה שם, ואיך הוא צץ משום מקום
.. אבל מה שבטוח זה אומר שלא הסתכלתי טוב. ושיש לי הרבה מזל
אני מכוונת את המראות ככה- את המראה המרכזית כך שרואים את כל החלון האחורי. מראות צדדיות אני מכוונת לפי מה שאני רואה במראה המרכזית- אני בוחרת עצם כלשהו שנראה מהצד הימני של המראה ומכוונת את המראה הימנית כך שהעצם הזה הוא העצם הכי שמאלי שנראה במראה הצדדית הימנית, כנ"ל מראה שמאלית. האמת שכשלמדתי נהיגה בכלל כיוונתי אחרת את המראות, כך שרואים את הידית של האוטו בצד הפנימי של המראות, אבל אחרי שקראתי פה המון תגובות לגבי זה שזו לא הדרך הנכונה לכוון אותן ואחרי שהצליחו לשכנע אותי לכוון בצורה אחרת ולראות שככה יהיה לי יותר נוח, זה מה שעשיתי. אבל עובדה שלא ראיתי אוטובוס- זה לא קצת גדול מבשביל להיות בשטח המת? הוא אמנם נסע מהר, אבל לא ראיתי שום מכונית באופק מהמראה. ממש מוזר. בקיצר, איך אתם מכוונים את המראות? האם יש דרך לצמצם את השטח המת עד אפסות? תודה רבה למגיבים, שיהיה סופ"ש נעים וסעו בזהירות.

רן88

New member
תשובה

המראה המרכזית שלך מכוונת בסדר, הבעיה היא עם המראות הצדדיות. את שתי המראות הצדדיות יש לכוון כך שרואים בהן רק את החלק האחורי ביותר של הרכב (בחלק מהרכבים זה אומר את הקצה של הפנסים). כך את מקטינה את השטח המת למינימום. חשוב להסתכל תמיד במראה הימנית כשחוזרים לימין.

רן88

New member
למה מטעה? זה בדיוק מה שלימדו אותי

בקורס נהיגה מתקדמת לפני שבוע.

M o l

New member
אותי לימדו קצת אחרת, אולי לא הייתי

צריך להשתמש במילה מטעה. בכל מקרה, ראה את הודעתי לפותחת השרשור.

M o l

New member
המראה המרכזית צריכה להיות

מכוונת כך שתראי בה את כל החלון האחורי (אין צורך לראות מעבר לזה - מראה פנורמית). כמו שאמרת. לגבי המראות צד, מה שאני למדתי בקורס לנהיגה מתקדמת וכך אני גם מכוון את המראות בכל רכב בו אני נוהג ולראייה לא זכורים לי מצבים שבהם רציתי להשתלב ופספסתי רכב בשטח המת. בשיטה הזו יש לכוון את המראות כך שתראי את קצה הרכב בכל מראה, אחרי שכיוונת את המראה כך שאת רואה את קצה הרכב תוציאי את המראה עוד טיפה החוצה כך שלא תראי את הרכב כשאת יושבת רגיל. זה נכון שיהיה לך קצת מוזר בהתחלה (במיוחד בחניות) אבל מתרגלים לזה ממש מהר. דבר נוסף שאפשר לעשות בעת מעבר נתיבים הוא פשוט להזיז את הראש טיפה קדימה והצידה וכך את מקטינה את השטח המת עוד יותר.

MrJacKasS

New member
לא מסכים

אני חושב שבמראות הצד אתה צריך לראות את הרכב שלך כדי שיהיו לך פרופורציות לגבי איפה נמצאים רכבים אחרים ביחס לרכב שלך. כמובן שמספיק מילימטר של האוטו שלך כדי שתבין איפה אתה נמצא.

M o l

New member
תנסה ותראה.

לא היו לי מקרים שאני זוכר שנעלם לי רכב או כל דבר אחר בשטח המת.

be_roo

New member
מיותר. את פרופורציות הרכב אתה לומד

להכיר אותו. בנסיעה אין סיבה לראות את הצד החיצוני של הרכב שלך, זה לא תורם לכלום פרט למקרים של חניה. מי שמתעקש יכול בעת חניה בעייתית לכוון את המראות כך, ואז לפתוח אותן שוב כלפי חוץ, כי שנוסעים מה שחשוב זה לראות רכבים אחרים, לא את עצמך.

NewUser4

New member
כווני את המראות כפי שהסבירו לך

לאחר מכן ניתן לבדוק האם קיים שטח מת ע"י בדיקה תוך כדי עמידה ברמזור או חנייה תוך כדי הסתכלות לנתיבים שלידך. כיום, בכל המכוניות החדשות (ובמשפחתיות ללא כל ספק) ניתן לכוון את המראות עד כדי הורדת השטח המת ל0. במכוניות ישנות יותר בעלות מראות קטנות, יש לכוון את המראות כדי לצמצם את השטח המת ככל הניתן. וכדי לראות גם אל תוך השטח המת אפשר להזיז את הראש קצת קדימה ובכך ניתן לצמצם את השטח המת עד ל0. עצם זה שלא ראית את האוטובוס שהוא גדול מאוד, מראה על כך שהמראות לא מכוונות היטב כלל. אם פיספסת את האוטובוס הזה, אני לא רוצה לחשוב כמה אופנועים פיספסת במראה.

be_roo

New member
ההימור שלי: האוטובוס עבר מנתיב אחר

ולכן לא ראית אותו.

ShMo0LiKiPoDa

New member
האמת שזה מה שאני חושבת שקרה

כי יש שם תחנת אוטובוס בזמן שאני עומדת בזוית. פשוט לא מסתדר לי עם המהירות שפתאום הוא חלף מולי בה, אבל יכול להיות שזה נראה לי מהר כי א. הייתי במהירות איטית למדי, ב. נבהלתי. לומדים להבא.

גם לי קרה לא ממזמן משהו דומה

באוטו שלנו במשפחה 3 נהגים נוהגים עליו קבוע ולפעמים אפילו 4. כל תחילת נסיעה אני בודק את המראות. לפני בערך שבוע בדקתי שהמראות מכוונת אבל במקום שראיתי את הנתיב שלידי ראיתי את הנתיב שאחריו (היה 3 נתיבים) אז כשרציתי לעבור נתיב אוטטתי שמאלה והתחלתי לעבוד ופתאום אני רואה רכב שצץ משום מקום, ישר חזרתי לנתיב שלי ואז הנהג השני פתח חלון ותוך כדי נסיעה צעק עלי (ובדצק...). חשוב מאוד לבדוק טוב טוב את המראות לפני הנסיעה. אם לא הייתי עם איתות יכול להיות שהיינו מורידים את הדלתות של הצד או הורסים את האוטו...

למעלה