כיוון מעצורי V

mekofef

New member
כיוון מעצורי V

שלום למומחים, אני חדש בעסקי האופניים, תחביב מתפתח.. לאחורנה החלפתי כבל ברקס אחורי, ועכשיו אני לא מצליח לכוון אותו. יש לי כלים, יש לי חוש טכני, אבל עדיין משהו לא הולך. האם יש איזה טריק? שיטה מיוחדת? נ.ב. האם אפשר להרכיב מעצור דיסק על כל אופניים?

SivanILoveU

New member
מה הבעיה

בדיוק במעצור שאתה לא מצליח לסדר ? לא על כל אופניים (בעיקר לא על אופני מדבקה), אך כן על רוב אופני השטח ברמת כניסה ומעלה הדבר מותנה גם בנאבה שמתאימה לדיסק, שזה נמצא לרוב מעל רמת כניסה, אבל לפעמים גם באופניים ברמת כניסה

aviad87

New member
המעצור עובד, אבל לא מכוון..

כשהגלגל באוויר ומסתובב, ואני לוחץ על הידית, הוא ננעל בלי בעיה. תוך כדי רכיבה הוא בקושי מאט.. הרפידות מן הסתם במצב מצוין. הרפידות במצב רפוי הכי קרוב שאפשר לג'אנט. אם אני מהדק אותן עוד, הן כבר משתפשפות בג'אנט. כמו יש משהו שנראה לי מוזר, רק זרוע אחת של הV זזה.. השנייה עושה תנועה של כמה מילימטרים.. תקין?

FaragMan

New member
לא תקין.

יש לך בצידי הברקס בחלק התחתון של כול זרוע שני ברגים , למפתח פיליפס,מתי שאתה סוגר את הבורג הזרוע מתרחקת מהחישוק,ושאתה פותח אותו היא מתקרבת (הפוך ממה שחשבתה בטח). דבר ראשון שחרר מעט את ברגי הגלגל ואו שתמרכז אותו באמצע,סגור, ואז תבצע את הכיוון ע"י מתיחת הכבל+משחק עם 2 הברגים הקטנים האלה למצב שהחישוק נמצא בין שתי הרפידות והמרחק בין צד אחד של החישוק לרפידה זהה לצד השני של החישוק לרפידה. או שמתי שאמרתי לפתוח מעט את הברגים שחק מעט* עם הגלגל לצדדים,עניין של מילמטרים,וסגור אותו בנקודה שהוא יושב ממורכז בין 2 הרפידות ואם יצטרך עוד כיוון של ממש מ"מ ואפילו פחות ממ"מ תעשה ע"י כיוון של 2 הברגים הקטנים ואם צריך אז מתיחת הכבל.

למעלה