כיוון מעביר קידמי.

KirilSolo

New member
כיוון מעביר קידמי.

שלום רב, כיצד ניתן לכוונן את המיקום של המעביר הקידמי כך שלא ישפשף את השרשרת? (זה קורה כאשר אני נמצא בהילוך 2 מקדימה ו-5 ומטה מאחורה) כמו כן האם קיימים דגשים מיוחדים לחיזוק בורג סטירר?

bonanai

New member
לשם מה קיים הפורום אם שולחים על כל דבר לחנות?

ועוד על דבר פעוט וקל יחסית כמו כיוון מעביר שהמקסימום שיקרה הוא שלבסוף ירים ידיים ויסע עם מעביר לא מכוון...(לחנות) מר סולו היקר, הילכות כיוון מעביר קדמי עוסקות בשני גורמים: 1. מתח כבל 2. ברגי הגבלת טווח בד"כ טועים לחשוב שברגי ההגבלה עושים את עבודת הכיוון - לא כך הוא! השתמש בהם רק אם השרשרת נופלת בקצה הטווח לאחד הכיוונים (מעבר לגלג"ש גדול החוצה או מעבר לקטן פנימה). לא תיארת בדיוק באיזה חלק של ה"כלוב" משתפשפת השרשרת - אם בפנימי צריך להרפות ואם בחיצוני למתוח. עצתי לך לשחק עם מתח הכבל: - מתח בכיוונון עדין יכול להתבצע ע"י סיבוב הרגולז' על המעביר (בהנחה שיש לך ושהוא לא מתוח עד קצה גבולו) - מתח בכיוון גס ע"י פתיחת הבורג על המעביר והרפיה/מתיחה של הכבל (בד"כ בעזרת פלייר שפיץ אר משהו דומה) וסגירת הבורג בקשר לחיזוק בורג הסטירר, המהדרין יאמרו עם מד TORQUE לפי הוראות היצרן אבל ביננו גם הרבה מכונופנים לא עושים זאת. סגור עם רגש - לא חזק מדיי! אם יש לך חלקי קרבון הייתי בכ"ז הולך עם המהדרין... בהצלחה

aleron

New member
כנס...

אם הוא שואל שאלה כזאת סביר שהוא לא יודע לקבל הילוכים אני מאמין שיש לו אחריות ושירות בחנות אופניים מי ששואל שאלה כזאת לא יודע..

bonanai

New member
אני גם לא ידעתי לפרק בולם קדמי...

שאלתי בפורום קיבלתי תשובות עשיתי חושבים פירקתי תיקנתי ואני היום רוכב עליו... אם בנאדם הגיע לפורום טכני ושאל שאלה למה לא לענות לו ולהשאיר בידיו את ההחלטה מה לעשות? שבוע טוב

למעלה