כיוון מיתרי גיטרה.

Saladin

New member

לפחות אתה נותן לי קצת קרדיט שיש לי מושג מינימלי על ההבדל בין גיטרה לפסנתר...

trilliane

Well-known member
מנהל
אף אחד לא זלזל בך שאין לך מושג מינימלי

ודאי שתוכל למצוא מישהו שיכוון לך וכתבתי שיוכלו לעזור לך בחנות; הנקודה שלי הייתה שלא צריך לשלם למישהו כדי לעשות זאת כי אפשר וצריך לעשות זאת עצמאית, ובכל מקרה כל מי שמנגן בגיטרה צריך ללמוד לכוון אותה בעצמו כי (בניגוד לפסנתר ביתי שבא איש מקצוע אחת לפרק זמן ומכוון) גיטרה מכוונים לפני ובמהלך כל נגינה, ומן הסתם לא תרוץ לחנות או למישהו שיכוון לך בכל פעם.
&nbsp
אם כבר אין מתן קרדיט, אני מרגישה לא נעים שעניתי לך תשובה מושקעת, חיפשתי עבורך מידע ובסוף התעלמת ממני לחלוטין, הגבת רק לאחרים.

Saladin

New member
כיוון מיתרי גיטרה.

כמה עולה לכוון מיתרי גיטרה בחנויות כלי נגינה (אם עולה)? וכמה עולים מיתרים חדשים? תודה.

Saladin

New member
מצטער שלא פירשתי נכון את תגובתך.

עדיין, נראה לי שאפשר לצפות שמי ששואל את השאלה ששאלתי אינו בעל ניסיון רב בניגון בגיטרה ועל כן סיכוי גבוה שלא יוכל/לא ירצה לכוון את הגיטרה בעצמו בשלב זה. אמנם נכון שכתבת שבמקום שבו אפשר לקנות מיתרים יוכלו גם לכוון לי. בכל אופן תודה על המידע

1Reebok

New member
זו מיומנות שחשוב לרכוש, גם לנגן הממש מתחיל.

מיתרי גיטרה יכולים לצאת מכיוון מהר מאוד, ומומלץ לוודא שהיא מכוונת לפני תחילת כל נגינה.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבנתי שזו שאלה שנובעת מחוסר ניסיון ולכן עניתי והסברתי בהתאם

שזו מיומנות בסיסית שכל נגן צריך לדעת, ולכן הצעתי לך לקבל הדרכה בחנות או במדריכים שקישרתי לך וללמוד לעשות זאת עצמאית, כי לפנות בכל פעם למישהו שיכוון לך זה פשוט לא מעשי. ההשוואה לפסנתר נעשתה כדי להבהיר שגיטרה היא לא כלי נגינה שאתה יכול לבקש ממישהו לכוון עבורך וזהו, עכשיו היא מכוונת; היא יוצאת מכיוון מהר מאוד. אם יש לך בבית כלי נגינה כמו פסנתר אתה באמת לא יכול לכוון אותו עצמאית וצריך להזמין איש מקצוע בתשלום שיעשה זאת אחת לתקופה; אבל גיטרה מכוונים בכל פעם לפני כל נגינה ואף תוך כדי, ולכן גם אם תלך לחנות ויכוונו לך זה לא יחזיק, תיאלץ ללמוד לעשות זאת בעצמך (אלא אם אתה תמיד מנגן עם עוד נגן שמכוון עבורך, אבל חבל, זה סתם יגביל אותך).

אגב, אם אתה מתכנן ללמוד עם מורה, זה אחד הדברים הראשונים שהוא ילמד אותך (או יוודא שאתה יודע), ואם אתה מתכוון ללמוד עצמאית (אפשרי בהחלט, כפי שעשו רבים וטובים) אז גם את זה תלמד לעשות עצמאית...
אחד הדברים הראשונים שכל נגן מתחיל לומד הוא כיצד לתחזק את הכלי שלו, ובגיטרה זה כולל כיוון שוטף של המיתרים (ואף החלפתם מעת לעת). אני לא חושבת שאני מכירה גיטריסט אחד שלא עושה זאת בעצמו.

trilliane

Well-known member
מנהל
גיטרה אינה פסנתר, אין צורך באיש מקצוע בתשלום כדי לכוון אותה

כל נגן מכוון את הגיטרה שלו עצמאית בכל פעם לפני כל נגינה (ולפעמים גם תוך כדי, אם מרגישים שהיא יצאה מכיוון או בסשן ארוך). מיתרים לגיטרה קלאסית עולים בד"כ כמה עשרות שקלים (30–60 ש"ח) אבל כמו בכל תחום של כלי נגינה, אפשר למצוא גם יקרים בהרבה (תלוי לאיזה סוג גיטרה, מאיזו איכות, של איזו חברה, איפה קונים... בחו"ל או באינטרנט זול יותר בדרך כלל, כמו תמיד). יש להניח שאם תקנה מיתרים בחנות כלי נגינה יוכלו לעזור לך להחליף ולכוון אותם ולהדריך אותך איך לעשות זאת להבא. יש גם אין ספור מדריכים לכיוון גיטרה באינטרנט בכלל וביוטיוב בפרט (וזה רק בעברית...), למשל:

dino_din

New member
עיצה

כתבו כבר על אתרים ותוכנות...
&nbsp
אם יש לך אנדרואיד, כנס לפליי וחפש שם: guitar tuner
&nbsp
תמצא המון תוכנות פשוטות מאוד שיעזרו לך לכוון (אתה רושם איזה מיתר אתה רוצה לכוון, פורט עליו והן מקשיבות ומסמנות לך אם למתוח יותר או לשחרר).
&nbsp
אני משער שגם לאפל יש דברים דומים.

למעלה