כיוון כתיבה

שגיגאיה

New member
כיוון כתיבה

לא יודעת אם כאן המקום לשאלה..אבל מנסה בכל זאת בתי בת 4 וחצי, מאוד התחזקה בתקופה האחרונה מבחינה מוטורית(יש לה עדיין קושי באחיזת מספריים וגזירה, אך אחיזת העפרון השתפרה מאוד והיא מתחילה לעבור משלב השרבוט לשלב ציורי) לאחרונה היא מתעניינת מאוד בכתיבת אותיות ומספרים(היא מזהה את כל הספרות והאותיות) והיא מבקשת ממני ללמד אותה לכתוב (או לסמן נקודות של האות/ספרה והיא מחברת בינהן) שמתי לב שתמיד היא מתחילה מהכיוון ההפוך בכתיבה כלומר מלמטה או מסוף הקו לכיוון מעלה, כשנראה לי טבעי יותר להתחיל מלמעלה(וגם שמתי לב שבכל החוברות מצויין חץ מלמעלה למטה) השאלה- האם זו התנסות נרכשת, האם להעיר לה על זה ולהראות לה את הכיוון הנכון האם זה מצביע על קושי מסויים? חשוב לי לציין שהיוזמה לכתיבה ולרכישת ידע היא לחלוטין שלה אשמח לתשובה או להפניה בנושא

נאוה ר

New member
באופן כללי מאוד

כיוון שאני לא מכירה את ביתך. אותיות נכתבות מלמעלה למטה כי זה גורם לכתיבה יותר מהירה. בדרך כלל ילדים עם טונוס נמוך נוהגים לכתוב מלמטה למעלה כי זה דורש פחות מאמץ. האם לעודד את זה? האם להקפיד בגיל 4 + על כיוונים? זה כבר נושק באידיאולוגיה ובקבלת תמונה מלאה על ביתך ועל המשפחה..

נאוה ר

New member
אני מצטטת

מתוך הספר ילד מהו צריך של ג'רי האן מרקוביץ (מקווה שזה חוקי): מתח שרירים (טונוס): מתח של שרירי הגוף הנדרש כדי לבצע פעולה בצורה תקינה. מתח שרירים מוגבר גורם לקשיחות השרירים ומתח שרירים נמוך גורם לרפיון השרירים. ובאשר למי מאבחן - רופא התפתחותי או רופא ילדים מאוד טוב. או נוירולוג. כמובן גם מאפאה בעיסוק ופיזיותרפיסטית. למה לאבחן במקרה וזה הקושי היחיד לא ברור לי. אבל שאלת....

שגיגאיה

New member
לא מאבחנת, רק מתעניינת

אני מתבוננת בה ורואה קשיים שונים ועדיין נותנת זמן לה להתגבש באופן טבעי אבל חשוב לי להיות עירנית ומודעת

ראשית, ביתך עושה את הדבר הטבעי ביות

בכך שהיא רוצה לכתוב. זו פעילות שקשורה לתרבות שלנו ממש כמו קריאת סיפורים, אכילה עם כפית, או רחצה באמבטיה. כך צריך להבין את ההקשר. זו פעולה תרבותית שהיא רואה בבית או בסביבתה הקרובה, ורוצה לעשות כמו... לכן, כמו שאת אינך מודאגת מכך שהיא עוד לא מחזיקה בצורה יעילה את הכפית, והאוכל לפעמים נשפך, כך היא גם כותבת, כי היא בתחילת דרכה. אין היא מייחסת חשיבות לכיוון הכתיבה, כי ההבנה שלה לגבי הכתיבה עוד לא כוללת את הפרמטרים הללו. יש להניח כי כאשר היא תתעסק ביעילות הכתיבה, במהירות או דיוק, היא תנסה בעצמה דרכים שונות עד שתמצא את הדרך המתאימה לה. במקרה הטוב היא תבקש את עצתך. אל תתחילו עם חולשת שרירים, כי זה רק יסבך את העניינים ללא צורך.

שגיגאיה

New member
תודה רבה!!!!

זה כל כך נכון... שמתי לב שמרגע לרגע היא מתנסה ומשכללת את המיומנויות שלה אני מנסה לא להיות לחוצה והישגית אבל זה כנראה בטבע שלנו.(ואני גם חשופה לילדים עם המון ליקויים) בל אופן תודה על התשובה!

למעלה