כיוון הצתה??

dejavu

New member
כיוון הצתה??

איך עדיף לבצע כיוון הצתה? אין ברשותי אקדח הצתה אבל שמעתי על שיטה לעשות את זה עם איזה מנורה שנדלקת ומראה על הכיוון האידיאלי לפי דחיסת הבוכנה.. מישהו יכול להסביר איך עושים את זה?? תודה.

Dr Bug

New member
אז ככה...

בתור התחלה אתה מנתק את החוט שמחובר אל חיישן לחץ השמן (יוניט) ומחבר אותו למינוס בכוהל, ואז כשהפלטינה פתוחה הנורה (נורת לחץ השמן) דולקת, ולהפך. ואז מגיעים לבדיקה עצמה: כוון את הפולי של המנוע למצב 5 מעלות קידום (כשהחריץ היחיד בפולי מכוון כסנטימטר שמאלה מהחיבור שבין שני חצאי בלוק המנוע) שחרר את האום המהדק את המפלג (דיסטריבוטור), סובב את המפלג ימינה כמה שתוכל (אין צורך ביותר מרבע סיבוב), ואז סובב שמאלה לאט עד שהנורה תכבה. בנקודה זו בדיוק ההצתה שלך מכוונת.

dejavu

New member
בני!

וואו תודה על ההסבר... מחר על הבוקר אני מנסה את זה... כבר ההודעה שלי על כיוון ההצתה נזרקה למטה בפורום וחשבתי שלעולם לא יענו לי והאוטו ימשיך לזייף לנצח... אז תודה רבה על העזרה, עד היום הייתי מכוון לפי פעולת המנוע והנסיעה של האוטו - לא ממש הלך ואפילו אמרו לי שכיוון לא מדויק יכול לגרום לנזקים במנוע, ידוע לך משהו בעניין? הנזק היחידי שעולה על דעתי הוא בחוסר ניצוץ בפלאג - השמן נשטף ע"י תערובת הדלק והאויר וכך הבוכנה נשארת חשופה לנזקי החיכוך והחימום.... מה דעתך? האם הספקתי להרוס לעצמי את המנוע עם כישורי הכיוון הלקויים שלי?

Dr Bug

New member
אל תלחץ מזה כל כך בקלות...

אך קח בחשבון שיש אמת בדברייך, כשההצתה מקודמת מדיי הלחץ בצילינדר נבנה לפני שהבוכנה הגיעה לנקודה מתה עליונה, מה שגורם ללחץ לנסות להוריד את הבוכנה בזמן שהבוכנה מנסה לעלות, מה שנקרא בשפת המכונאים "מנוע מצלצל". כשההצתה מאוחרת מדי הבערה עלולה להמשיך ולדלוק ואז לצאת מהאגזוז (ולחרוך את שסתום הפליטה בדרך החוצה)

dejavu

New member
וואי!

זהו! אני לא ישן בלילה...! איך אני יכול לדעת אם אכן גרמתי נזק, אם שסתום הפליטה היה נשרף אצלי אז כנראה שהיה חודר שמן דרכו לתא השריפה והייתי רואה עשן לבן יוצא מהאגזוז, מה שלא קורה... אבל מה שכן, המנוע שלי אכן נחנק , במיוחד בהילוך ראשון...

dejavu

New member
ועוד שאלה

איך אתה מכוון? עם אותה שיטה או שיש לך אקדח הצתה?

vq55205

New member
מנורה

שיטה נוספת באמצעות מנורה , קח מנורה 12V והלחם (הלחמה) או חבר באופן אחר שני חוטים אחד לפלוס ואחד למינוס. את קצות החוטים האלה חבר להדקים החיובי והשלילי של הכוהל. המשך התהליך כמתואר ע"י הד"ר ,בשיטה הזו לא צריך לרוץ ללוח השעונים אלא רואים מיידית ואולי ביתר דיוק את נקודת ה -G

EranR

New member
כמה פוינטרים - כיוון הצתה סטטי.

אהלן, אהלן - אמרתי לך שנדבר! 1. "כיוון סטטי" פחות מדוייק ומומלץ מכיוון בעזרת "אקדח הצתה", הסכימות לכיוון זה מתאימות לכיוון מנוע ראשוני ובטוח - עד אשר תכוון כיוון מדוייק יותר, בעזרת האקדח. 2. להנחיות הכיוון הסטטי יש להוסיף כי במהלך השנים נבנו דגמים שונים של מנועים ובהם שינויים מבניים - כך גם הפרמטרים לכיוון הסטטי (זווית סיבוב הפולי). - ציין את נפח המנוע שלך ושנת ייצור הרכב ונוודא כי זוית הסיבוב של 5 מעלות (נגד כיוון השעון) מתאימה למנוע שלך. *** חשוב לציין - כיוון הצתה מדוייק (בעזרת "אקדח הצתה") מחייב כמה פעולות מקדימות, המשפיעות בצורה ישירה או עקיפה על כיוון ההצתה: א. כיוון שסתומים - כמובן במנוע קר. ב. כיוון מרווח פלטינה - מה שמשפיע ישירות על כיוון ההצתה. ג. כיוון סיבובי סרק - בין 800 ל-1000 סל"ד במנוע חם. רק לאחר ביצוע 3 הפעולות המקדימות הנ"ל יש לבצע כיוון מדוייק יותר בעזרת "אקדח הצתה". נ.ב - אם תבקש יפה מבני, אני מניח שתוכל ללוות את הציוד שלו במפגש זה או אחר. שיהיה בהצלחה בכיוון הסטטי ואח"כ בכיוון עם האקדח... ערן.

gargamela

New member
בני ישמח מאוד לעזור בכיוון ההצתה

אבל הוא יאלץ לעשות זאת ללא "אקדח הצתה", מהסיבה הפשוטה: הוא מקולקל. זאת GARGAMELA שמדברת בשמו של בני, אבל אני מאמינה שהוא יסכים לכל מה שאמרתי.

dejavu

New member
כיוון הצתה..

תודה לכל מי שעזר בעניין הכיוון.. ובמיוחד לבני. היום עשיתי את הכיוון הסטטי כמו שבני הסביר וכמובן שלפני זה כיוונתי את הפלטינה לפי 0.4 מ"מ , כיוון שסתומים עשיתי לפני כחודשיים ואני לא חושב שיש צורך שוב, מדובר בחיפושית שנת 74 דגם גרמני מנוע 1300 דגם AR כזה שבא עם אלטרנטור מהחברה... אז, לאחר הכיוון הסטטי כמו שערן אומר האוטו באמת נדלק כל פעם במכה ראשונה ונעלמו כל הגימגומים וזיופי המנוע, את הקרבורטור כיוונתי בעצמי עד לפעולה חלקה של המנוע, עכשיו, שהמנוע קר הוא עדיין מזייף, אבל ברגע שהוא מתחמם הוא פועל יפה בלי שום זיופים רק יש בעיה אחת - המנוע בקושי סוחב!! יחסית לחיפושיות 1300 אחרות שאני נוסע עליהם... אז מה הנזק שנגרם כתוצאה מכיוון הצתה לא נכון לפי הנתונים שהצגתי? והשאלה הכי חשובה - מה אני עושה עכשיו?! בדיקת קומפרסיה תיתן לי תמונה יותר טובה על הנזק ומאיפה להתחיל לתקן??

EranR

New member
כיוון הצתה סטטי - ערכי תיזמון

הלו Dejavu. דגם מנוע - 1300cc AR זוית תיזמון הצתה - 7.5 מעלות (נגד כיוון השעון). עד כה הזכרנו רק 5 מעלות, נראה כי אתה צריך לקדם "טיפה" את ההצתה - ע"פ הוראות היצרן הספציפיות למנוע זה. 1. אולי הקידום ישפר את ביצועי המנוע. 2. כוון סופי יעשה בכל מקרה בעזרת האקדח - כך ששווה לנסות. מצאתי טבלה המנסה לעזור לנתח ביצועי מנוע ע"פ מהירות סופית וערכי תאוצות ביניים - נסה למדוד. ביצועים טיפוסיים - מנוע 1300cc: 1. מהירות מירבית - 120~ קמ"ש (בהילוך רביעי) 2. האצה ממהירות 30 קמ"ש למהירות 65 קמ"ש - 15 ש´ (בהילוך רביעי). 3. האצה ממהירות 50 קמ"ש למהירות 80 קמ"ש - 17 ש´ (בהילוך רביעי). ערן.

dejavu

New member
עדכון קל

אני יתיחס לענין המהירות המרבית - האוטו לא עובר את ה80 קמ"ש... וממש ממש כבד בהילוכים הראשונים, בכלל לא כמו שתיארת ערן... הבעיה היא שבהילוך סרק הטורים עולים מנמוכים לגבוהים בצורה חלקה, אבל בנסיעה האוטו נחנק לגמרי ואני צריך להוריד את הרגל מהדוושה וללחוץ שוב עד שהעניין מסתדר על פול גז, והדבר שוחט אותי כלכלית, האוטו שותה 70 שקל דלק כל יום..! אולי הבעיה בקרבורטור, כרגע אני בטוח שהפלטינה וההצתה מכוונים אצלי כמו שצריך, אני גם מרגיש שיפור בהתנעה...

EranR

New member
OK - המנוע לא נשמע תקין במיוחד...

הייתי ממליץ לך לנסות מוסכניק, את בני או משהו בסגנון - יש המון דברים שיכולים להישתבש... - באינטרנט יכולות האיבחון שלנו די מוגבלות. צריך לראות, לשמוע ולהרגיש את המנוע והאוטו בשביל לנסות לקבל תמונה מלאה. תגיע למפגש/צור קשר. ערן.

dejavu

New member
כן אבל זה יקרה רק בעוד שבועיים

אבל בינתיים מד קומפרסיה יכול להגיד לי אם נגרם נזק??

kobix1

New member
תראה!

הבעיה נשמעת כמו משהו שקרה אצלי באמריקאית 1300 שהיתה לי! הייתי נוסע לא מצליח לעבור 80 נחנקת משתעלת! בעליות בכלל אין על מה לדבר לא היתה סוחבת! לבסוף מה שהיתה צריכה זה כיון הצתה כמו שצריך! אני כבר חשבתי על החלפת מנוע בלאגנים! לפעמים הדברים נורא פשוטים גש נא למוסך קרוב למקום מגוריך תבדוק לי אישית כמו שידוע לך היתה בעיה עם מוסכניק מנתניה! יש שם מוסך רק לחיפושיות!!! הבן אדם מקצועי בצורה יוצאת דופן אבל גם נחש לא קטן!!! הוא סידר לי בעיה כזו תמורת 130 שקלים... תנסה

zxram

New member
אולי באמת יש למישהו אקדח?

ההצתה שלי גם לא מכונת ואני לא מצליח לכון אותה ...כל פעם זה או מוקדם מידי או מאוחר..

roni marino

New member
גם אני

אני רוצה להצטרף לקהילת האקדח הצתה , אם למשהו יש אקדח כזה שיביא למפגש אני בכלל לא יכול לכוון הצתה בצורה יעילה מכיוון שהרכבתי הצתה אלק´ .

latino76

New member
dejavuמה קורה

יכול ליהיות בעיה מחוזר כיוון שסטומים נכון עד כבלים דפוקים, לי פעם קרה שמבלי לשים לב קיפלטי את האלקטרוד של שני פלגים ועברו חודשים עד שהוצתים אותם אחוצה ואני רתחתי מעצבים מאטז יחלפתי אותם ולאחר גיליתי שמאז נםעתי כול אזמן על שני בוחנות.יאני

למעלה