כיוון גיטרה

The Exorcist

New member
הוראות לכיוון גיטרה קלאסית?

פשוט מסובבים את המפתח עד שמקבלים מה שרוצים... הכיוון הסטנדרטי הוא E שזה מי שלפעמים בטיונרים זה מראה כA B שזה סי G סול D רה A לה E מי אני מעדיף לכוון חצי טון למטה. אבל עדיין לא הבנתי את השאלה שלך...מה הכוונה הוראות?

הממ..

מצטערת על הבורות אבל איך אני מכוונת גיטרה לחצי טון למטה..?! (במכוון חשמלי או מה שזה לא יהיה)

*Dark Of Night*

New member
אמממ....

פשוט מכוונים את כל המיתרים לבמול (b) (לדוגמה: Eb וכו´) אני חושבת, לא בטוחה (עומר?) Dark

The Exorcist

New member
בחלק מהטיונרים אין במול

אבל הדרך הכי פשוטה לכוון זה לדעת את הסולם הבא: דו רה מי פה סול לה סי דו בין הרה למי יש חצי טון וגם בין הסי לדו אם המיתרים של הגיטרה מכוונים לפי הסטנרט זה אמור להיות מי לה רה סול סי מי אז פשוט מכוונים לפי מה שצריך (אני מכוון כמעט תמיד לחצי טון מתחת) וDark צודקת.

A Pig in a Cage

New member
תיקון

בין רה למי אין חצי טון, אלא בין מי לפה כיוון סטנדרטי הוא E מי B סי G סול D רה A לה E מי לכן כיוון חצי טון למטה יהיה Eb מי במול Bb סי במול #F פה דיאז #C דו דיאז Ab לה במול Eb מי במול אבל למה אתה מכוון חצי טון למטה?

*Dark Of Night*

New member
כיוון הגיטרה

אפשרות א´ כיוון בעזרת טיונר (הפתרון הכי מדוייק והכי טוב, מומלץ להשקיע 150 ש"ח ולקנות) אפשרות ב´ כיוון יחסי מיתר E (מי)- יש לכוון בעזרת כלי נגינה כלשהו (אחר). אם אין ברשותך כלי נוסף (ומכוון) ניתן להתייחס לאותו המיתר כאילו הוא מכוון לצליל מי ועליו עליך לבסס את כיוונם של שאר המיתרים: מיתר שני (B)- תלחץ בבית ה-5 של מיתר 2 ותשווה אותו למיתר ה-1 פתוח מיתר שלישי (G)- כאן הלחיצה היא בבית 4 והשוואתו למיתר ה-2 פתוח. מיתר רביעי (D)- תלחץ בבית 5 של המיתר הרביעי והשווה אותו למיתר 3 פתוח. וכן הלאה... לחיצה על המיתר בבית 5 והשוואתו למיתר שמתחת... בקיצור: הלחיצה תמיד מתבצעת בבית 5. פרט למיתר ה-3.
Dark

למעלה