כיוון בקריירה

terminal1234

New member
כיוון בקריירה

האם כדאי להתשתלב בתחום הייבוא / ייצוא בחברות שילוח ?
האם אפשר לפרט מהו השכר בתחום לבוגרי תואר לוגיסטיקה?

השתלבות בעולם היצוא/יבוא

הי טרמינל,
התשובה הכי פשוטה שלי היא - לחלק זה כדאי ולחלק לא

מאוד תלוי מה הרקע שלך, מה מעניין אותך ומה אתה מחפש מהקריירה שלך.
תוכל להרחיב קצת על איזה תפקיד חשבת?

terminal1234

New member
..

בתור מתאם ייבוא או רפרנט ...
אולי ניהול צוות.
האם ידוע לך מהן מדרגות השכר בתפקידים שונים?
מעניין אותי עבודה בתחום שרשרת אספקה וזה נראה לי אחד התחומים .

עולם הלוגיסטיקה והשילוח

אני מבינה שאתה בודק את כל עולם הרכש-לוגיסטיקה-ושילוח, וזה אכן עולם עם המון אפשרויות והכניסה אליו דורשת התמקצעות אמיתית. חשוב שתבין את ההבדלים בין התחומים, כי הם יקחו אותך לכיוונים קצת אחרים.
מתאם יבוא/יצוא - עבודה שכוללת עבודה אדמיניסטרטיבית מקצועית והמון קשר מול לקוחות בחו"ל. צריך להיות בה גם שירותי, עם אנגלית טובה, וגם מאוד מאורגן, יעיל ומדויק. וכמובן, לא להירתע ממספרים ואקסלים. השכר של תפקיד ללא ניסיון יהיה כ-7000-8000 ש"ח, מאוד תלוי בסוג וגודל החברה. ובהחלט יש פוטנציאל גדילה מבחינת השכר והתפקידים. ייתכן, דאך אגב, שכדאי לך לקחת קורס מקצועי כדי להקל על הכניסה לתחום.
ניהול צוות יהיה השלב הבא אחרי שתוכיח את עצמך לפחות שנתיים בתפקיד. אם השאיפה שלך היא ניהולית ולהתקדם בהיררכיה כדאי ללכת לחברות גדולות יותר.
אבל. שרשרת אספקה זה עולם אחר לגמרי. מתאם יבוא ויצוא קשור בעיקר לענף השילוח הבינלאומי (ימי, יבשתי, חקלאי וכדומה). שרשרת אספקה קשורה יותר לעולם הלוגיסטיקה והרכש. העבודה היא יותר רחבה ונוגעת בתמחור, ניהול תקציב, ניהול מלאי, שינוע, בניית תוכניות עבודה וקשר מול המון גורמים בתוך הארגון. זה תפקיד שרלוונטי לכל החברות התעשייתיות. טווחי השכר בו הם גדולים. מתאם לוגיסטי מתחיל ירוויח כ-8K ש"ח, איש רכש מתחיל ירוויח כ-10K ומנהל שרשרת אספקה/תפ"י יכול כבר להרוויח 12K בתפקיד ראשון, אבל ההכשרה היותר מתבקשת היא בהנדסת תעו"נ.

למעלה