כיבוש נאור

מטרניך

New member
לא נכון: כיבוש גרמניה במלה"ע ה-2

וכיבוש עיראק היום הם דוגמאות לכיבושים נאורים מאין כמותם. גם הכיבוש שלנו היה הרבה יותר נאור מהכיבוש שהיה שם לפנינו (הירדני). כיבוש מטבעו הוא זמני והשאלה היא מה בא אחריו. להגל לא איכפת שבמקום הכיבוש שלנו יבוא שלטון טרור איסלאמי. זה יהיה בעיניו יותר נאור מהכיבוש שלנו. אך בשבילנו זה יהיה מסוכן ולכן אם לא תהיה ברירה הכיבוש שלנו יימשך עם כל התוצאות עבור בני דודינו.

הגל

New member
נדמה לי

שאתה זה שלא אכפת אם יהיה שלטון איסלמי. בא נעשה הפסקת אש ונראה על מה אנחנו כן מסכמים. על הכורח בסיום הכיבוש, ועל כל שמדינית פלסטין תיהיה מדינה שוחרת שלום נדמה לי ששנו מסכים. זה בידינו לסיים את הכיבוש אך זה רחוק מהשג יידנו קביעה למישהו אחר מי ישלוט עליו יתרה מזו - זה לא יחזיק מעמד. מחר גם תרמה לקבוע מי ישלוט במיצרים בסוריה, נדמה לי שתושבתך תיהיה שלילת הרי השלטון שם לא מסכן את שלומה שלך ישראל. רק תזכורת לישראל היו יחסים עם דרום אפריקה בימי שלטוון האפרדהייד ולחצי עולם יש קשרים דיפלומטים עם סין וצפון קוראיה.

מטרניך

New member
מה אתה מבלבל את הביצים ומערב מין

בשאינו מינו. מאיפה אתה לוקח את ההשמצה שלך >>שאתה (כלומר אני) זה שלא אכפת אם יהיה שלטון איסלמי<< ? מה אתה מקשקש על דר' אפריקה וצפ' קוריאה כשמדובר ברש"פ שבה פועלים אירגוני טרור הרוצחים את ילדינו. אז מעניין את הנעל שלי הרצון שלהם למדינה, ואם אירגוני הטרור ישתלטו שם על העניינים ויפגעו בנו אז נרסק אותם אפילו במחיר קשה מאוד לעם הפלסטיני. לא נרשה שיקום שלטון טליבאן טרוריסטי בקלקיליה ובג'נין במרחק יריקה מאיתנו.

הגל

New member
עיברית - נדמה לי ממש אני חושב

זו לא השמצה זו התרשמותי מדבריך. את המחיר הקשה שעל הפלסטנאים לספוג במקרה של תקפית ישראל מוטב שנעשה מן הגבול ולא שאנחנו בתוכם. כל יום שהמדינה בזאת לא הקמה - החמאס מתחזק והסיכוים שם יוקם שם שלטון איסלמי. מי ערב לך שלאחר שתקום שם מדינה שתראה בעיני ישראל לא ישתנה שם השלטון לכזה של ימצא חן בעיני ישראל?

Deathatred

New member
בקשר לחמאס

בגדה (למעט חברון) החמאס כמעט מחוק לגמרי. רק ברצועה הוא עדיין הצליח לשמור על כוחו, ועדיין, בעימות מזוין בינו לבין חמושי הפת"ח - אנשי הפת"ח הם אלה שינצחו.

meindelbium

New member
אבל מי אמר שזה כיבוש../images/Emo35.gif

חלק מהשהיה של צה"ל בשטחים וההתנחלויות בהחלט לא מקובלות עלי אבל כניסה לערים כדי לבצע מעצר אנשים ומחסומים הם אמצעי לגיטימי לכל דבר

פחיחצה

New member
../images/Emo150.gif

תראה לא כל מה שעושים בשטחים זה כיבוש....אבל יש גם כיבוש וזאת עובדה..!!

meindelbium

New member
נכון אבל הוא.......

תולדה של מציאות כואבת מצד שני הניצים אני אישית בעד נסיגה ומצידי לשים את כל הערבים בתוך גדר בגטו ענק (סליחה על המילה) אני לא חושב שיש מה לחפש בתוך רמאללה וכל מתנחלים זה אנשים שעושים סתם שריר להראות לערבים מי אנחנו......

Deathatred

New member
יש ועוד איך יש

בתחילתו, גם המנדט הבריטי היה כיבוש נאור שפיתח מאוד את הארץ (בייחוד את התשתיות הפיזיות ואת המוסדות הבירוקרטיים). חוץ מזה, אם הרוסים הבלגים היו בשליטה על השטחים - אזי לא היו נותרים פלשתינים בין הנהר לבין הים.

למעלה