כיבוש ושבת שלום

boyboy03

New member
כיבוש ושבת שלום

פלסטיני נורה במחסום כי התווכח עם חיילים, אולי אחד מהם הוא הקלגס של KatyRose כאן שבת שלום

noamgk

New member
שתי נקודות:

א. הערבי המסכן שקיבל כדור גומי כי עיצבן מפקד הכניס מכות רצח לבנו שהתחנחן למפקד - אולי זה כתוב בקישור שלך, אולי לא. אני קראתי על זה באתר אחר (ynet אולי, לא זוכר). אז אותי מעניין מי יותר מסכן - האב או הבן. ב. כשרופא ימני בן 50 שאל שוטר למה הוא מקלל את בנותיו קפצו עליו חמישה שוטרים, כבלו את ידיו ודפקו את ראש על המדרכה (וברוב חוצפתם עוד לקחו אותו למעצר ותבעו אותו על כלום). אז אל תספר לנו על כדורי גומי... או, ושים לב שאנחנו לא צריכים כיבוש כדי שלאנשים תהיה הזדמנות להתעלל בנו.

epitaph

New member
כי התווכח עם החיילים?

ל"עצבן את המפקד" יש הרבה פירושים. אם מישהו היה בא למחסום שלי ומתחיל להתפרע על משהו שהחלטתי ולא נותן להמשיך בדיקה ומעבר של פלסטינאים אחרים או שאי אפשר כבר להשתלט עליו עד שזה כבר מצריך אמצעים כמו כדור גומי (אגב, עדיף גם שלא התקרבו אליו, החיילים לא יודעים אם הוא ישלוף עליהם סכין פתאום). לא הכל שחור ולבן, ותדייק בעובדות, יש הבדל עצום בין "נורה" לבין "ירו עליו כדור גומי". כשאתה לא מדייק בעובדות זו סתם תעמולה מגעילה.

eviv

New member
הפלסטיני הטיפש

משתולל כי לא נותנים לו לעבור לעיר השכנה בכדי לבקר את משפחתו. אין ספק מגיע לו לקבל כדור מתכת מצופה גומי. אין ספק שיש הרבה פירושים ל"עצבן את המפקד" אף אחד מהם לא מספיק בכדי לירות בבן אדם. לא הבנתי מה התעמולה כל כך, החיילים ירו על הבן אדם הבן אדם נורה. אם הוא לא אומר מה הכילו הכדורים הוא לא אומר את כל הפרטים אך זה לא תעמולה. האם זה היה כדורי גומי? האם זה היה כדור מתכת מצופה מילימטר גומי? לא נראה לי שגם לך יש את התשובה לכך...

epitaph

New member
תגיד לי...

למה אתה מכניס לי מילים לפה? מאיפה הבאת את "הפלסטיני הטיפש" הזה. פרובקציות חסרות תועלת, בדיוק כמו כמה וכמה פעולות של קיצוניים משני צידי המתרס. זה לא פעם ראשונה שפךסטינאים "משנים קצת את המציאות" לצורכיהם. לדוגמא, כבר קרה פעם שהפלסטינאים דיווחו על פלסטינאים שמתו בזיקנה או ממחלות שונות כעל מתים בפעולות צה"ל כדי להגדיל את מספר ההרוגים שלהם בתקשורת העולמית. התכוונתי שבזה שהפלסטינאי הנורה אומר שהוא "עצבן את המפקד" זה לא אומר שהוא באמת אומר אמת, לא פעם ולא פעם קרה ששיפצו קצת את האמת לצרכיהם, הרי אם הוא היה אומר לתקשורת "התחלתי להתפרע במחסום" או "איימתי על החיילים וניסיתי לתקוף אחד מהם" היה נשמע הרבה פחות טוב מ"עצבנתי את המפקד אז הוא ירה בי". תאמין או לא, אבל יש כמה וכמה פירושים של "עצבנתי את המפקד" שבהחלט היה יכול להיות שהיו ראויים לירי כדור גומי לעבר הרגלים. פעם אחרונה שבדקתי גם לך אין אפשרות לדעת, אולי בכלל הכל מבויים, אולי גם הנחיתה על הירח מבויימת, יכול להיות? בהחלט יכול להיות, אני כרגע מסתמך על כמה מקורות מידע, על מה אתה מסתמכך כשאתה אומר שזה כדור חי? לידעתך, כדור גומי (גם אם הוא רק מצופה בגומי) זה לא כדור חי, ההבדלים ענקיים, וכן גם מטרת השימוש. בהחלט יש הבדל בין לומר נורה (שמן הסתם נותן לך לחשוב שמדובר בכדור חי) לבין נורה בכדור גומי (שידוע לך שמשמש להפגנות). אם היית במקום החיילים האלה אז אולי היית מבין מה ההבדל ומה אולי גרם להם לעשות את זה, אבל כנראה שאתה לא תבין כי אתה חשוב מדי מכדי להיות במקום החיילים, אתה יודע רק לשפוט.

eviv

New member
לא הכנסתי מילים לפה

ניסיתי להראות לך את רמת הזלזול בחיי אדם בהודעה שלך. האירוע הוא דיווח של נשות מחסום ווטש שעמדו שם. אשמח להבין יותר באיזה מיקרים כאשר אדם מעצבן מישהו זו סיבה לירות עליו לא משנה מה. אני יודע את ההבדל בין הכדורים למרות שאני חייב לומר לך שביום שישי האחרון ובתקופה האחרונה חיילים מפזרים הפגנות גם עם תחמושת חייה. אבל כאשר חייל יורה על אדם מטווח קרוב אפילו ירי של כדול גומי הוא קטלני. ירי של כדור גומי מ-100 מטר מצריך חבישה ירי של אותו כדור מ-10 מטר נראה לי מצריך אישפוז אם לא קביעת מוות בחלק מן המיקרים.

noamgk

New member
קודם אמרתם למה אש חיה

והצעתם כדורי גומי, וכשיורים כדורי גומי אתם בוכים שוב. מה יהיה הסוף? טפו טפו? או שזה מפגין יותר מדי זלזול?

eviv

New member
שמישהו מעצבן אותך אתה לא יורה עליו

לא יודע אולי אני פה לא הנורמאלי, הרבה אנשים כבר עיצבנו אותי ולא יריתי עליהם לא אש חיה לא כדורי גומי ולא טפו טפו...

noamgk

New member
כבר הובהר שלא הכל שחור ולבן.

אתה יכול להבין שיתכן והוא שלח ידיים, וכדורי גומי נועדו להרתיע.

כאשר מישהו מתפרע במחסום תהא

הסיבה אשר תהא ואתה לא מצליח להשתלט עליו אז אתה כן יורה בו כדור גומי ברגל, אין כאן ממה להתרגש, זה לא היה בגלל וויכוח ובטח לא כי "עצבן" זה בגלל התפרעות, הדברים האלה קרו מספיק פעמים, באמת אין ממה להתרגש.

אין מעבר זה אין מעבר, הפלשתינים

אלופים בלספר סיפורים, אני אשית שמעתי כל כך הרבה, הם ממש חפרו לי במוח. "תעשה טובה...רק הפעם...תעשה טובה...הילד חולה, סבא שלו נפל, אנחנו רק....", תושבה שלי - כן בטח...

anewman1

New member
שים לב גם לפיסקה האחרונה

"גורמים בצה"ל מסרו למערכת וואלה! חדשות, כי מתחקיר ראשוני עולה שהפלסטיני החל להתפרע במחסום, לאחר שמעברו אושר אך מעברם של ילדיו נמנע, בשל גילם הצעיר. כמה חיילים ניסו להשתלט עליו, ללא הצלחה, והוא אף פגע בפלסטינים שהיו במקום. לאחר שלא נענה לבקשת הכוח להפסיק את ההתפרעות, ירה בו מפקד המחסום כדור גומי לעבר רגלו. צה"ל יוסיף ויחקור את נסיבות הירי בימים הקרובים." אני לא יודע מה באמת קרה שם, אבל שום דבר לא שחור או לבן.

KatyRose

New member
נההה

זה לא הבחור שלי שלי לפני כמה ימים בטח עצר מישהו שתכנן להיכנס לבית של משפחה בליל הסדר ולרסס לתינוק שלהם את הראש

KatyRose

New member
ובכלל..

נמאס לי כבר הסרבנים נורא אוהבים להטיח בויכוחים: "חיילים שעושים וידוא הריגה בילדות קטנות!" או : "חיילים שהורגים מבריחי נשק!" כשמסתמכים על מקרה שקורה אולי פעם בחצי שנה מקסימום... אבל כש"מכלילים" פלשתינים שמדי יום מבצעים את אותו הדבר שוב ושוב בהמוניהם פתאום כבר לא בסדר להכליל פתאום זה לא צודק מביאים כתבות על חצי פרלשתיני שנפצע פ]עם בחודש (ובמקרה גם לא היה מחבל) וזועקים שהחיילים שלנו רעים וכשהם מבצעים פיגועאו מנסים לבצע פיגוע ורוקדים ברחוב מדיי יום זה "לא כולם.. רק קבוצה.. "

eviv

New member
יש הבדל מאוד ברור

יש שוני בין לקרא לאדם שותף למעשה מסויים בשל היותו חלק פעיל בגוף שעושה דברים כאלו. לבין לקרא לאדם שותף למעשה מסויים בשל השתייכותו למוצא אתני מסויים. לשם הדוג' לא כל החיילים יורים 13 פעם בילדה אבל הם כן יורים בערים צפופות דבר שגורם לרציחת אזרחים חפים מפשע.

epitaph

New member
אתה אומר משהו נכון...

ואז מביא את הדוגמה הכי מפגרת שיש. אני הייתי חייל קרבי, הייתי בתוך כפרים ערביים ומחנות פליטים, אף פעם לא יריתי בתוך כפר או מחנה פליטים. הנה, הרסתי לך את התאוריה. ואם נלך חוט המחשבה הזה אז גם משתתפי הלינץ' ברמאללה היו שותפים לרציחת אזרחים חפים מפשע, רובם הגדול לא השתייך לאירגון טרור זה או אחר. וכנ"ל לגבי סייענים, ילדים שמשלמים להם לזרוק אבנים כדי לשמש פעולת הסחה, ילדים שמגנים בגופם על מחבלים, בדואים שמוכרים לפלסטינאים תחמושת שהם גונבים מבסיסי צה"ל, מזייפי תעודות זהות (היתה רשת שלמה שפעלה באיזור צפון לג'נין), פלאחים שאוספים מידע על השיגרה של צה"ל כולם שותפים ברציחת אזרחים חפים מפשע.

eviv

New member
לא הרסת שום תיאוריה

כמה ימים אחרי סיפור הווידוא הריגה חיילי צה"ל פעלו באותו איזור ירו והרגו ילד שלמד באותה עת בכיתתו מכדור שנכנס דרך החלון. הסיפור השני כאמור לא לא תפס התעניינות תקשורתית. ברור שיש הרבה אנשים שלא פועלים דרך ארגון אבל ניסיתי בהודעתי לתת את ההבדל בין הסקת מסקנות על אדם מחברות בארגון לבין הסקת מסקנות על אדם בגלל מוצאו האתני.

epitaph

New member
ושוב...

"לשם הדוג' לא כל החיילים יורים 13 פעם בילדה אבל הם כן יורים בערים צפופות דבר שגורם לרציחת אזרחים חפים מפשע." (eviv) ואני אמרתי שגם אני הייתי חייל, קרבי אפילו ולא יריתי בערים צפופות. אתה אומר לא להכליל ומכליל בעצמך.

KatyRose

New member
כאן אתה טועה

אני ממש לא שונאת פלשתינים בגלל המוצא האתני שלהם "לקרוא לאדם שותף למעשה מסויים בשל היותו חלק פעיל בגוף שעושה דברים כאלו" לצאת לרקוד כמו קופים בחוץ כשיש פיגועים זה בהחלט מוטיב לשנאה בשבילי לרצוח ולעשות ולתכנן ולתמוך בפיגועים- גם

The Bugi

New member
אגב, אביב

רציתי להגיד לך עד כמה אני מעריך את פעולותיך לשיחרור ג'ונתן פולארד. בתקווה שזה אכן אתה.

למעלה