כיבוש- דחוף

ilanush198

New member
כיבוש- דחוף

מישהו יכול לתת לי שמות של ארצות שהכיבוש הנאצי נמשך שם מספר שנים??? תודה ענקית.

ilanush198

New member
הכוונה היא...

אני מתכוונת בתקופת מלחמת העולם השניה... אני עושה השוואה בין מדינה שהכיבוש בה נמשך מספר שבועות לבין מדינה שהכיבוש נמשך שנים. תודה.

masorti

New member
אני אתן לך רמז...

להשמיד 3 מליון יהודים באושוויץ לוקח קצת יותר מכמה שבועות. אז תבדקי באיזה ארץ היה ממוקם מחנה ההשמדה אושוויץ. יש סיכוי טוב שארץ זו היתה כבושה ע"י הנאצים כמה שנים.

ilanush198

New member
אני אסביר לך...

לאחר קריאת התגובה שלך, בה התייחסת אלי כמו לטיפשה דרך אגב...אני אסביר לך למה התכוונתי. בפולין למשל, היה שלטון כיבוש במשך כמה שנים, אבל לא כיבוש במשך כמה שנים. באוקראינה הכיבוש (ולא שלטון כיבוש) נמשך כמה שבועות- הרצח בבורות הירי כמו באבי יאר. לכן שאלתי עם ארץ שהיה בה כיבוש במשך כמה שנים ולא שלטון כיבוש. תודה.

masorti

New member
אם הבנתי אותך נכון...

את מחפשת מדינות שמסע המלחמה של הנאצים כדי לכבוש אותן לקח כמה שנים. הארץ היחידה שמתקרבת לזה היא ברה"מ. והיות ומנית את אוקראינה בנפרד -מדובר בעצם על רוסיה. ואפילו שם, החלק הארי של האיזור שנכבש נפל בידי הגרמנים בחודשים הראשונים לפלישה.

מטרניך

New member
באושוויץ לא הושמדו 3 מיליון יהודים

אלא לפי המחקרים האחרונים בין מיליון למיליון וחצי.

anubis1

New member
כמה שבועות???

אין מדינה שנכבשה רק כמה שבועות ע"י הנאצים והנה רשימה חלקית של מדינות שנכבשו ע"י גרמניה צרפת, בלגיה, דנמרק, הולנד, נורווגיה, אוסטריה (אנשלוס), צ'כיה, יוון וכל המדינות הבלאטיות

Tough Midget

New member
טעות מרה בידיך

כמעט כל המדינות שכבשה גרמניה הנאצית נכבשו בכמה שבועות ולכל היותר כמה חודשים. חוץ מברה"מ שלא נכבשה כלכך אבל לקח שם הרבה יותר זמן הנה רשימה של מדינות והזמן שלקח לנאצים להשתלט עליהן: פולין כשלושה שבועות (דוגרי לקח רק שבוע) דנמרק - מספר ימים נורווגיה - 3 חודשים (אני חושב אבל לא בטוח שלקח הרבה זמן לכבוש את נורווגיה בגלל הצי הימי של בריטניה שנשלח לעזור, אבל אני חוזר, איני בטוח) הולנד - 4 ימים בלגיה - שבועיים צרפת - חודש מדינות הבלקן (יוון ויוגוסלביה) - מספר שבועות (לקח הרבה זמן יחסית כי הבריטים שלחו לשם עזרה) כמו כן, היו גם מדינות שסופחו לגרמניה ללא מלחמה (כמו אוסטריה למשל) ושאר המדינות באירופה או ששיתפו איתו פעולה או שהיו ניטרליות. לכן אפשר לאמר שכל אירופה הייתה בידי היטלר בשלב מסויים של המלחמה (אם מוציאים את האי הבריטי)

masorti

New member
הכוונה היתה למשך שלטון הכיבוש.

השלטון הגרמני על מרבית המדינות הכבושות ארך מספר שנים.

nitsansh

New member
דנמרק נכנעה אחרי כמה שעות...

כיבוש פולין נמשך כ-5 שבועות (כמו צרפת!) נורבגיה נכבשה בערך ב-2 חודשים (הבריטים התפנו בתחילת יוני) כיבוש יוגוסלביה נמשך 10 ימים, והבריטים לא התערבו שם. ביוון האיטלקים נלחמו כבר שנה לפני שהגרמנים באו לעזור להם...

Tough Midget

New member
עוד דבר

אוסטריה לא נכבשה, היא סופחה, ויש הבדל רב וחוץ מזה אני חושב שאל המדינות הבלטיות הנאצים לא כלכך הספיקו להגיע, וגם אם היו מספיקים, היה הסכם בין ברה"מ לבינם שסטאלין יקבל השפעה במדינות הבלטיות. לכן אני חושב שגם פה את טועה...

ilanush198

New member
הסבר נוסף

אני כותבת עבודת גמר על יחודיות ההשמדה באוקראינה. בתשיעי ביולי 41 פלש היטלר לעיר ז'יטומיר באוקראינה ותוך מספר שבועות חוסלו כל יהודי העיר. אני מנסה להראות שבארצות אחרות זה לקח יותר זמן. באוקראינה היה מספר בודד של גטאות וברוב שיטת ההשמדה היתה באמצעות בורות הירי. במקרה הזה אני לא טועה. כתבתי בנושא 40 עמודים שמבוססים על מחקרים רציניים...

masorti

New member
הנאצים כבשו את המדינות הבלטיות...

ב- 1941 כחלק מהפלישה לברה"מ. כמובן שבזמן הפלישה מדינות אלה כבר לא היו קיימות כמדינות עצמאיות.

anubis1

New member
דבר ראשון אני אתה ולא את

דבר שני זה שאין לך מושג מה פירוש המילה אנשלוס בגרמנית כמו שכתבתי קודם אז זו בעיה שלך דבר שלישי כל המדינות הבלאטיות נכבשו ע"י גרמניה יש לך או מחסור בידע בגאוגרפיה או בהיסטוריה הוורמאכט הגיע בצפון עד לנינגרד במרכז בתחילת הקרבות עד כ 40 ק"מ ממוסקבה ולאחר מכן הקרבות נערכו כ 150 ק"מ ממוסקבה ובדרום עד סטלינגרד כל החזיתות האלו נמצאות בתוך רוסיה עצמה מה שאומר שאוקרינה לטביה בלרוסיה וכו' היו תחת כיבוש

ilanush198

New member
אתה

אולי יש לי חוסר בידע, אבל אני מבינה לפחות מה שאומרים לי... אתה צודק, אוקראינה היתה תחת כיבוש. לא אמרתי שלא. בדיוק ההפך. אמרתי שהגרמנים פלשו (כבשו) לאוקראינה בתשיעי ליולי 41 ותוך מספר שבועות חיסלו את רוב היהודים שהיו במקום. רק רציתי לערוך השוואה בין מדינה אחרת שהכיבוש שם היה יותר מכמה שבועות. בפולין למשל, היה שלטון כיבוש אבל לא כיבוש ממשי... תודה.

anubis1

New member
חמודה התגובה שלי לא הייתה מכוונת

אליך אלא tough שהטעה אותך סוף שבוע נעים

Tough Midget

New member
בסדר אין צורך להתעצבן

אבל שים לב שלא אמרתי שאתה טועה, אמרתי שאני חושב שאתה טועה, אני בעצמי לא הייתי כלכך בטוח. ואחריי זה כשחשבתי על זה ראיתי שאתה צודק. ואני באמת מצטער שאני לא דובר גרמנית, לא ידעתי שזה כלכך חשוב להמשך קיומי בעולם הזה. נראה לי שאני עכשיו אפסיק כל דבר שאני עושה ואלך ללמוד גרמנית באולפן ואז אלך לגרמניה לדבר שם גרמנית. אולי זוהי בעצם משמעות החיים? אולי אנחנו חיים כדי לדבר גרמנית? קיצר, תירגע קצת. זה פורום, דנים פה.

למעלה