כיבוס בד לבד?

oooROTEMooo

New member
כיבוס בד לבד?

היי שוב לכולם,
אני מתכננת לשלב חתיכות של בד לבד עם חתיכה גדולה יותר של בד כותנה (לצורך וילון). רציתי לשאול, האם ידוע לכם אם ניתן לכבס במכונת כביסה, מים קרים בתוכנית עדינה, בד לבד מחנות בדים, או לחלופין רצועות לבד מוכנות מחנות לחומרי יצירה (אם יש ביניהן הבדל כלשהו...)?
תודה :)

oooROTEMooo

New member
ועוד שאלה בנוגע ללבד

האם חייבים לסגור ללבד קצוות בתפר, או שניתן להשאיר אותן אחרי גזירה כמו שהן? נראה לי שהבד לא ייפרם, אבל שואלת ליתר בטחון...

הכי טוב, קחי חתיכת כותנה תפרי עליה חתיכת לבד, כבסי

כרצונך, וראי מה התוצאות.
לידיעתך, רצועות הלבד בחנויות היצירה הן, מהסוג הפשוט ביותר,
לא הייתי ממליצה ליצור איתם ולהשקיע בוילונות שצריך לכבס מידי פעם.
הם מתאימים יותר ליצירת תמונות או הדבקת אפליקציות על חפצים שאין צורך לכבס אותם.
בחנויות הבדים אמור להיות לבד עבה ואיכותי יותר שניתן גם לייצר ממנו אפודות וכו'.
אך לבד בעיקרון מיועד לניקוי יבש ולא לכביסה רגילה.

לבד הוא סוג אריג מלובד שאינו נפרם ולכן, אין צורך לעבד אותו בשוליו.
נכון שהוא חומר נפלא ומפתה לעבוד איתו, נעים מאד וצבעוני.

אני ממליצה לך לרכוש פיסות כותנה צבעוניות או כותנה משולבת עם סינטטי - להדביק מהצד האחורי פליזלין וכך תוכלי ליצור אפליקציות שאת שוליהם יש לתפור ולעבד במכונת התפירה או בתך שליבה ביד.

בהצלחה!

oooROTEMooo

New member
היי אריאלה

תודה :)
היום רכשתי חתיכת לבד מחנות יצירה, ובהחלט יש הבדל בינה לבין החתיכונת העבה יותר שיש לי מחנות בדים. אני אנסה את ההצעה שלך ואכין דוגמית לכביסה.
הכוונה שלי בשילוב הלבד עם בד כותנה, היתה שבעצם כל הוילון עשוי בד כותנה, אך הלולאות שמשחילים על מוט וילון יהיו מלבד, כל לולאה בצבע אחר. וגם, רציתי ליצור כמה ריבועים קטנים עם צורות של חיות מלבד, ואז להדביק אותם על הוילון עם דבק גוטרמן (ששמעתי שמיועד למטרות אלו אבל מעולם לא ניסיתי אותו בעצמי).
מה זה פליזלין? ולמה בעצם לעשות הדבקה אם תופרים אחרי זה?

אכן, גוטרמן הוא דבק המשמש להדבקת בדים

פליזלין הוא חומר כמו בד לבן דק בצידו האחד יש שכבת דבק יבש
אם את מצמידה את הצד של הפליזלין עם הדבק לבד אחר ע"י חום בגיהוץ הוא נצמד ונדבק לבד,
וכך מונע ממנו להיפרם. מאחר והוא לבן את יכולה לצייר על הצד האחורי את הדוגמה שאת גוזרת ותופרת לבד הוילון.
ניתן לרכוש בחנויות הסדקית השונות, תשאלי ידעו להדריך אותך.
רק זהירות בזמן הגיהוץ ששכבת הדבר לא תבוא במגע עם המגהץ או קרש הגיהוץ רק תהיה צמודה לבד אותו את רוצה לשדך לפליזלין.
קיימים מספר סוגים של פליזלין: יש לבן ויש שחור יש עשוי בד ויש עשוי מעין "אלבד" כמו של מפות השולחן.
יש גם פליזלין עם דבק דו-צדדי. בדרך כלל נמכר לפי מטר, ניתן לרכוש גם סרט פליזלין שמשתמשים בו לעשיית מכפלות במכנסיים.
הרעיון שלך לעשות לולאות צבעוניות הוא מאד יפה, אני ממליצה לך בכל זאת, לעשות אותם מבדי כותנה צבעוניים, ללולאות אפילו אין צורך בפליזלין פשוט קיפול נכון ותפירה.
מצרפת לך קישור לחנות "פיסות" יש שם מספר סוגים להתרשמותך
http://www.pissott.co.il/productsli...%EC%E9%E6%EC%E9%EF%20%E5%EE%E9%E9%F6%E1%E9%ED

מקווה שהקישור יעבוד

בהצלחה!

oooROTEMooo

New member
האתר נראה מועיל

מאוד :)
תודה רבה על ההסבר המפורט על הפליזלין!
רק שאני אדע שהבנתי נכון, מבחינת התכונות של הפליזלין:
מגהצים אליו חתיכת בד ואז בעצם אין צורך לתפור את אותה החתיכה בקצוות?
ונגיד ואני רוצה לקחת טלאי מרובע צבעוני של בד כותנה, ולהדביק אותו לוילון שעשוי כותנה גם כן, אני אהיה חייבת לתפור אחר כך את אותו הטלאי? או שהדבק עמיד בכביסה ואין צורך?

הפליזלין מייצב את הבד

בכל מקרה , בטח בוילון שמכבסים, תצטרכי לתפור את האפליקציה לבד.
הפליזלין נדבק לבד ועוזר לו להישאר יציב מבלי שהקווצות שלו יפרמו.
דבר נוסף יש פליזלין שרק צידו האחד דבק והוא יודבק לבד הכותנה, לאפליקציה שאת רוצה להוסיף לוילון
יש פליזלין ששני הצדדים שלו עם דבק צידו האחד יוצמד לבד הכותנה, לאפליקציה, וצידו האחר יודבק לוילון.
במקרה של פליזלין עם דבק דו צדדי, שלוש פיסות הבד מגוהצות יחד בו זמנית. סוג זה אינו מתאים לכל דבר.
במקרה שלך, קני פליזלין עם דבק בצד אחד בלבד. ומאד להיזהר בגיהוץ. שהצד של הדבק לא ייגע במגהץ או יתגהץ בחום לקרש.
כמובן, נשארים סימנים אחרי זה.
צידו של הדבק בפליזלין מזהים ע"י כך שהוא מבריק משהו,

בהצלחה ויום נעים

למעלה