כיבוי מחשב

יאיר B

New member
re3

אם יש ריקוברי דיסק, לא יהיה מחיצת שחזור. הדיסק שקיבלת (וסביר להניח שיותר מאחד) ישמש להתקנת המערכת מחדש. על הדיסק כתובות השפות שיש בו (אצלי למשל זה עברית, אנגלית והונגרית). באחד מהשלבים של ההתקנה בוחרים את השפה - לא ניתן להתחרט אחרי כן! אם זה כדאי? זה תלוי בך (יש כאלה שלא אוהבים עברית, עניין של טעם). גם לי יש הום ביסיק - 4 סוגים של דיסק און קי (שניים של סנדיסק, אחד של קינגסטון ואחד של M-SYSTEM שהמציאו את הדיסק און קי) והאור באף אחד מהם לא כבה. לא רוצה לדבר סרה על באג, אבל לא כולם שם מקצועיים (גם לי יש כל מני סיפורים עליהם). פירמוט זה משהו שלוקח כמה שעות (בתנאי שהחומר שלך מסודר ומאורגן טוב). את תמיד יכולה לחכות עם זה עד לאחרי הבחינות. פשוט אל תכניסי אותו למצבי שינה שונים (כיבוי מלא). ותמיד כדאי לעשות גיבוי! קני לך דיסק און קי קטן (נגיד 1GB צריך להספיק, הם לא יקרים) ותעבירי על בסיס יומי את השינויים, ככה אם קורה משהו למחשב החומר לא אובד (וזה מניסיון של הרבה אנשים, כולל כאלה שאבדו תזות ודיסטרציות יקרות). לגבי ה-winrar - לא משתמש בתוכנה הזאת, אבל יש לי הרגשה שזה עניין של הגדרות (אני מבין שכרגע החלונות הן באנגלית, האם העברית מוגדרת הייטב? בדקי בפורום חלונות אם יש שם מאמר על הגדרת עברית בויסטה, אם כי זה צריך להיות דומה ל-XP). אם כשתפרמטי תתקיני מערכת בעברית, ההגדרות כבר יהיו מסודרות בפנים מראש. זכרון - צדקו בבאג. 1GB כיום זה לא הרבה. 2GB יגרמו למחשב לרוץ מהר יותר. למה נושא שני הסטיקים? כי בנייד יש מקום רק לשני סטיקים. כך שאם יש כרגע 2 סטיקים של 512MB, תצטרכי להוציא אותם ולקנות שניים של 1GB, אבל אם יש רק אחד של 1GB מותקן כבר, תוכלי לחסוך כסף ולקנות רק 1 סטיק של 1GB. אנטי-וירוס: יש הרבה אנשים שלא אוהבים את הנורטון, מכל מני סיבות שונות ומשונות וגם כי הוא עולה כסף (צריך לחדש רשיון כל שנה). יש אנטי-וירוסים חינמיים ברשת שהם גם לא רעים כמו AVG, Avest, AntiVir, לכולם יש גרסאות חינמיות לא רעות. גרסאות בתשלום יש גם לקספרסקי ו-NOD 32 שנחשב לטוב ביותר. לשיקולך. (נראה לי גם אני חפרתי...)

שובל20

New member
re 4 : )

קודם כל, תודה ר-ב-ה על התשובה המפורטת! הדיסקים שקיבלתי עם המחשב הם: LG Recovery Center LG Intelligent Update DVD Suite בקשר ל disk on key יש לי של 4G של San Disk וזה מספיק לכל התכנים שלי (חוץ מהסרטים...) אני חושבת שאולי לא הבהרתי את עצמי בקשר לתקלה שבגללה פניתי לפורם, הבעיה עם המצב שינה היא באמת הדבר הפחות גרוע. הבעיה היא שלאחרונה, בערך מאז שהתקנתי את ה Service Pack 1 של Vista, כמעט כל פעם שאני בוחרת בכיבוי מלא של המחשב, הוא מבצע restart וכותב כי: windows has recoverd from an unexpected shot down. אני לא בטוחה שזה קשור להתקנה, אך זו הבעיה הקריטית שלי.... שוב תודה : )

ali052

New member
תיקראי את ההודעה שכתבתי בנושא הזה

בפורום. (לילה טוב)

שובל20

New member
ali

היי, ראיתי את ההודעה אבל אני לא יודעת כמה כדאי לי לנסות את זה במצב של המחשב שלי, במיוחד כשאני לא מבינה בכלל במחשבים או איך ניתן לעשות שחזור וכו'. אני מניחה שבסופו של דבר, לאחר שאני אאזור כוחות : ) ובטח אחרי המבחנים אני אפרמט. אם תמצא עוד מישהו עם התקלה הזו וזה יעזור לו, דבר איתי! טוב, אני צריכה לקום עוד 7 שע' לעוד יום באוני' ואז ערב נוסף של חיסור מהעבודה וכתיבת עבודות אל תוך הלילה. לילה טוב!!!

שובל20

New member
שכחתי לציין

ששלשום בלילה כשכיביתי את המחשב היה לי Blue screen- error shot down כמו כן, אני מוסיפה קבצים נוספים של תקלות מוזרות שיש לי. התמונה הראשונה היא של תקלה בword בערך מהחודשיים האחרונים, כמעט בכל פעם שאני שומרת קובץ ויוצאת מהword, זה מה שמופיע. התמונה השנייה והשלישית היא לא של תקלה אלא יותר של תופעה מוזרה. מאז שהתחברתי לפני מס' חודשים ל012, החיבור הראשי הוא local & internet והמשני הוא לעיתים local בלבד ולעיתים שניהם. יש למישהו מושג מה זה אומר? כי גם Hot וגם 012 לא ידעו לענות על השאלה. והתמונה הרביעית והאחרונה, היא שכשאני מנסה להוריד קובץ של PDF מהאתר של אוני' ת"א לעיתים זה מה שמופיע. --- אני מקווה שזה באמת צירף את כל הקבצים ---

יאיר B

New member
באופן כללי בויסטה האור לא נכבה בדיסק און קי

כאשר הוא מנותק (ב-XP הוא היה נכבה, לא יודע למה זה לא קורה, אבל גם במערכות הפעלה אחרות זה ככה - האור לא כבה ויודעים שהוא נותק רק דרך ההודעה על מסך המחשב שאפשר לשחרר את ההתקן).

למעלה