כיבוי מחשב

שובל20

New member
כיבוי מחשב

שלום לכולם, יש לי מחשב נייד מסדרת LG FS, Vista Home Basic. לאחרונה הורדתי את הService Pack 1. אני לא בטוחה שזה קשור אך בערך מאותה תק' כמעט כל פעם שאני מכבה את המחשב, הוא מבצע restart וכותב כי: windows has recoverd from an unexpected shot down מה אני יכולה לעשות??? תקלה נוספת היא שמדי פעם כשאני מכניסה את המחשב למצב שינה, הוא נשאר דולק! זה מתחיל ממש לשגע אותי! יש למישהו רעיונות?

t i m i 8 8

New member
דרייבר..

דרייבר זה בעצם אמצעות של מ"ה להכיר את החלקים השונים המתווספים לו לאחר ייצור מ"ה. בואי ונגיד שיש לך מ"ה משנת 2005 וכרטיס המסך שלך הוא מ2008 אז אין סיכוי שמ"ה תדע לפעול עם החלק הנוסף הזה. אז דרייבר בא להציג את החלק ולומר למ"ה איך הוא בעצם מתממשק איתה. במקרה שלך,מה שקורה שיש לך כרטיס מסך חיצוני ולא מורכב on borad. אז הוא לא "מכיר" טוב את הדרך פעולה שלו. אז אם תתקיני מחדש את הדרייבר יש סיכוי שזה יסתדר לך כמו שאומר roybo. בכל מקרה בשביל למצוא את הדרייבר של הכרטיס מסך את צריכה לדעת מאיזו חברה הוא ומאיזה סוג.. ובשביל זה את צריכה לעשות r.c. על המחשב שלי ואז ניהול או menngement ואז ללכת למנהל ההתקנים ושם לבחור את הכרטיס מסך (מתאמי תצוגה) ולבדוק מה כתוב.. אם את לא מבינה אז תכתבי את זה פה ואני בטוחה שיעזרו לך.. אני פשוט בצבא ועוד שבועיים אראה את ההודעה.. את מוזמנת גם לכתוב לי אישית.. בכל מקרה מקווה שעזרתי, תימור:)!

שובל20

New member
לא הבנתי :(

אוקיי, אז קודם כל אני מניחה שמ"ה הכוונה למערכת הפעלה. המחשב שלי בן פחות מ10 חודשים, אז למה שתהיה אי תאימות בין הדרייבר לכרטיס המסך? ואם זו הבעיה למה זה התחיל עכשיו ולא היה מההתחלה? התקלה של הכיבוי היא מהזמן האחרון, התקלה של מצב השינה היא די מההתחלה... מה דעתך? בכל מקרה, לא הבנתי מה זה r.c ולאן בדיוק להיכנס, אם זה משנה משהו- הויסטה שלי באנגלית. אשמח להסבר מ-מ-ש מפורט, כי אני לא מבינה בזה בכלל או לקישור לאינטרנט (אם את מכירה) שמסביר זאת בבהירות... תודה רבה ושבוע טוב! : )

שובל20

New member
אחריות

זה קצת בעייתי מבחינתי מאחר ורכשתי את המכשיר בחנות 'באג', ועד כמה שאני יודעת הם שולחים את זה למעבדות של LG בארץ. זה לא אפשרי מבחינתי מאחר ואני לוקחת איתי את המחשב כל יום לאוני', ועוד מעט מתחילות לנו הבחינות שיסתיימו רק בספטמבר. אני לא יכולה לקחת את הסיכון של להיות בלי מחשב, ואין לי מחשב שולחני בדירה. האם יש לך רעיון נוסף? או שעדיף לי להמתין ולהסתדר בינתיים? כמו כן האחריות שלי היא לשנתיים, שנה תסתיים בדיוק עוד שלושה חודשים, האם זה משנה משהו? האם יש הבחנה בין שנה ראשונה לשנייה באחריות? תודה.

RoyBO

New member
השירות תיקונים הוא בכפר סבא- ח.י אלקטרוניקה

בדרך כלל על סוללה זה שנה אחריות

שובל20

New member
בעיה

הרגע חזרתי מבאג, הם אומרים שצריך לפרמט את המחשב בעלות של 300 שח. כשהייתי שם הסברתי על תקלות נוספות שקורות לי מאז שרכשתי את המחשב, כמו כשאני מכניסה למצב שינה אז הוא נשאר דולק או כשאני מחברת disk on key, כשאני בוחרת בsafe remove האור לא נכבה ואז זה כותב שהוצאתי את זה לא נכון. מה אני יכולה לעשות חוץ מפרמוט!?

RoyBO

New member
שום עלות! תני לח.י את המחשב ושיפתרו לך את

כל הבעיות!

שובל20

New member
לא

הוא אמר שאין אחריות על windows מהיום הראשון ושגם ח.י יקחו על זה כסף בגלל שיש לי אחריות רק לתקלה פיזית במחשב עצמו כמו החלפה של הכונן וכד'.

RoyBO

New member
בכל מקרה הכי טוב לאחזר את הנייד למצב

שקיבלת אותו דרך מחיצת האיחזור, או דרך דיסק RECOVERY שקיבלת עם המחשב. קודם צריך לגבות את כל החומר שלך כי הוא יימחק.

שובל20

New member
מה הכוונה

מה הכוונה לאחזר? הבחור בבאג אמר שניתן להחזיר את המחשב למצב שלו לפני חודש ואז הוא בדק ואמר זה לא אפשרי בויסטה. האם לזה התכוונת או לפרמוט?

שובל20

New member
בנוסף

הוא גרר לי לdesktop תיקייה בשם Maintenance ואני לא יודעת לאן להחזיר אותה עכשיו.

RoyBO

New member
אפשר לעשות שיחזור לתאריך מוקדם יותר

דרך היישום backup and restore center אפשר לאחזר את המחשב למצב שקיבלת אותו (כמו פירמוט) רק שמתקינים אותו דרך מחיצת האיחזור הנסתרת או דרך דיסק האיחזור שקיבלת עם המחשב. אני רואה שאת לא מתמצאת, תחזרי לחנות ותבקשי שיעשו לך את זה בעצמם, זה תהליך מאוד פשוט אני לא מבין למה הם גובים על זה כסף.

שובל20

New member
כן

הוא אמר שניתן לבצע אחזור אבל התאריך הכי מוקדם שהיה זה ה20.6. הוא אמר שלא ניתן לשעת בויסטה אלו תוכנות יימחקו כתוצאה מהאחזור, וגם שלדעתו זה לא יעזור.

RoyBO

New member
אז ה"פתרון" הפשוט יהיה להתקין

מחדש את מערכת ההפעלה דרך מחיצת האיחזור זה ימחוק את כל החומר שלך ויתקין מחדש את המחשב.

יאיר B

New member
את מכירה מישהו (חבר/חברה) שמבינים במחשבים קצת

לשחזר את ההתקנה של מערכת ההפעלה זו לא פעולה מאוד מסובכת (בפרט כאשר יש מחיצת שחזור או דיסק ריקוברי - אגב, קיבלת דיסקים עם המחשב?) זה יכול להיות הפתרון הזול לסיפור של ההתקנה מחדש למערכת ההפעלה. בנושא של שיטות כיבוי: אני תמיד מכבה את המחשב, אני לא יודע מה הוא עושה במצבים אחרים (שנת חורף/המתנה). כיבוי רגיל לוקח לו אצלי די הרבה זמן.

שובל20

New member
re2

היי יאיר, דווקא יש לי ידיד שיוכל לעזור לי בנושא וכן קיבלתי recovery דיסק בערכה, אך אני לא יודעת מה זו מחיצת שחזור. העניין הוא שאני ממש אבל ממש לא רוצה לפרמט כרגע את המחשב, מאחר וכמו שאמרתי המבחנים שלי מתחילים עוד פחות מחודש וזה סיכון שאני לא יכולה לקחת כרגע מאחר וכל החומר שלי על המחשב. לכן אני מנסה למצוא כ-ל דרך אחרת על מנת לא לפרמט. מגניב שאתה יודע שבויסטה הdisk on key לא כבה משום ש"מנהל המעבדה" בבאג בדק את זה עם הדיסק שלו ואז אמר שזה באמת מוזר ושזה אמור להיסגר... יש לך מושג אם כשאני מפרמטת בLG (ואני רואה שגם לך יש מחשב מהחברה הזו), אני יכולה לשנות את שפת הwindows לעברית? ואם כן- האם זה כדאי? נכון לעכשיו יש לי offis 2007 בעברית ו- windows vista homw basic באנגלית. אמרו לי שזו הסיבה שה winrar שלי הוא בג'יבריש. שאלתי בבאג אבל הם 'שכחו' לעזור לי, יש לך מושג איך משנים אותו לאנגלית? אמרו לי בבאג עוד שני דברים שאין לי מושג בהם: - שהזכרון של המחשב שלי הוא 1G וכדאי להרחיב ל2G ושצריך לבדוק האם זה שני חצאים או 1 שלם. - שהאנטי וירוס שלי: Symantec הוא בינוני. מה דעתך? אני יודעת ש'חפרתי' אבל יש לי הרבה שאלות : )

למעלה