כיבוד הורים - עד איפה?

אין סתירה

אהבת אמת משלבת הן את הקבלה שאמרת (ע"י הכלה וספיגה) אבל גם נתינה (דרך הארה והשפעה) וכמו שאמרת היא מחייבת את הצד האוהב בדיוק כמו שהיא זכות.

RonspotNL

New member
ברור שעליו לחיות את חייו ולא להתחתן עם אישה

רק בגלל שהאם רוצה מצבה של האם עצוב אבל הבקשה היא מוגזמת וגם אגואיסטית משהו

goanin

New member
זאת בכלל לא שאלה

הורה שמבקש מבנו לבטל את עצמו, צריך לקבל יריקה לפרצוף. הורים הם לא אלים! הם בני אדם כמו כולם. אנחנו יודעים טוב מאד שיש אנשים מכוערי נפש, פרמיטיבים, טפשים ואנוכיים להחריד. אנשים כאלה גם מביאים ילדים, אז זה הופך אותם אוטומטית למשהו טוב יותר ממה שהם? הורה צריך לקבל כבוד ולדרוש אותו בלי פשרות, אבל רק הורה שהוא גם בנאדם ראוי, צריך לקבל כבוד. לצערי נותנים לכל אחד להביא ילדים היום. יש הורים קשוחים, וזה בסדר. אבל יש הורים מגעילים, וכמו שאמא אלימה או מרעיבה או שמפוצצת את הילד שלה מכות לא צריכה לקבל כבוד ושיתוף פעולה מצד הילד, כך גם אמא חצופה שמבקשת מהילד שלה לכבות את הנפש שלו ולהתבטל כליל, צריכה לקבל יריקה לפרצוף. התעללות נפשית גרועה כמו התעללות פיזית, והמקרה הזה הוא בהחלט סחיטה נפשית מכוערת.

סלח לי עם כל הכבוד...

ירדת לדיוטה האחרונה. איך אפשר להעלות על דעת ולומר מה שאתה אומר: "אמא חצופה שמבקשת מהילד שלה לכבות את הנפש שלו ולהתבטל כליל, צריכה לקבל יריקה לפרצוף"? אולי במקרה דנן לא ישמע לקולה - אבל יש דרך ארץ איך לעשות זאת!!! אבל עד חליריקה בפרצופה - אוי לאוזניים שכך שומעות!!! אתה אולי שכחת אבל האמא הזו נשאה אותך ברחמה 9 חודשים, הוציאה אותך לאויר העולם וגידלה וחינכה אותך עד שהתפתחת והפכת עצמאי. סלח לי אבל לאמא - שאין ולא יהיה כמוה בעולם, יש לתת את כל הכבוד הראוי. בטח לא יריקה (אני מזוזע רק מלחשוב על זה). לא כולם - ובטח לא האמהות - חייבים להיות כמוך, לכל אחד יש את הדרך שלו, המחשבה שלו, המטרות שלו. האמא בד"כ מצפה שבנה יילך בדרכה, יביא להם נכדים בעולם - זה טבעו של עולם בד"כ, אז נכון יש את ה-10% ששונים, וביניהם אנחנו, לכן עלינו לכבד את ההורים עד לקטע הזה של להביא או לא להביא אשה הביתה. לא כל ההומואים נמצאים מחוץ לארון ולא כל ההורים מוכנים לקלב את ילדיהם כמו שהם, מה לעשות?! אני בכלל לא נכנס לסוגיה של אמא אלימה, מרעיבה וכו'... לזה את שלטון החוק (רווחה, משטרה ובתי משפט) שיטפלו במקרים הללו. אני מדבר אך ורק למקרה ספיציפי זה שנשאלנו עליו בהודעה הראשית. אמא זו אמא זו אמא זו אמא והיא ראויה לכל הכבוד. אמא אותך אני אוהב שימי תבורי מילים: אביהו מדינה לחן: פליקס אילוז יש לך נשמה טובה חום בלב ואהבה יד טובה ועדינה ותמיד את מבינה מסדרת מכינה מתנות תמיד קונה רוצה לדעת מה קורה ולא תמיד אני עונה ובלילות את יושבת הומה ליבך החם עיניים לא עוצמת עד שבתי מאי שם ואת הכל אני רואה נעים, אך לא מראה האל יודע אמא, אותך אני אוהב אמא, תודה מכל הלב הו אמא, אותך אני אוהב אמא, תודה מכל הלב תודה מכל הלב א מ א אם לי כואב ליבך נשבר מנחמת-אין דבר את אינך מרבה לשאול וסולחת על הכל את טובה אלי תמיד את דואגת לעתיד את כואבת לא מראה גם אם לך קשה נורא ויש ימים שאת קודרת כועסת לפעמים אך מיד את מתפייסת ומאירה פנים ויש וגם אני טועה ולא תמיד מודה האל יודע. אמא, אותך אני אוהב...

yagluli

New member
אין פה שאלה בכלל..

אין שום טעם שבעולם, גם לא משאלתה של אמא גוססת, שבן אדם יהיה עם מישהו שהוא לא נמשך אליו מינית... לא יכול לצאת מזה שום דבר חיובי.. זה כמו שאם אבא שלי יבקש ממני (סטרייט) להיות עם גבר אחר , כי ככה לדעתו צריך לחיות.. נטייה מינית זה הרבה מעבר ל'בחירה' או 'החלטה' .. זה טבוע בך..

ומה לגבי משפחה קתולית שדוחפת בן לנזירות?

זה לא רעיון היפותטי. במשך תקופה מאוד ארוכה היה מקובל באצולה הארופאית שהבן הבכור יורש את האחוזה, הבן השני מצטרף לציא הוד מלכותו והבן השלישי הולך לכנסיה. כן, חביבי, לא מעניין את ההורים שלך למי אתה נמשך אם בכלל. יש לך כבר שני אחים זכרים ולכן תמות כבתול זקן חסר נחלה שמלמל כיתבי קודש כל חייו.

yagluli

New member
במשך תקופה ארוכה מאוד ..

* הרגו נשים מתוך חשד שהן מכשפות. * היו ביוון יותר עבדים מאזרחים. * מוסלמים לחמו מלחמה עקובה מדם בפגאנים ובכלל, אל תלך כלכך רחוק, עד שנת 1977 בדמוקרטיה השוויצרית לא הייתה זכות הצבעה לנשים... מה זה משנה בכלל ? אנחנו חיים בהווה.. והאמא הגוססת לא צריכה לנגן לבן שלה על המצפון עם בקשות לא הגיוניות שכאלה...

נכנסתי מהראשי

ואני בכל לא מבינה מה השאלה. אם מה שאלוקים מצווה כ"כ חשוב לך - היית נמנע ממה שנאסר במפורש בתורה (=משכב זכר). אבל אם אתה לא נמנע, זה אומר שמה שכתוב בתורה לא ממש חשוב בעיניך. אז מה ההבדל אם זה כיבוד הורים או משהו אחר?! (לכן גם שם הפורום "הומואים דתיים" מגוחך בעיני. זה כמו שאדם יגיד "אני אוכל חזיר - אבל אני דתי...) לעצם השאלה : ני חושבת שכיבוד הורים לא אומר שההורים רשאים לכפות על ילדיהם דברים אישיים. כמו למשל : להכריח את בנם/בתם להנשא לבן/בת הזוג שהם לא חפצים בה/בו.

שלום לך אורחת...

המשפט שכתבתב בסוגריים: (לכן גם שם הפורום "הומואים דתיים" מגוחך בעיני. זה כמו שאדם יגיד "אני אוכל חזיר - אבל אני דתי...) ממש תמוה בעיניי. כי מי אמר שלהיות הומו - זה לעשות משכב זכר או כל סקס אחר? להיות הומו זה להימשך לבני מינך, ללא שום מחוייבות. זה יכול להיות: שיחות נפש עם בן מינך, אהבה, מגע - אך ממש לא בהכרח קיום יחסי מין כאלה או אחרים, ממש לא. ויתרה מכך, רבים מההומואים הדתיים נמנעים ממשכב זכר ביודעם כי זה איסור דאורייתא!!! ולכן גם לא הבנתי את האימרה שלך: "אני אוכל חזיר אבל אני דתי" ויש לך עוד הרבה אפשרויות. דתי מוגדר כאדם שומר תורה ומצוות ואני מכיר הומואים/דומיניים דתיים ששומרים תורה ומצוות (כולל איסור משכב זכר) ואפילו מקפידים על כשרות מהדרין מן המהדרין, מקפידים להתפלל את התפילות במניין, קובעים עיתים לתורה ועוד... אני מכיר אנשים חילוניים, אבל יש מצוות שהם כן ישמרו (הנחת תפילין, לא לעשן בשבת וכו') אז מה לא יקבלו על כך את שכרם - בוודאי שכן, כפי שאמרו חז"ל: שכר מצווה - מצווה ושכר עבירה - עבירה. הומו או דו מיני הוא בדיוק כמו סטיירט, אלא שהוא לא נמשך לבני המין השני ולא בהכרח שיעשה דברים שהם אסורים מהתורה!!!

וכי אין חרדי שמדבר לשון הרע ?

אמונה יש ! והישתדלות יש ! ביצוע של 100% לאף אחד אין ! מה ההבדל בין בר מצוה שבה ברכב בשבת לבית הכנסת [דבר מאוד מצוי ... גם בקהילות אורטודוקסיות המארחות חילונים] לבין משכב זכר ? שניהם אם יש עדים והתראה העונש סקילה

או-קי

משיכה בלבד ללא מעשה אינה עברה על חוקי התורה. אני יצאתי מתוך הנחה שמדובר באנשים שמגדירים עצמם דתיים - אבל מממשים את איסור משכב זכר. ולזה התייחסתי. אם אדם נמשך לבני מינו ואין לו כל כוונה להתחתן עם אשה - אני מניחה שהוא אמנם מפספס את מצוות פרו ורבו, אבל לא עובר עברה. אם בזה מדובר, אני לא חושבת שנכון לו להשמע לאמו בעניין הזה. לא יודעת איך אפשר להיות נשוי בלי שאתתה מרגיש רגש נכון לאשתך, שלא לומר על זה שתהפוך אותה לאומללה עם הזמן.

Norma Jean

New member
זה ממש לא אותו הדבר לאכול חזיר והומו דתי כי..

הומו זו נטיה ואי אפשר לבטל את זה ואם זה עושה מישהו מאושר להיות עם גבר אחר אז הוא לא יכול לוותר על זה. חזיר הוא לא חייב לאכול זה לא משהו שאי אפשר בלעדיו. וזה לא אומר שאם הוא הומו הוא לא יכול להיות דתי ולשמור את המצוות האחרות של התורה.

יש עוד נטיות לאדם

ברור שלאדם שיש נטיה לבני מינו - האיסור הזה יהיה קשה עבורו יותר מאדם שכל הנושא הזה בכלל לא מדבר אליו. יש אדם שהוא מתאווה לאשת רעהו. הוא לא יכול לשלוט בזה? זו ה"נטיה" שלו? אולי. אז יותר קשה לו זה לא אומר שמותר לו לבצע את האיסור. אדם אכל בשר ופתאום הוא מתאווה מאד מאד לגלידה חלבית שכבר נמצאת בידיו. אז מה? הוא לא יכול לעמוד מול תאוותו? הוא חייב. ועל זה הדרך אפשר להביא הרבה דוגמאות. יכולה להיות לאדם נטיה הומואית (למרות שלדעתי לא כולם הם בעלי נטיה טבעית כזו ומולדת. רק חלקם הלא גדול) אבל המימוש שלה תלוי בו. והמימוש שלה - אסור לו ע"פ חוקי התורה.

ד מ ג ו ג י ה מ ח ש ב ת י ת !

למה לא שאל השואל את השאלה אם אמא אשר בנשימותיה האחרונות מבקשת מבנה לעזוב את אשתו אהובתו אם ילדיו כי שונאת וניגעלת מהכלה הזו ! כאן לאף אחד לא היה אפילו ספק שאין כאן בעיה של כיבוד אם !

אכן כיבוד הורים בכל מצב...

אבל לגבי האם לשמוע בקולם או לא בנושאים ספיציפיים - יש לעשות שאלת רב... ואגב סליחה על השאלה: למה כינית את עצמך אחד העצובים בעיר הרי נאמר: מצווה גדולים להיות בשמחה תמיד

למעלה