כיבוד אורחים

maya100

New member
שולחת לך רק ../images/Emo24.gif ואותי שכנעת!

לא שקודם חשבתי אחרת, אבל מסביבי הקלו ראש ועכשיו - לא עוד!

../images/Emo7.gif חגית - ../images/Emo24.gif

אין שום סיכוי שבעולם שאפסיק לחשוב על הסיפור שלך. כשהייתי בצבא, נפטרה אחיינית של אחת מחברותי לאחר שנחנקה מעינב שלם. את הצרחה שלי כשסבתא שלי ניסתה להאכילאת יערה ענבים בגיל שנה וחצי, היא לא תשכח הרבה זמן.
לאחיך

עמית@

New member
איום.

לא שיש איזשהוא סיכוי שהייתי נותנת לתמר, אבל פתאום את קולטת יותר בחריפות מה יכול לקרות אם במקרה היא תיתקל בבית בגלעין זית, בענב, בבוטן
כל כך עצוב. צר לי על החוויה האיומה והבלתי נסבלת.

חגית, צמררת אותי לחלוטין ונתת לי

הנמקה נוראית להתנגדות שלי לפיצוחים וכו'.
עד עכשיו היתה לי ידיעה מעורפלת במקצת שזה פשוט מסוכן ולכן אסור, עכשיו אני גם מבינה טוב יותר את הסיבה ולכן התנגדותי חזקה בהרבה. ורק כאנקדוטה, בשמחת תורה טיילנו עם חברות, ומבית כנסת סמוך יצאה אישה ורצתה לכבד בסוכריה את הבן שלי. אני הודיתי לה אבל ממש התנגדתי ואמרתי שזה מסוכן (שלא לדבר שאני ממש ממש נגד לקבל מזרים גמורים ממתקים ברחוב...). עכשיו אני גם מבינה טוב יותר מדוע.
ו-

hani a

New member
אני שולחת לך ../images/Emo24.gif חם,ומנסה...

ככה לנער את הראש,ולהתאושש ממה שכתבת,כי זה קשב וכואב, שלא תדעו עוד צער. אני ובעלי לא מחזיקים פיצוחים בבית,כי שנינו לא אוהבים,למעט כשבאים אלינו חברים אנחנו קונים,אך זה בשעות הלילה,לא לפני הבנות,וכשיש אורחים והבנות ערות,אנחנו לא מוציאים פיצוחים בגללן. לפעמיים כשאנחנו מתארחים אצל אחרים והם שמים פיצוחים,הבנות מתלהבות (כי זה לא דבר שיש בבית) וישר הולכות לקחת,אז אני תמיד מזהירה "שלא תגעו בזה" אבל הן לא מתייחסות ואני מעלימה עין, מעכשיו אחרי שקראתי מה שכתבת,אני כבר לא אעלים עין,ולמרות שהן בנות חמש וחצי אני אתן להן עוד קצת זמן עד שיתחילו לפצח. יש מלא דברים אחרים "לנשנש" לא חייבים דווקא את זה. תודה שהארת את עיני. חני

אוי, זה נורא.

הרסת אותי עכשיו. אני תמיד הייתי בטוחה שאם נתקע פיצוח, ואז משתעלים קצת או הופכים הילד וזה יוצא. היום הילד אכל פקאנים (מסוכרים כאלה, סבתא שלחה). אנחנו לא כל כך מגבילים אותו עם פיצוחים כשהוא לידינו, לוקח ביסים קטנים ולועס היטב. זה מפחיד אותי

חנק מפיצוחים

הסבר קצר: כידוע, בגרוננו מעבר למזון (ושט) ולנשימה (קנה)- האחרון מוגן ב'מיכסה' סחוסי הקרוי אפיגלוטיס. בזמן בליעה, האפיגלוטיס נסגר אוטומטית וזו הסיבה, אגב, שאי אפשר לדבר בשניות בהן אנו בולעים. אצל פעוטות- האפיגלוטיס אינו מושלם וגם בזמן בליעה נותר מעבר לקנה הנשימה, מה שמהווה פוטנציאל לסכנה. ותאמינו לי, התאונות הנוראיות האלו קורות בתדירות הרבה יותר גבוהה ממה שחושבים! אצלנו עדיין חותכים את הנקניקיות לחלקים קטנים (לא פרוסות!), סוכריות רק על מקל ובהשגחה, לא מסטיקים ולא פיצוחים, תפוח פרוס דק, ענבים ואפונה 'מקווצ'צ'ים'... IT IS BETTER TO BE ON THE SAFE SIDE!!!!! רונית.

נעה גל

New member
לדעתי - זו אשליה

שאפשר להיות on the safe side. אז לא, אני לא אומרת שלא צריך להזהר ולא צריך להשגיח. אבל, בינננו הרשימה שעשית כאן - היא חלק פצפון מרשימה ענקית של סכנות שאורבות לנו ולילדים שלנו. את בטוחה שאת בצד הבטוח לגבי כל סכנה?

תודה על תגובותיכם החמות../images/Emo7.gif

וגם לכל אותן תגובות מרגשות שנשלחו לתיבת המסרים. אם הצלחתי לשכנע אפילו אמא אחת, אני את שלי עשיתי. אבל כמובן שלא אפסיק. שוב תודה, חגית

אמממאאא

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo24.gifחגית יקרה

כאמא שאיבדה תינוקת (בנסיבות אחרות לגמרי) אני מרגישה בבטן פנימה את מה שעברו הוריך. אני לא אמא הסטרית אבל אני בהחלט לא חושבת שלא לתת לילד אגוזים זאת היסטריה זה נקרא זהירות! אני עד היום חותכת כל נקניקיה לאורך גם לבת ה7 שלי. הילדים שלי (אם הם אוכלים סוכריה )יאכלו רק טופי ופיצוחים לא מוגשים כלל כשהם בסביבה. גם אני משתגעת כשאני רואה ילדים מסתובבים באוטו לא חגורים. כל אחד חושב שזה קורה 1 ל.... אבל לא כולם מבינים שכשאתה ה1 אז אתה 100% ועולמך חרב. רציתי לשאול פעם מישהו אמר לי שיש בעיה עם גם עם אגוזים טחונים כמו בעוגה ,האם זה נכון?

איתך באבלך ../images/Emo14.gif

רציתי לשלוח לך מסר אישי, אבל במחשבה שניה שאלת שאלה וכדאי שבהקשר הזה אענה כאן: גם אגוזים טחונים הם סכנה. הדרך היחידה להעשיר את מזונם של ילדים רכים זה ב"שקדיה" ודומיה. ואני רוצה לנצל במה צנועה זו להודות לעשרות רבות של מסרים שקיבלתי ואין סיכוי שאצליח לענות ולהודות לכל אחד. כל כך הרבה רבים ריגשו אותי, ובמיוחד- החליטו לסלק את הפצצה המתקתקת ששמה "פיצוחים" מאיזור הילדים. זה היה שווה את הכל. שוב מודה לכם מקרב לב, חגית.

אמממאאא

New member
תודה

אז גם טחונים זה בעיה. אין יותר עוגת אגוזים... דוקא השבת הכנתי ובעלי נתן גם לקטנה עכשיו אני מתה מפחד. איך אפשר לדעת אם חלילה קרה משהו?

תאי17

New member
ומה עם ביסלי? או כל חטיף אחר?

במבה לדוגמא, יכולה להתקע ולהתנפח בגרון?

נעה גל

New member
במבה לא מתנפחת, היא נמסה

אבל היא בהחלט יכולה לגרום לחנק (שלא לדבר על האלרגנים שיש בתוכה).

תאי17

New member
אם היא נתקעת בגרון היא נדבקת ולכן

הרבה יותר להוציא ע"י לחיצה.

אני צריכה הסבר על משהו:

יש כאן עניין של צורות וגדלים שטמונה בהם סכנה . אבל בפירוש ברור ממה שאלה אומרת שיש כאן בעייה עם חומרים מסויימים - כלומר, לאגוזים, בוטנים וגרעינים למינהם אחרי שהתמקמו איפשהו בקנה, יש נטייה להתנפח ויש מצב שנסיבתית אפילו לא יודעים מה הבעיה כי הסיבה והסימפטומים (מבחינת סדר כרונולוגי) כבר רחוקים אחד מהשני. הבנתי נכון?

למעלה