כיבוד אורחים

צוצי1

New member
כיבוד אורחים

שלום לכולם יש לי ילדה בת שנה ו-8 חודשים. כאשר באים אורחים, הילדה מתנפלת על הכיבוד ופשוט לא מפסיקה לאכול. זו סיטואציה מאוד לא נעימה ולא פעם אחד האורחים אמר לנו בחצי צחוק "הילדה מורעבת אהה?" עליי לציין, שאנחנו לא מונעים ממנה ממתקים וכמעט כל יום היא אוכלת ממתקים. מה עושים?

אולי היא נבוכה מהמעמד?

הרבה פעמים האורחים (ואנחנו
) נוטים להתייחס לילדים ובעיקר לתינוקות/פעוטות כמוצג משעשע, מצפים שהם יראו מיד את כל מה שהם יודעים לעשות, שירגישו בנוח עם האורחים ושהכל יהיה כמו באוירה הבייתית הנינוחה, המוכרת והרגועה. בפועל מה שקורה הוא, שהילד לא מכיר את האדם שפלש לביתו. גם אם זה חבר מאוד טוב של ההורים וגם אם הוא פגש אותו שלוש-ארבע פעמים קודם - הוא לא זוכר (אחרי הכל - במסיבת הלידה הוא היה עסוק בדברים אחרים
). השינוי באוירה בבית וגם בהתייחסות ההורים הגאים לא מובן לילד והוא לא יודע מה מצופה ממנו ולמה. אני תמיד מרגישה את זה כשאני מטייילת עם אייל וליאור בעגלול במושב. אנשים שאני בקשר איתם אבל הילדים לא ממש מכירים אותם ניגשים ומתחילים לדבר איתם (קוצי פוצי ומוצי). ליאור מחייך לכל העולם (זה יעבור לו) ואייל עושה מאמצים ניכרים להעלם (או, להבדיל - לעשות קולות של שטיח). אני מש רואה כמה שזה מלחיץ את אייל, בעיקר כשאנשים רוצים ללטף אותו. באמת? הוא צודק! תחשבי איך הרגשת בהריון כשאדם זר רצה ללטף לך את הבטן (סליחה, אבל זו הדוגמא הראשונה שקופצת לי בראש). נראה לי ההתנהגות אינה קשורה לחסך בממתקים אלא יותר לפיצוי על מבוכה מהמעמד של כניסה אנשים לטריטוריה הבייתית שלה. אולי אפשר לנסות להכין אותה לבוא האורחים, לספר לה מי עתיד לבוא וכו', אולי לעזור לה להתרחק מעט מהאורחים עד שתחוש בטוחה להתקרב. והכי חשוב - להשתדל לא לצפות ממנה שמיד תתחבר עם האורחים, להשדל להרחיק את האורחים ממנה (בדיבורים על נושאים אחרים, בעקיפין או במשירין, "בואו ניתן ל X את הזמן שלה ואח"כ היא נחליט אם היא רוצה לשחק/לדבר איתנו").

אפרתש

New member
כמה רעיונות -

האם הכיבוד שמוגש לאורחים זמין כל הזמן? אם הוא שונה ממה שהיא מקבלת כל יום, אני מבינה את האטרקציה. מה עם לתת לה קערה משלה? אולי זה יתן לה תחושת בטחון שהאוכל כאן, אף אחד לא ייקח לה, והיא יכולה לאכול בשקט. אגב - זה קורה עם כל האורחים? אם סבא וסבתא באים, היא לא מעדיפה לשחק איתם על פני אכילה?

צוצי1

New member
תגובה

זה קורה עם כל האורחים. מה שכן, הכיבוד המוגש אכן שונה ממה שהיא מקבלת ביום יום. ניסינו עם קערת כיבוד משלה. זה לא עוזר. היא מסיימת ועוברת לשאר הצלחות. הילדה פשוט "חולה" על מתוקים והיא מסוגלת כאשר זה זמין (במקרה של אורחים) לאכול בלי סוף. בלית ברירה אנחנו לוקחים את הכיבוד מהשולחן (גם מהאורחים).

../images/Emo124.gif../images/Emo18.gif לא אגוזים!!

אני מסכימה עם העצה, אבל כמובן שלא להגיש (או להגיש ולא לאפשר לילדה) פיצוחים לילדים מתחת לגיל שבע (אצלנו בבית עם אחי זה היה עד הבר מצווה). חשוב! חשוב! חשוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נעה גל

New member
אם זה נעשה בהשגחה - אפשר גם

אפשר (ואצלי הילדים אוכלים פיצוחים מגיל מאוד צעיר). אם אסור להגיש פיצוחים - אז כדאי גם להמנע מבייגלה וביסלי, זיתים וגרעיני תירס, שיש בהם את אותו פוטנציאל סכנה. אני לא מכירה הרבה הורים שמונעים במיוחד את אלה.

נעה יקרה

אני מצטערת (בסערת רגשות כרגע) אבל זה ממש לא נכון!! ענין ההשגחה ממש לא קשור בענין הזה. חתיכת פיצוח נתקחת לילד בקנה הנשימה גם בלעיסה בהשגחה. את אפילו לא מודעת והחתיכה מתיישבת לה שם בצורה פסיבית ומאותו רגע ואילך, בכל פעם שילדם ישתה או אפילו יחליף רוק, החתיכה תתנפח עד שתסתום כליל את קנה הנשימה. זה יכול לקחת המון זמן והשיעולים שזה יגרום... לפעמים לא עולים על כך שזאת הסיבה. לאחי ז"ל זה לקח בערך שלושה חודשים. ואנחנו יודעים, כי זו היתה הפעם הראשונה והאחרונה שהוריי ויתרו לו בענין הפיצוחים. הוא איבד את ההכרה בשינה והיה צמח עוד חודש נוסף, כשכבר לא היה מה לעשות. "הרוצח השקט" קוראים לפיצוחים אצלנו בבית. מאחלת לכם ולילדכם בריאות ואריכות ימים, אבל הגיע הזמן לדעת עובדות. לא סתם אוסרים פיצוחים בגיל הרך. לילד יקרה נזק נפשי-ריגשי אם לא יאכל פקאנים בגיל שנה? אתם יודעים מה, עדיף. לפחות לא תאבדו אותו.

הגזמתי עם השגיאות כתיב

ושוב, זה נושא שמכניס אותי לפניקה. זה הקו האדום שלי. זה הנושא היחיד בעולם שאבוא ואגיד להורה "אין לך מושג על מה אתה מדבר". זה בין המקרים הקלאסיים בהם בורות יכולה להרוג.

נעה גל

New member
עכשיו אני מבינה מאיפה את מגיעה

ולמה את נסערת כל כך. קבלי
. כל הדברים שכתבת - אני מודעת אליהם. ועדין, האסון הנורא שעברתם במשפחה לא יכול להיות זה שעל פיו יקבע גיל המינימום לאכילת פיצוחים. אני אסביר למה אני מתכוונת - כל שנה ישנן משפחות בישראל (לא מעט, אגב) שהילדים שלהם מתים בזמן אכילת נקניקיה. עשרות פעוטות נהרגים בתאונות בדרכים. (ויש עוד די הרבה דוגמאות) החיים שלנו מסוכנים. נכון, יש דברים חיונים יותר מאחרים (נסיעה לעומת אכילת פיצוחים) אבל ככלל אני לא חושבת שאסונות הם אלה שצריכים לקבוע לנו מה אנחנו עושים בחיים. אבא שלי נהרג, כשהייתי ילדה, מנפילה מגג - האם מכאן והלאה יש לאסור על האוכלוסיה לטפס למקומות גבוהים?

את לא חושבת???../images/Emo2.gif

אוי ואבוי. אז אולי נפסיק לחגור את ילדנו ברכב, נאפשר להם לרוץ לכביש, לאכול מה שרוצים, לשחק בכלים חדים כמו מספריים וסכין ועוד ועוד, פשוט כי אי אפשר לתת לאסונות לקבוע לנו מה נעשה בחיים??!! אוי ואבוי לנו!! תנחומי הכנים על מותו של אביך, אבל ההיקש שעשית אינו דומה לנושא הפיצוחים. ראשית, מדובר בפעוטות חסרי ידע ויכולת להגן על עצמם. שנית, המסקנה צריכה להיות שכן אפשר לטפס, אבל להשתמש באמצעי הגנה מוגברים מפני נפילה. הגיל לאכילת פיצוחים נקבע כי אותו חלק שאותו סותמים הפיצוחים, נסגר מעצמו בגיל 4-5. ואז זה בסדר. אצלנו בבית (מן הסתם) עם אחי שנולד אחרי האסון הורי לא איפשרו לו עד גיל 10 בערך, ותאמיני לי שלא קרה לו שום חסך נפשי. בגלל הענין הביולוגי של התאחות אותו חלק בקנה הנשימה, תשווי את הדוגמא שלך ללתת לפעוט לטפס על גג. את תאפשרי לילדך? אני לא.

נעה גל

New member
לא - לדעתי אי אפשר לתת לאסונות

לקבוע לנו את מהלך החיים. וכן, הילדים שלי משתמשים בכלים חדים כמו מספריים וסכין (הבן שלי חותך עם סכין כבר מגיל שנתיים וחצי). הם אחראים ויודעים להשתמש בהם היטב, כיום, גם שלא בהשגחתי. אני מאפשרת לפעוטות (שלי) לטפס למקומות גבוהים - אם אני (או מבוגר אחר) נמצאים שם בסביבה, אני לא אתן להם לטפס לשם לבד. אני יורדת מענין הרכב והכביש: א - כי לא התכוונתי לשימוש בחגורה או לא שאין עליו כלל ויכוח. וב- בגלל שמדובר בהבדלים של אלפי אחוזים (אם לא מיליונים) בהסתברות של התרחשות תאונות (לעומת, מוות מאכילת נקניקיה/פיצוחים וכו') ולכן, הדוגמא הזו אינה רלוונטית. - אני בהחלט יכולה להבין את העמדה שלך ולמה את לא תתני לילדיך לאכול פיצוחים, וסביר מאוד להניח שאם אני הייתי חווה את אותה טראומה אז הייתי אוסרת עליהם לאכול אותם עד גיל 18.

נעה גל

New member
בנתיים עשיתי חיפוש קטן

וזו רשימת המזונות האסורה לילדים עד גיל חמש: פיצוחים (כמובן) כל הפירות היבשים סוכריות (מכל המינים) מסטיק גזר לא מבושל/או מבושל לא חתוך נקניקיות ענבים אפונה תפוחים

אז הכל זה רולטה רוסית../images/Emo14.gif

אם היית חווה אותה טראומה אז היית אוסרת עליהם? אלוהים, את צריכה שיקרה לך אסון של מוות של ילד כדי להבין?? אחרי תגובתך הקודמת חוויתי פה מיני התקף חרדה, תיכננתי דברים שאכתוב לא כדי לשכנע אותך כי אם את החלטת שהגורל ישאיר את ילדייך בחיים או לא, הם באחריותך. אני רוצה שהורים יקראו את זה ויבינו. המשוואה היא: קנה הנשימה של ילד עד גיל חמש לא מסוגל להתמודד עם פיצוחים, כמו שתינוק בן חודשיים לא יכול להתמודד עם אוכל מוצק בכפית. הכי פשוט שיש. למה לשימוש בחגורה אין ויכוח ולענין הפיצוחים כן? גם פה זה רולטה רוסית. והאסון הנורא של "הרוצח השקט" הוא שעד שתבוא הגסיסה האיומה, אפילו לא תדעי שהגיע תורכם לעלות ברולטה הפעם. הבדלים של אלפי אחוזים בסבירות? ואולי הילד שלך הוא האחוז שזה כן יקרה לו? זה מצדיק את הפפאן המחורבן שנורא חשוב בעיניך לתת לו?. אחי היה אמור להיות היום בן 22, אבל הוא יישאר בן שנה ועשרה חודשים לנצח. ואם יש משהו בעולם הזה שאוכל לעשות כדי לגאול את נשמתנו מהאסון הנורא שעברנו במשפחה, זה לטחון לכל העולם ואחותו את הסיפור. לזעזע. כדי שכשתראי את השכנה נותנת אגוז לפעוט שלה לא תגידי לה סתם "את יודעת שזה מסוכן?" אלא תגידי לה "היכרתי מישהי שזה קרה לאחיה. פעם אחת ויחידה הספיקה לו. וכשהתחילו השיעולים חשבו שזו אלרגיה והחזרנו כלב שרק אימצנו לצער בעלי חיים. וזה המשיך אז חשבו שזה ברונכית ואמא שלי ישבה איתו לילות שלמים ליד המכשיר אדים, מנסה לעזור לו לנשום. והוא סבל. הוא היה משתנק לפעמים לדקות ארוכות של שיעולים יבשים כאלה. ואומר את אחת המילים היחידות שידע, "כואב". כך עברו להם שלושה חודשים. ויום בהיר אחד הוא לא התעורר משנת הצהריים. וכשנשלחתי לחדר להעיר אותו, הוא היה שם כחול ועם פה פעור ועינים מזוגגות, מנסה לינוק אויר אבל כבר לא יכל. אני זוכרת את הסירנות של האמבולנס כאילו זה היה אתמול. ואת השכנים דופקים בדלת בדמעות, שואלים איך אפשר לעזור. אני זוכרת את ה"שבעה". את הגננת של אחי יושבת על כסא מתקפל בצד גועה בבכי, את ההורים שלי שהיו בסה"כ בני 35 ונראו בני 50 כל הזמן ההוא. בדיוק סיימנו לבנות בית בתקופה ההיא. החדר המיועד של אחי נשאר מיותם עד שנולד לי אח אחר, אחרי שנתיים. היתה לו ילדות לא קלה. כל אפצ'י היו רצים איתו לחדר מיון. הוא אכל אוכל מרוסק עד גיל 3 בערך. ונשארנו אנחנו. שאיבדנו את המלאך הקטן הזה על כלום. על חוסר ידע. על סטטיסטיקה והסתברות כמו שנעה אומרת. למה שזה לא יקרה לכם?. לפני כמה חודשים הלכתי עם אלה לחברה, והאמא האכילה את הילדה השנייה שהיתה בת שנה בערך, בזיתים לא מגולענים. אחרי לעיסת כל זית היתה התינוקת משתנקת קלות והאמא דחפה במיומנות שתי אצבעות לפיה ושלתה את הגלעין. הסתכלתי בה מבועתת, מרגישה איך עוד רגע יוצאת לי צרחה בלי להתכוון. ארבעה זיתים אח"כ נשברתי. לקחתי את הילדה שלי והלכתי משם. אני כבר לא זוכרת מה אמרתי. זה בטח היה משהו מנומס ומנצל ובעצם לא אכפת לי. אני, אמא כזאת הייתי שולחת לכלא בדיוק כמו אמא שנוסעת עם תינוק לא חגור או שמאפשרת לו לשוטט בכביש. חוסר אחריות אימהי, ואם תרשו לי, זה סעיף נסיון לרצח. תיכננתי עוד המון דברים לכתוב, אבל מבחינתי הדיאלוג עם נעה בענין נגמר כי היא לא מבינה כמה קל להרוג ילד. ועל מה? במחיר בוטן?. אני רק מבקשת שכל אחד ייקח לעצמו דקה למחשבה. זאת השליחות שלי. אני בדר"כ בנאדם די פרטי ולא הרבה מחבריי הקרובים יודעים על אחי ז"ל. אבל במקרים כמו השירשור הזה, אני אחשף כמה שצריך. אני אסרוק לכם תמונה של אחי ואת מודעת האבל שלו. אני אזעזע כמה שאפשר, כדי להשפיע כמה שיותר ולהפסיק את הבורות, השאננות, ה"לי זה לא יקרה". ראיתם את הפרסומות נגד תאונות דרכים שמפיקים בחו"ל ומראים בתוכנית "רשיון להרוג?" הזדעזתם? השפיע עליכם? רק לראות ילד בן שבע מועף אל שימשת רכב ונמרח על הכביש משפיעה? פתאום מתחילים לחשוב שאם זה קרה לו, זה גם יכול לקרות לילד שלכם?. זה הרעיון. תחשבו על אחי הלילה. ילד קטן בלונדיני שרק התחיל לדבר, רק התחיל לגלות את העולם סביבו. ותחשבו על הילד שלכם.
חגית

ode

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gifאוי ואבוי.איזה סיפור מזעזע../images/Emo7.gif

אותי שכנעת! לא שנתתי עד עכשיו פיצוחים, אבל אחרי זה, גם אין סיכוי שאתן.

נעה גל

New member
|חיבוק חם חם חם|

אני בוכה. פשוט נורא. ובאמת, אחרי זה, אין לי כוח נפשי לדון על סטטיסטיקות וסכנות. נדבר על זה בפעם אחרת, שאת תהיי פחות נסערת (וגם אני). ואני ממש מצטערת עם העלתי כל מיני דברים קשים עבורך. לא התכוונתי. |שוב חיבוק|.

irisgh

New member
גם אני בוכה

ועכשיו גם בעלי. ומבחינת הפיצוחים - די הצלחת. אני אמא מה זה קולית. אבל נראה לי שהפעם אני פשוט לא יכניס יותר הבייתה. שלושה חודשים? סיוט. בת כמה היית?

למעלה