כח מול טכניקה?!

annamg

New member
כח מול טכניקה?!

four ounce can deflect 1000 pounds" /the essence of tai-chi" תוצאה כזו מתקבלת רק בטכניקה והרבה מאוד "הקשבה".

nitzano

New member
טכניקה ../images/Emo35.gif איפה ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

אולי הגיע הזמן שנתאם ההגדרות ביננו . מבחינתי המשפט שהצגת מכוון כלפי עקרונות תנועה נכונים ויכולת לנתב את הכח ביעילות . טכניקה = הצלפה יחידה, לתפוס את זנב הציפור, לנגן ב'פיפה' ......כלומר התנועה החיצונית ללא קשר לגונג פו .

nitzano

New member
המשך...

אם נתיחס לאמנויות היפניות : ג'ודו - כל ההטלות למיניהן, גריפות רגל, טיטוא ..... הינן טכניקות . אדם שלמד הטלה כלשהי בפעם הראשונה מכיר את התנועה ולכן מבחינתי מכיר את הטכניקה .אם יתאמן בטכניקה, בהתאם לעקרונות התנועה הנכונים (הכנסת מותן, שיווי ומשקל ...) , במשך שנים ילמד את התנועה הנכונה = עקרונות תנועה . שילוב כל העקרונות וניצול נכון של כח השרירים (מה לעשות תנועת השלד מחייבת שרירים) יאפשר תנועה זורמת ללא התנגדות (כח פיזי מיותר) = כח דינמי . רובכם התיחסתם לכח כשימוש שגוי בשרירים , jossel ואני התיחסנו לכח דווקא כשימוש נכון בשרירים - הווה אומר ביטול התנגדות השרירים האנטגוניסטים לתנועתנו ע"י הרפייתם , שיפור יכולת כיווץ השרירים הנחוצים לתנועה , שימוש בכל השרירים בגוף המסייעים לתנועה , סינרגיה בין השרירים המשתתפים בתנועה וכד' . לכן לדעתי כח אינו מילה מגונה בא"ל .

fa jing

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ואני אחד שאוהב מילים גסות

noam the ninja

New member
אצלנו בנין-ג'יטסו

גם הכוח חשוב, אבל מה שיותר חשוב זה התנועה הארוכה והדחיפה.

בנין ג'יטסו של ארגון קבוצות

חשובים גורמים רבים, זו פשטנות ילדותית לייחס לאחד מהם חשיבות מיוחדת.

ש מים

New member
תיישושו

"נועם" הוא בחור צעיר (שעתידו לפניו), בן 13 (וחצי!) בסה"כ. האם אתה משווה את אוקיינוס ידיעותיך והתובנות שלך לאלו שלו? האם אתה סבור שהוא הספיק כבר כעת, בגילו ובפז"מו הצעיר, להבין את כל העומק והמורכבות של אמנות הלחימה (למרות כחמתו הרבה ושכלו החריף...)
התגובה שלך טובה ונכונה, אבל לא בתור תגובה לנועם, אלא בתור תגובה לשואל הראשון. שא ברכה וסלח לי אם טעיתי ותשובתך אכן כוונה לשואל הראשון ורק בשל "נסיבות מקריות בהחלט" "נתקעה" מתחת להודעתו של נועם. שבת שלום!

noam the ninja

New member
אני מבקש שלא תתייחס אלי כמו אל ילד

כי תאמן לי, אני מבין משהו מהחיים שלי. המורה שלי אמר לי שהדחיפה יותר חשובה מהכוח. לפחות בטוגקורה-ריו.

ש מים

New member
נועם, לא היתה כוונה לפגוע בך

אבל כמו שאמר תיישושו, חוץ מעניין "הדחיפה" יש עוד הרבה גורמים שהם בעלי משמעות רבה. הבעיה שלי היתה עם ניסוח תגובתו ("פשטנות ילדותית..."). כל טוב ותקשיב היטב למורה שלך.

jossel

New member
מהי כאן הטכניקה??

הקשבה היא חלק מן הכוח.אתה עוקב אחרי היריב ו\או עוקב אחרי עצמך{בתירגול עצמי?} בעצם,ע"י הקשבה אתה לומד את הכ ו ח של יריבך{או שלך}

כח מול טכניקה?!

"a quotation from a book can beat scientific facts. or maybe not" / jian ji sensei תוצאה כזו מתקבלת רק מהרבה קריאת ספרים, לא לשכוח גם לתרגל

gafni

New member
והמדריך שלי מפעם מזמן היה אומר

" תלמד תתאמן תתחזק ,יום אחד אתה עלול לפגוש איש שכלום לא יעבוד עליו ,לא חניקות לא בריחים לא בעיטות לביצים - כלום ,לכן אם אתה יכול תברח ,אם אתה לא יכול - תנסה ,אם לא הולך - תלחם. אל תשחק ,תלחם. אל תאיים - תלחם. אל תכתוב הודעות מוזרות באינטרנט - תלחם.

איזה שטויות אתה מדבר, בטח שהוא אומר

הוא אומר: אוי, זה בטח כאב, אתה רוצה לשבת בצד לנוח?

Lost Oath

New member
ומה אנחנו אומרים?

אנחנו אומרים: הייתי שמח לשבת בצד ונוח, אבל אני מעדיף להמשיך ולשכב כאן על הרצפה עוד כמה דקות.

למעלה