כח הרצון

mutredet

New member
כח הרצון

אני תוהה לעצמי האם יתכן שהעובדה שאני מטופלת למחלה שלי כבר שנה שלמה ולא חל אצלי שיפור, אפילו קל שבקלים , בכפייתיות או בחרדות, האם היא נובעת מחוסר הרצון שלי להבריא, מהפחד שלי לוותר, מהפחד שאם אני לא חולה, אני צריכה באמת להתיצב מול העולם, שם לפי ההרגשה שלי, אין לי סיכוי בכלל להיות מישהי או משהו. אני יודעת שהכפייתיות שלי החמירה לאחרונה עקב השינויים בחיי ( הלימודים באוניברסיטה ) שמציפים אותי חרדה, ואני נורא שמחה שאני מתמודדת עם החרדות ובכל זאת הולכת ללימודים, אף על פי שכל הזמן מלווה אותי התחושה שזה רק זמני, כי כמה זמן כבר אחזיק מעמד כך?! עכשיו פתרו לי את הבעיה עם השביתה. השאלה היא באמת, אם יכול להיות שאני כל כך תקועה במקום וששום תרופה לא עוזרת לי בגלל שאני מתה מפחד לנסות לראות מי אני יכולה ( או לא יכולה ) להיות באמת. אני מתה מפחד לגלות שאני כשלון. אני מתה מפחד שאני אבהל ואחזור אחורה. אני מתה מפחד. מה אתם חושבים? איך אתם מרגישים?

^Ella^

New member
היי מוטרדת! ../images/Emo105.gif

רציתי רק להגיד לך שהתחושות שלך נורמליות... זה הגיוני לפחד, ולא לרצות להתמודד. את פשוט חייבת לזכור שאין ברירה. אלה החיים. תמצאי את הדרך להינות מהם, לא לבת בבית לסבול ולחרוד כל הזמן. לימודים זה דבר מלחיץ, אבל ברגע שתמצאי כמה חברות ותתאקלמי תראי שנהיה יותר קל. מה את לומדת, ואיפה, אם מותר לשאול?
אלה

לאב

New member
היי - כמה שאת מזכירה לי אותי בעבר

תמיד חשבתי שאני לא חכמה, בתיכון חיפפתי והציונים היו בהתאם,בצבא שירתתי בתפקיד לא מעניין. ואז החלטתי שאני חייבת "לייצר" לי כמה שיותר "הצלחות" כדי שאוכל למצוא בהם את האישור לכך שאני לא טיפשה. עד היום גמרתי שלושה תארים אקדמאים, בציונים גבוהים, כשהתקבלתי לאוניברסיטה, היה לי חשוב להקפיד להתקבל דוקא לפקולטות ולאוניברסיטאות שאליהם קשה להתקבל - כדי לקבל אישור לכך שאני מסוגלת כשמצאתי את עצמי בשלב מסוים בחיי עושה עבודה שגם אדם לא אקדמאי יכל לעשות , אע"פ שזו היתה עבודה טובה ונוחה עזבתי אותה כדי למצוא עבודה שרק מי שלמד הרבה יכול לעשות- הייתי חייבת את האישור הזה. למה אני מספרת לך את כל זה? כי נראה לי שאצל אנשים עם או סי די, הדימוי העצמי הנמוך הוא חלק מובנה באופי, בגלל שהתסמונת הזו במידה מסויימת תוקעת אותנו. אבל את "המוטרדת" אם נקלף ממך את כל השכבות שהתסמונת הזו כפתה עלייך, מסוגלת להתמודד עם הכל - אם רק תחליטי שאת אכן רוצה את זה. הכל תלוי בכח החלטתך, אם תגידי שאת רוצה ללמוד ולהצליח, ותעשי הכל כדי לממש רצון זה - שום דבר לא יעמוד בדרכך, ואחרי שתלמדי את הדרך תוכלי גם את "לייצר לך הצלחות" שיחזקו את האגו שלך. רק לא לוותר לעצמך שיהיה ברור - אני לא מסתובבת עם הראש בשמיים וחושבת לעצמי שאני גאון הדור, אני נוטה די לדעוך מהר בקטע של הדימוי העצמי, למזלי בעלי מחמיא לי הרבה בקטע הזה וזה תורם לי המון, הוא דוחף אותי לעשות דברים שאני מראש אומרת שאני לא מסוגלת - ואחרי שאני מסתדרת איתם הרגשה נפלאה ממליצה לך לנסות

למעלה