כח בקרב לעומת טכניקה

yonik

New member
כח בקרב לעומת טכניקה

מה החשיבות בשיטה בה אתם לומדים לטכניקה לעומת כח ?

cfc

New member
לאור אימון שעברתי היום.

השאלה במקום ,וגרמה לי להרהורים רבים ,היום היה לי אימון קשה במיוחד שעתיים של עבודת זוגות ורק עבודות זוגות,(כריות וקרבות בוריאציות שונות ),לקראת סוף סבב הקרבות התייצב מולי אחד השחורות ,אדם גדול מאוד 140 קילו חזק ובעל כוח ספיגה מדהים (אני לעומת זאת 70 ק"ג) בקרב תוך מספר שניות נדרסתי שוב ושוב ללא שום פיתרון לכוחו ,לא משנה כמה הכיתי פשוט לא הזיז לו . ולשאלתך הטכניקה אכן חשובה ונותנת את הבסיס אולם כוח הוא אלמנט חשוב יותר .ישנם מצבים בהם אומן לחימה יפסיד בקרב לאדם גדול חזק ללא טכניקה בסיסית (מקרה בוב סאפ) וכמובן ישנם מקרים הפוכים.

MidNight Flame

New member
אני חושב שמאוד יעניין אותך...

ללמוד אומנות רכה ששמה דגש על הוצאה משיווי משקל, נכון, הכוח והמאסה הם אלמנטים חשובים אבל ברגע שהיריב יוצא משיווי משקל הוא בבעיה.

אבל לוקח שנים ללמוד איך להוציא אדם>

משיווי משקל.. זה לא עניין של מה בכך. אם אני אישית הייתי נתקל (לא באימון) במצב של התמודדות מול יריב גדול בהרבה ממני או שהייתי פשוט הולך הבייתה ונמנע מקרב או ישר הייתי נהייה מלוכלך והולך על תקודות התורפה שלו. כי לא משנה כמה הוא שוקל וכמה כוח ספיגה יש לו תמיד יכאב לו אם אני אבעט לו בביצים או אתלוש לו אוזן.

MidNight Flame

New member
כן, אחרי שחווים את הקאשי וואזה...

מבינים שכדאי ללמוד לעשות את זה נכון

nage

New member
לדעתי צריך המון שנים בכדי להיות

מסוגל לבצע קאשי וואזה כמו שצריך ובמהירויות של התקפות אמיתיות

MidNight Flame

New member
וזו בדיוק הסיבה ש...

אני חווה אותן על בשרי מכפיר (המאמן שלי) שמאוד נהנה לשכלל אותן

nage

New member
אם אתה אוהב קאשי ווזה והנקה וואזה

אז הסמינר של מיאמוטו הוא המקום בשבילך

MidNight Flame

New member
תואיל בטובך לתת לי אתה פרטים...?

שמעתי על הסמינר הזה יותר מידי ופסלתי לאור העובדה שלא חשבתי שזה יסתדר אבל שווה לבדוק.

nage

New member
וטופס הרשמה מוקדמת

אם אתה יודע שתבוא זה יוזיל קצת ויקצר הליכים הרבה

WhiteBear

New member
מממ... תשובה קצת שונה:

אצלנו בשיטה אומרים שצריך לשמור על עקרונות. אם לא שומרים על עקרונות, אז הטכניקה לא מספיקה. אומנם העקרונות נישמעים מוזרים למי שלא בא מהעולם הזה. אבל בפועל, העקרונות הן דרך ללמוד איך ליצר כוח מהגוף. כך שאני מניח שאי אפשר בלי האחד והשני. אבל בפירוש, בלי עקרונות (=כוח ?), טכניקות לא יעבדו. מצד שני, שימוש בכוח, בשיטה שאני לומד (ולהבנתי), פירושה הוא לעשות שימוש בכוח מופרז ומיותר, מעבר למה שבאמת דרוש לביצוע הטכניקה... (ועל כך קיימת הסקלה: כוחני - רך - רפוי)
, טל.

jossel

New member
טכניקה מול כוח

טכניקה,טובה ככל שתהיה ,לא תספיק מול אדם שיודע כיצד להוציא ןלהשתמש בכוח של גופו אדם שיודע ומבין כיצד להשתמש בכוח שלו,שום טכניקה,מפוארת "סודית" או יעילה לא תצליח באמת להזיז לו. בסופו של דבר קרב יוכרע ע"י בעל העוצמה הרבה יותר,ע"י שימוש נכון ויעיל בכוח שלו.טכניקה טובה בנוסף לכוח נכון משכללת את הביטוי של הכוח.היא ל א באה במקום.

MidNight Flame

New member
קח בנאדם 100 קילו,

ושים מולו יפני קטן ששוקל 60 קילו ששולט באומנות לחימה וזריז מספיק כדי להתחמק ותראה שהכוח עשוי להיות לא יעיל במיוחד מול זריזות.

למעלה