כחלון מכה שנית

dori78

New member
זה לא צודק בעיניי

שיש בכלל אנשים שהשכר החודשי שלהם הוא 65K בחודש.
הייתי מגבילה את השכר שאפשר בכלל לשלם לאנשים, זה לדעתי אחד המפגעים הכי גדולים באי-שיוויון בחברה הישראלית.
אתה רוצה לקרוא לי קומוניסטית ולשלוח אותי לרוסיה של לפני 40 שנה?

Astroo

New member
אז את לטובת בעלי הממון בעצם?

אם הם ישלמו פחות שכר לעובדים השכירים, ישאר להם יותר כסף כדי לממן מטוסים פרטיים ויאכטות. יחי הצדק החברתי.

dori78

New member
חלילה.

אם יש לבעלי הממון יכולת לשלם לעובד אחד 65K ש"ח בחודש, שיתכבדו ויעלו לכל השכירים את השכר באלף או אלפיים.

Helio

New member
צריך לסתום חורים בתקציב. אני דווקא נותן לו סיכוי

איליה40

New member
בדבר אחד אסטרו צודק

תלוש המשכורת איננו מעיד על עושר. למשל אנחנו נמצאים בעשירון העליון אך רמת חיינו היא בערך בעשירון 2-3. כבר יותר מ-4 שנים לא היינו במסעדות ולא יצאנו לחופשה. אני יוצא לחו"ל רק במסגרת עבודה לא על חשבוני. אשתי לא הייתה בחו"ל כול התקופה הזו. בגדים רק בסטוקים. מזון רק במבצעים. מעדנים רק בשאריות. וכול הטוב הזה כמובן הודות לבועת הנדל"ן והיעדר ירושות או תמיכת הורים. בעצם חמי, שהוא בעצמו אדם מבוגר ומאוד חולה, מעביר לנו צ'קים קטנים מפעם לפעם, אחרת היינו מוותרים גם על שאריות. ואנחנו לא יוצאי דופן. יש המון משפחות במצב שלנו. אז לבוא ולהטיל עלינו מיסים דרכוניים נוספים זה קודם כול לשלוח אותנו לתור של חלוקת המזון להומלסים (עשירון עליון עלאק) ובשלב הבא - עיקול הדירה. לעומת זאת ישנן לא מעט משפחות שמרוויחות מעט או בשחור אך הן מפוצצות בכספי ירושות ונכסים, והן כן חוגגות במסעדות, וכן יוצאות לחו"ל, וכן רוכשות מותגים. והן לא ייפגעו מהטלת המיסים על עבודה. אגב, להטיל מיסים דרכוניים על עובדי היי-טק זה גם נבזי כי לרובם אין קביעות בעבודה ובמוקדם או במאוחר הם מוצאים את דרכם ללשכת העבודה, וזה גם טיפשי כי יש לחלק בלתי-מבוטל מהם אופציה למצוא עבודה בחו"ל.

Astroo

New member
זה כי החלטתם לקחת משכנתא ענקית

אני מניח שאת אותה הדירה יכולתם לשכור בסכום נמוך יותר, ואז רמת החיים שלכם היתה עולה.

איליה40

New member
כן ולא

כאשר רכשנו את הדירה שכר דירה היה נמוך משמעותית, אך הוא עלה חזק מאוד בשנתיים אחרונות, וזאת כאשר תשלום המשכנתא ירד טיפה. כך שכרגע לא מדובר בהבדלים גדולים, אולי כמה מאות שקלים. מה שכן תשלום הריבית על משכנתא הוא כ-40% מגובה שכר דירה. קרוב ל-70% הולכים להחזר הקרן. אבל השאלה מה עדיף יותר רכישה והשכרה היא מורכבת יותר. אם נניח שמחירים יקרסו מחר אז בוודאי בדיעבד היה עדיף לשכור. ואם נניח יקרסו תוך עליית ריבית וייקור משכנתא... בקיצור יש כאן יותר מדי משתנים. לי ברור שיום אחד יקרסו. השאלה מתי, כמה ואיך.

Astroo

New member
זה לא כ"כ ברור לי

מבלי להתייחס למקרה הספציפי שלך, דירת 4 חדרים עם מעלית ומרפסת אפשר לשכור במקום טוב בגוש דן ב-6000 ש"ח בחודש לכל היותר. בני זוג בעשירון העליון מרוויחים ביחד לפחות 25000 ש"ח נטו. כלומר, אחרי תשלום השכירות נשאר להם 19000 ש"ח נטו להוצאות האחרות.

איליה40

New member
כך...

בסה"כ נטלנו חוב של כ-1.3 מיליון ש"ח כאשר היה לנו הון עצמי של כ-0.4. ב-% מימון כזה הריביות היו בלתי-סבירות, לכן בערך 0.3 מיליון לקחנו ממשפחה והיה עלינו להחזיר את החוב תוך שנתיים. עברו עלינו שנתיים נוראיות, החזרנו את החוב למשפחה ושילמנו משכנתא, כך שכרגע החוב ירד לכ-0.95 מליון. זה עדיין חוב מפלצתי, אבל לא חריג בימינו אנו. יש לי 3 ילדים ואני משלם מזונות למשפתי הקודמת ומדובר בסכום לא קטן. אז נכון, לאחר תשלום המשכנתא נשאר לכאורה סכום מכובד. אבל בסוף אין ממה להיות.

dori78

New member
אז בעצם...

במו ידיך (משיקולים שונים שכבודם במקומו מונח) עשית כמה וכמה החלטות לא מאוד חכמות מבחינה פיננסית, שהביאו אותך אל פי תהום.
על פי התהום אתה חי בפחד יום-יומי ובתחושת מצוקה, למרות שתכל'ס לא חסר לך כלום, והבעיה שלך היא ששינוי החוקים ידחף אותך אל מעבר לתהום.
רוצה לשמוע את האמת המרה? אתה בסך הכל עוד אחד שלא תכנן ספיירים, לא התנהל נכון ועכשיו בוכה.
אם ההון העצמי שלי בבואי לקנות דירה יהיה סביב 17% מערך הדירה - אני אחפש דירה קטנה יותר.
זו המדינה שלי, זו המציאות הכלכלית בה. ואני לא אביא יותר מכמה ילדים שאני יכולה לכלכל.
ברכותי, אתה ישראלי באופן רשמי. קפצת מעל לפופיק במחשבה ש"יהיה בסדר".

אגב, אין דבר כזה מס 35% או 45%.

כפי שפירטתי בהודעה קודמת בשרשור, המס הוא פרוגרסיבי. זה אומר שאם אתה מרוויח ברוטו של 25K*, תשלם:
10% על 5,280 ש"ח הראשונים (528 ש"ח)
14% על ההפרש עד 9,010 ש"ח (522.2 ש"ח = 0.14 * 3,730 = 5,280 - 9,010)
21% על ההפרש עד 14,000 ש"ח (1,047.9 ש"ח = 0.21 * 4990 = 9,010 - 14,000)
31% על ההפרש עד 20,000 (1,860 ש"ח = 0.31 * 6,000 = 14,000 - 20,000)
34% על ההפרש עד 41,830 ש"ח (1,700 = 0.34 * 5,000 = 20,000 - בהנחה שהשכר ברוטו הוא 25,000)
כלומר על שכר של 25K תשלם מס של 5,658 ש"ח. 35% מ-25K זה 8,750 ש"ח, ההפרש של 3,000 ש"ח לא זניח ואפילו משמעותי מאוד.

* אני מניחה שזה הטווח כי דיברת על מס נוכחי של 35%, מה שאומר שהברוטו שלך עולה על 20K.

TaL53

New member
חשוב גם להסתכל על ההתנהגות הצרכנית

הרבה פעמים אנשים עצלנים או לא מודעים ליכולת שלנו כצרכן. אם לפני 10 שנים היה לנו את הסופר או את הקניון ושם קנו בלי יותר מדי אופציות (למעט מי שהיה מוכן לנסוע רחוק) כיום הרבה מאוד דברים אפשר לקנות במחירים מאוד נמוכים בלי להתאמץ יותר מדי. למשל- הייתי צריך נורות מאוד ספציפיות למנורות בבית, נורות שעולות 40 ש"ח ליחידה. חיפוש קר באלי אקספרס ואפשר להזמין את אותן הנורות ב-13 ש"ח ליחידה (אומנם תמיד יש חשש שזה לא יגיע או יאבד במרתפי דואר ישראל אבל ההפסד הוא יחסית קטן). דוגמא אחרת- אני נוהג לעבור חברה סלולרית כל פעם שאני מוצא חברה זולה יותר (ולא מעניינים אותי סיפורי "אצלנו שירות לקוחות יותר טוב). דוגמא שלישית- הרבה חברים שלי עם ילדים נוהגים לעשות קניות גדולות בחנויות ערביות שזולות בהרבה מ"שילב" ודומיה.
&nbsp
ככה שבסופו של דבר אפשר לחסוך הרבה מאוד אפילו בלי להתפשר על האיכות.

איליה40

New member
זה ממש לא מה שכתבתי

הייתי בתחושת מצוקה כאשר הכניסה לבלוק בו גרנו הסריחה שתן והיו שם גם שלוליות החרא האנושי, ומאחר והשכנים גנבו מנורות והיה שם חושך מצרים תמידי - היה קשה שלא לדרוך בזה. הייתי בתחושת מצוקה כאשר הר הזבל הרטוב מתחת לחלונות שלי בימי הקיץ החמים לא בדיוק הריח כלניות. הייתי בתחושת מצוקה כאשר לא יכולתי להירדם עד 3 בלילה בגלל יללות דכאוניות בשפה המגרבית בווליום של 140 דציבל. הייתי בתחושת מצוקה כאשר כול רכב שחונה ראה מצוות קודש לדפוק בדלתותיו את רכבי. הייתי בתחושת מצוקה מגסות הרוח, וכן הלאה, וכן הלאה. והגרוע מכול זה לגדל ילדים למציאות מעין זו. כך שתאמיני לי - כרגע אני אדם מאושר שנמצא בסביבתו הטבעית. יש לי תחושה שלא הבנת את הפוסט המקורי שלי. אז אחזור על עיקריו. 1) לא כול אחד שמקבל משכורת של עשירון עליון הוא עשיר. 2) לא נכון חברתית וכלכלית למסות עבודה במקום נכסים.

dori78

New member
אז אני אענה לך בתמצות

1) מי שיש לו משכורת של עשירון עליון הוא עשיר ביחס לאלה שמקבלים פחות ממנו.
איך ועל מה הוא בוחר להוציא את הכסף - זה כבר עניין אחר.

2) מי שמרוויח יותר מ-90% מהאנשים במדינה, ראוי שימוסה בהתאם.

3) עלות המחיה הבסיסית היא נושא אחר לחלוטין, שאינו קשור לתלונות שלך.

איליה40

New member
בואי ניגש לזה מכייון אחר

יש לנו מכרים משכונה סמוכה שבעבר הייתה מעברה. בשנות ה-50 הסבים קיבלו במתנה מהמנהל שטח של דונם בשדות ועליו ובקתת 3 חדרים בת 50 מטר. לימים הבקתה גדלה לווילה ב-5 מפלסים ושטח בנוי של 600 מטר שעלותה בין 12 ל-15 מיליון ש"ח. המשפחה איננה עשירה. המכרה היא מזכירה, בעלה מובטל כרוני. ואת המשכנתא הם כמובן לא לקחו. כול בן המשפחה המורחבת קיבל אישור בנייה והוסיף חדרים לעצמו בעלות סמלית של מאה-מתיים אלף ש"ח (את ערך הנכס ראה מעלה). כול הדורות גרים ביחד, כמו באידיליה הסינית. יש בשכונה ההיא מלא נכסים כאלו.

אני לא בא לאמר כלום, מה צודק ומה לא, את מי צריך למסות ואת מי לא. השר שרואה את התמונה הכללית הוא זה שיחליט. אבל דבר אחד בכול זאת ברור. המיסוי הגבוה על עבודה פוגע בניידות החברתית. דהיינו מי שסביו לא היו בזמן הנכון ובמקום הנכון יישאר בחוץ. וככול שהמיסוי על עבודה גבוה יותר, כך מאמציו לשפר את מעמדו יעלו בתוהו.

dori78

New member
אתה טועה.

כשהרווחתי 3,500 ש"ח לחודש אכלתי כמה חודשים רק לחם עם חומוס, ביצים וירקות טריים כדי לא לצבור חובות.
התנהלתי באופן שאפשר לי להמשיך לחיות בדירה, עם חיבור לאינטרנט וכבלים:
לא קניתי בגדים, לא יצאתי למסעדות וגם לא לבתי קפה, ערכתי קניות בשוק ביום שישי בצהריים.
לא הרגשתי מסכנה ולא בכיתי על זה שההורים שלי לא יכולים לעזור לי, פשוט התאמתי את עצמי למה שהיה לי באותה תקופה.
לא שילמתי מס כי לא הגעתי לחבות מס בסיסית וזה נראה לי הוגן לגמרי גם היום, כשאני משלמת מס בהתאם למשכורת שלי.
אני שמחה לשלם מס, כי זה אומר שיש לי משכורת שמחייבת את זה.
בתקופות שהייתי צריכה להצטמצם - הצטמצמתי והצלחתי להתקדם למקום טוב יותר.
גם אני יכולה לבכות להורים שלי, כמה זה לא בסדר שהם קנו דירה בשכונה פחות מוצלחת ולא בית קרקע בשכונה שהיום נחשבת מאוד יקרה.
זה המצב ואין מה לבכות עליו.

"מי שסביו היו בזמן הנכון ובמקום הנכון"???
סבא וסבתא שלי ירקו דם כדי לרכוש דירה קטנה, המיקום הגיאוגרפי היה בהתאם למקום בו יכלו לקנות דירה. הם ממש לא עשו "השקעה נדל"נית".
זה אחרי שסבתא שלי היתה ב"מקום הנכון" ופרנסה את כל משפחתה במשך כמה שנים בתקופת השואה, כי היתה היחידה בעלת מראה ארי שיכלה להסתובב בחוץ בלי להתפס ע"י הנאצים.
סבא שלי, אם אתה שואל, הוביל מזון לירושלים הנצורה במלחמת השחרור, אחרי שעלה לארץ עם אחיו הקטן בעליית הנוער.

אז אל תדבר איתי על ה"מקום והזמן הנכון". תבוא בטענות למשפחה שלך, שהתאים להם להישאר ברוסיה ולא לעלות לארץ עד שהגוש הקומוניסטי התפורר.
הקיבוצניקים שאתה כל כך מקנא בהם - הסבים שלהם (שחלקם הגיעו מרוסיה) בנו את המדינה הזאת במו ידיהם, לא ביקשו קצבאות, הנחות ו"מוביליות חברתית".
גם הם סבלו בחינוך המשותף ובבית הילדים. כל אחד והחרא שלו. זה נכון לגביך, שלא נולדת פה ואין לך ירושת נכס וזה נכון לגבי האריתראים.
וזה נכון גם לקיבוצניקים שלא זכו ליחס אישי מהוריהם בילדות.
תפסיק לקנא ולהתבכיין.

איליה40

New member
כנראה יש לנו הבדל מנטאלי מסויים כי מבחינתי אני לא מתבכיין

וגם העקיצה בסוף הייתה ממש מיותרת. כי הרי בזמנו לצאת מברה"מ לא הייתה תוכנית כבקשתך. אם המסמכים היו בסדר והייתה תעוזה - אנשים יכלו להעיז. אבל כיוון הנסיעה הסופי (מערבה או מזרחה) לא היה ברור מראש. ובמוסקווה הסיכוי לנסוע מזרחה (לגולגים) היה גבוה במיוחד. כך או כך, לאימי לא היו המסמכים והאופצייה כלל לא עמדה על הפרק.
כמובן שאין זה אומר שלעולים מגיע לקבל בתים פרטיים ברעננה. ממש לא. אבל הכלי היחידי שלהם להתקדם בחברה היא העבודה. ומיסוי דרכוני על העבודה ימנע מהם את זה. כנ"ל כמובן גם הצברים שהסביהם לא היו במקום הנכון (מחוץ לגוש דן למשל) או שהמשפחות היו ברוכות ילדים והירושות כתוצאה מכך לא משהו.

dori78

New member
יש משהו שאתה לא מביא בחשבון

יש פה ה-מ-ו-ן אנשים שחיים על משיכת יתר בבנק באופן קבוע, כדרך חיים.
הם קונים דירות יקרות הרבה יותר ממה שהם יכולים להרשות לעצמם, מכוניות "שופוני" שכל מטרתן היא לנקר לשכנים את העיניים.
הם קונים בגדי מעצבים או סתם מחליפים את כל הגרדרובה אחת לשנה, כי זה נורא מגניב להתחדש.
זה לא אומר שיש להם יותר כסף ממך, רק שהם לא חושבים על המחר, לא חוסכים ולא מתחשבים ביכולת האמיתית שלהם.
הבנקים בארץ חיים על העמלות שהאנשים האלה משלמים על המינוס.

אני מודיעה לך באחריות, שהגיע הזמן שתפסיק להשוות את עצמך לאחרים ולרחם על עצמך.
תשמח בחלקך, בזה שיש לך דירה יפה בסביבה נחמדה, בזה שיש לך עבודה שמפרנסת אותך בכבוד.
בזה שיש לך יכולת להבין את היחס בין ההוצאות והכנסות שלך ואיך לכלכל את המשפחה שלך בצורה שתאפשר לך גם לחסוך קצת.
יש כאלה שגם את זה אין להם, למרות אורח החיים הראוותני שאהם מציגים (ואתה הולך שולל אחריו) ויום אחד ימצאו את עצמם ברחוב, עם חובות של כמה מליונים ובלי שום יכולת להחזיר.

כולנו חיים בביצה המסריחה שנקראת "כלכלת הליכוד הקפיטליסטית".
לצערי הרב מרבית העם לא רואה את זה וממשיך לבחור במלך נהנתניהו.

למעלה