כחלון מכה שנית

TaL53

New member

איליה40

New member
אני לא מתבכיין וגם לא רואה מסביבי אנשים שחיים על מינוס

כולם מספרים על אנשים כאלו, לי טרם יצא לראות. מישהו נכנס לחשבון בנק של אנשים? מסביבי אני רואה לרוב רכבים משפחתיים צנועים יחסית. פה ושם יש איזה רכב שרד של דיירי הטריפלקסים: המנהלים הבכירים בחברות ביטוח, בעלי משרדי עו"ד ורו"ח גדולים וכדומה. לא נראה לי שהם חיים במינוס. לא יודע, אולי במקומות אחרים זה אחרת. אבל על פניו נראה לי אגדה אורבנית.

dori78

New member
בדקת להם את חשבון הבנק?

אני אגיד את זה ככה:

1. נכון להיום, ה"מוצרים" שהבנקים מציעים לציבור ומתהדרים בהם - הם עומק המינוס וריביות נמוכות על הלוואות.
אין ריבית על פקדונות או חסכונות, אין שום דבר אחר בעצם.
הנתון הזה לבדו מלמד אותך מה דורש הציבור יותר מכל - כסף שלא שייך לו, עם אפשרות להחזיר אותו כמה שיותר מאוחר.

2. מפוטר היי-טק, אחרי שהרוויח משהו כמו 20,000 ש"ח נטו כל חודש במשך כמה שנים - אם הוא לא מסוגל לחיות
על דמי אבטלה וחסכונות במשך שנה, עד שימצא עבודה חדשה - צר לי, זה מעיד רק על דבר אחד: חוסר הבנה של המציאות וחוסר יכולת תכנון פיננסי.
אנשים פה התרגלו לחיות כמו ברונים, בלי לחסוך לימים קשים ובלי להבין את המשמעויות של רמת החיים הגבוהה עד כדי פינוק במציאות הכלכלית שלנו.
הפעם האחרונה שהייתי בחו"ל היתה לפני שבע שנים וחצי. זה לא היה טיול בשביל הכיף, חלילה.
זה היה ביקור פרידה מסבא שלי לפני שנפטר, בוורשה.
אני לא חושבת שאני מסכנה, אני מבינה את המציאות בה אני חיה ויודעת שאני, בניגוד לשרלוט אליזבט דיאנה, לא נולדתי לבית המלוכה.
ואתה יודע מה - אני בסדר גמור עם זה.

dori78

New member
ועוד משהו:

אני מכירה עו"ד אחד, מומחה בנדל"ן.
בוא נגיד שזה לא תחום שיש בו בעיות, הוא מרוויח יפה.
לפני כמה זמן הוא התלונן שהוא צריך להחליף את הרכב שלו, ג'יפ נאה בן שנתיים בלבד.
שאלתי למה הוא צריך להחליף רכב בן שנתיים שאין בו תקלות מיוחדות או בעיות אחרות, כמו למשל צורך ברכב שונה למשפחה.
הוא אמר לי "המעמד מחייב, אני לא יכול להסתובב יותר מ-X זמן עם אותו רכב, אחרת יחשבו שאני לא מרוויח מספיק, כלומר לא מספיק מוצלח בעבודה."

lEchoesl

New member
אבל המדינה לא מסתיימת רק מסביבך יש מספיק אזורים בארץ גם

ומספיק שכונות בגוש דן ששם האנשים בקושי מסיימים את החודש וכן חיים על מינוס או ממשכורת למשכורת. זאת לא אגדה ולא נעליים......

lEchoesl

New member
משפחה מעשירון 2-3 לא מתגוררת בשכונות פאר ברעננה ואין לה

שני רכבים אם בכלל. איזה שטויות. רמת החיים שלכם לא יכולה להיות כזאת אתה ממש אוהב להקצין.
אתה מתלונן שקשה לכם. אולי באמת קשה אני לא באמת באה לשפוט אותך, אבל יש הבדל בין לחיות באמת כמו עשירון 2-3 שזה חוסר יכולת להרשות לעצמך משהו מעבר לדברים בסיסיים באמת לבין לחשוב שאתה חי בעשירון 2-3 כי אתה לא מוכן לוותר על השכונה הטובה [היותר מדי טובה], השכנים המעמדיים, 101 פינוקים לילדים וכו'. לכם כן הייתה אפשרות לרכוש דירה, לפנק את ילדתכם, לשלוח אותם לגנים טובים, לחוגים טובים, לחסוך להם להשכלה בעתיד וכו' זה דברים שלהרבה ישראלים אין אפשרות לעשות. ורוב המשפחות מהעשירונים הנמוכים לא מפוצצים בשום ירושה ובשום אגורה נוספת אלא אם כן מדובר באיזה בית בן אלף שנה. עכשיו אתה יכול להשוות את המצב שלך באופן יותר אובייקטיבי ולהירגע.

בקיצור גם מיליונרים יכולים להיכנס לחובות אם יחשבו שהם מילארדרים אבל אם הם יטענו אחרי זה שהם מסכנים וחסרי אמצעים זה יהיה מאוד מצחיק וטיפשי.

איליה40

New member
הנקודה לא הייתה שקשה לי. היא הייתה ששינוי כללי המשחק יכולה

למוטט אנשים כמונו. נניח שאם מס הכנסה בהיקף של 35% מאפשר לנו לסגור את חודש, המס של 40% ישלח אותנו לתור חלוקת המזון להומלסים ומס של 45% - להגירה מהמדינה או לשיכון מצוקה. והנקודה הנוספת שבנסיבות המצב עשירון עליון זה לאו דווקא אנשים עשירים. שטח הטאבו של הדירה שלנו הוא בסה"כ 83 מטר, מדובר בנכס עלוב עם 3 מוקדי נזילות בחורף. ו-2 רכבים.... אילו הייתה כאן תחבורה ציבורית - היינו בשמחה נפרדים מהם.

Helio

New member
אז אני לא מבין איך אתה משייך את עצמך לעשירון העליון.

איליה40

New member
עשירון עליון זו הגדרה פורמלית - משכורת ברוטו גבוה מ-90%

של המשכורות במשק ותו לו. אבל כאשר נכסים יקרים מאוד הערך של ההכנסה החודשית פוחת והיא כבר לא יכולה להוות מדד מהימן לעושר. זה מה שניסיתי להסביר.

Helio

New member
יש נכסים זהים במחירים שונים במקומות שונים

למעלה