כחלון מכה שנית

beatman

Member
סוציאליסט..

חשדתי בזה כאשר הוא לא הפסיק להציג עצמו כ"חברתי" שזוהי מילה מכובסת לסוציאליסט.

Astroo

New member
משום מה, החברתיות בישראל תמיד מתורגמת ל-

העלאת מיסים על עובדי הי-טק זוטרים ודומיהם.

איליה40

New member
ההערכות הן...

בלה בלה בלה... נראה את ההיסתדרות מסכימה לדבר כזה. בוא נזכר כמה מ"ההערכות הן" התממשו במקרה של לפיד.

Astroo

New member
אני מאוד מקווה שההסתדרות לא תיתן לזה יד

אבל שוב בולטת המגמה של מציאת פתרונות קלים על ידי הכבדת נטל המס על מעמד הביניים הגבוה.

איליה40

New member
אסור לשכוח שיש כאן אי-שוויון זועק לשמים

בגרמניה, צרפת, איטליה וכן הלאה נטל המס כבד יותר. אלה מה.. יוקר המחייה שם נמוך פי כמה וכמה.

Astroo

New member
נטל המס כאן מחולק באופן לא פרופורציוני

בגרמניה גם מי שמרוויח מתחת לשכר הממוצע משלם מס הכנסה גבוה, ובישראל עד לשכר הממוצע כמעט לא משלמים מס הכנסה, ורק מעליו. אם משווים את רמת המיסוי על מהנדס הי-טק ממוצע, בגרמניה הוא יהיה בערך זהה לישראל. רק ששם המדינה מספקת הרבה יותר שירותים לאזרח.

dori78

New member
באמת?

אתה מוזמן לעיין במקורות, לנוחותך ריכזתי פה את הנתונים:
מדרגות המס לשנת 2014 על הכנסות מיגיעה אישית- ב-₪:
הכנסה חודשית עד 5,280 ש"ח - 10% (זה לא שאין חבות, אלא שהזיכוי מגיע לגובה המס ולכן לא משלמים)
הכנסה חודשית מ-5,281 ועד 9,010 ש"ח - 14%
הכנסה חודשית מ-9,011 ועד 14,000 ש"ח - 21%
הכנסה חודשית מ-14,001 ועד 20,000 ש"ח - 31%
הכנסה חודשית מ-20,001 ועד 41,830 ש"ח - 34%
מכל שקל נוסף - 48%

השכר הממוצע הוא סביב 9,000 ש"ח (כמה שקלים יותר או פחות, תלוי בשנה המדוייקת.)
זה אומר שמי שמרוויח את השכר הממוצע, ישלם משהו כמו 520 ש"ח מס.

מה שאני מבינה מזה זה שאתה כנראה מרוויח יותר (הרבה יותר!) וקשה לך עם זה שהמדינה מעוניינת להקל על מי שמרוויח פחות, אם זה בא על חשבונך.
תגיד, אם היית מגיע למדינה שמלכתחילה המס בה הוא 50%, לא משנה כמה אתה מרוויח, מה היית אומר?
החוקים פה משתנים אחת לכמה זמן, בהתאם לאג'נדה פופוליסטית כזו או אחרת שמתאים לשלטון לקדם.
ומאיפה היית מציע לכחלון לקחת את הכספים שהוא מעוניין להשקיע במטרות שחשובות בעיניו?

Astroo

New member
אשה עם שני ילדים שמשתכרת שכר ממוצע לא משלמת מס הכנסה

כי יש לה נקודות זיכוי עבור הילדים וחצי נקודת זיכוי עבור היותה אישה. וגבר אכן ישלם כ-500 ש"ח שזה סכום זניח.
דווקא אין לי בעיה עם מס פרוגרסיבי. מאיפה כחלון יקח את הכספים זה לא ענייני, רק לא מהכיס שלי. אני רחוק מלהיות עשיר וגם ככה נושא בנטל מס כבד.

dori78

New member
אז לא הבנתי איפה הבעיה.

קשה לך עם זה שנחלצת ממדינה קומוניסטית שנתנה לך "כדי צרכך"
והגעת למקום שסיפרו לך עליו גדולות ונצורות, אבל גילית שאתה צריך לתת הרבה יותר ממה שחשבת?

Astroo

New member
הבעיה היא שהמס לא מספיק פרוגרסיבי

המס השולי של מי שמרוויח 20 אלף ש"ח בחודש (מהנדס זוטר בהי-טק) הוא 34% ועוד 12% בטל"א, סה"כ 46%. ומי שהכנסתו 65000 בחודש, המס השולי שלו 48%, כמעט אותו דבר. כלומר, המס הוא לא מספיק פרוגרסיבי, הוא מזנק מ-0% ברמות מסביב לשכר הממוצע, עד לקרוב ל-50% ברמות שכר לא גבוהות במיוחד.

dori78

New member
למה?

כל שקל מעל לסכום של 41,830 ש"ח חייב במס של 48%.
ברור שככל שתרוויח יותר, החלק הזה יהיה גדול יותר.

תפריד את דמי הביטוח הלאומי ממס ההכנסה, אלה שני דברים נפרדים.
המס הולך למדינה והמדינה מחלקת אותו כראות עיניה למי שצריך - אם זה תשתיות, התנחלויות או ישיבות.
הביטוח הלאומי כשמו כן הוא - חברת ביטוח לאומית, שאמורה לפצות אותך במקרה של פגיעה בעבודה, הפסד ימי מילואים או דמי לידה או אבטלה.
דמי הביטוח, בדיוק כמו המס שאתה משלם, נגזרים משווי העבודה שלך.

אני מניחה שפה תגיד "כן, אבל כשאני צריך משהו מביטוח לאומי אני לא מקבל".
זה כבר דיון אחר.

Astroo

New member
אבל מעל 43000 כבר לא משלמים בטל"א כלל

תשלומי בטל"א וביטוח בריאות הם מס לכל דבר, באותה מידה אפשר היה להכליל אותם בתוך מס הכנסה.
שוב, אין לי בעיה לשלם יותר מס ממי שמקבל משכורת ממוצעת, אבל צריך לרווח את מדרגות המס יותר. לא ייתכן שאני ומנכ"ל בנק בעצם משלמים מס שולי מאוד דומה.

dori78

New member
נכון, והם גם לא מבוטחים על החלק הזה בשכר.

תשלומי ביטוח לאומי ומס בריאות הם פוליסת ביטוח, לא מס.
זה אומר שאתה אמור לקבל בחזרה אם וכאשר תזדקק לזה, אם דרך קופת החולים ואם בקצבאות מחליפות שכר.

מסים זה כסף שחוזר אליך בצורת תשתיות למשל כשהנהנים מה"החזר" הזה יכולים להיות גם כאלה שלא שילמו מס בכלל.
זה כסף שיכול גם לא לחזור אליך כי הממשלה החליטה להשקיע אותו בפיתוח התנחלויות, למשל, או בתשלום קצבה לתלמידי ישיבות.
אתה ומנכ"ל בנק אולי משלמים סכום דומה לביטוח הלאומי, אבל גם דמי האבטלה שלכם יהיו דומים, למרות שהוא יכול להרוויח פי שניים ממך.
אז מה, כשהוא יתבכיין שזה לא פייר מה תגיד לו?

Astroo

New member
ממילא אין קשר בין רוב הקצבאות של בטל"א לגובה השכר

כגון קצבת זקנה ונכות כללית. ודמי אבטלה הם רק עד לתקרה של כ-7000 ש"ח. ז"א שבפועל שכר שהוא מעל הממוצע איננו מבוטח, אבל עדיין נגבה ממנו מס בטל"א.

dori78

New member
תפריד בין קצבת זקנה וקצבאות מחליפות שכר.

תברר בין החברים שלך שעשו מילואים ב"צוק איתן" כמה כסף שווה יום עבודה שלהם.
את הכסף הזה, שמשולם במלואו ע"י המעסיק על פי חוק, מחזיר הביטוח הלאומי למעסיק לפי אותו שווי.
דמי אבטלה נועדו לאפשר לך לשמור את הראש מעל המים בזמן חיפוש עבודה, לא יותר מכך; אם הכנסת את עצמך לבורות שאתה לא יכול לצאת מהם - זו אחריות שלך.
מרבית הישראלים חיים בלי רזרבות, כל אחד וסיבותיו. דמי אבטלה אמורים להיות בנוסף לרזרבות, לא במקום השכר המופקע שמשלמים חלק מהמעסיקים.
מעבר לזה - דמי אבטלה עומדים על כ-70% מהשכר, כך שתקרה של 7,000 ש"ח מכסה שכר של 10,000 ש"ח.
מי שחי מעבר ליכולות שלו - שיתמודד. אתה באמת חושב שהמדינה יכולה לממן לך דמי אבטלה גבוהים יותר? תתעורר.
יש פה יותר מדי דורשי דמי אבטלה.
אתה חי במדינה של לא מעט רמאים, כך שהקצבאות מתחלקות גם בין אלה שזקוקים להן באמת וגם בין אלה ש"עובדים" על המערכת.

Astroo

New member
תגמולי מילואים משולמים לבטל"א ע"י משרד הבטחון

בטל"א הוא רק צינור שמעביר את זה למעסיק. אין לזה שום קשר למס/"ביטוח" שאני משלם.
אם השכר שמכוסה הוא רק עד 10000 ש"ח, אז מדוע מהשכר של 10001 עד 43000 ש"ח עדיין משלמים את המס, ומעל זה - לא משלמים? בכל אופן, מדובר במס לכל דבר שמתווסף למס ההכנסה השולי, ובשורה התחתונה המס השולי שלי כמעט זהה למס של מנכ"ל בנק. האם זה צודק לדעתך?

dori78

New member
אתה מסרב להבין

יש קצבאות אחרות חוץ מדמי אבטלה, שכן מתחשבות בגובה השכר.
למשל, דמי פגיעה בעבודה.
מפתח תכנה בכיר, אם נפגע בתאונת עבודה ומנוע מלעבוד, יקבל קצבה יותר גדולה מזו של שכיר שעובד בחצי משרה ומרוויח בערך 20% משל אותו הייטקיסט.
וכן, אם אתה משלם 48% מהשכר שלך שמעל ל-41,830 ש"ח אין לי שום בעיה עם זה שגם מישהו שמרוויח פי שתיים ממך ישלם אותו אחוז.

Astroo

New member
תגובה

1. ביטוח פגיעות בעבודה משולם ע"י המעביד ולא ע"י העובד
2. האם לדעתך זה צודק שהמס השולי של מי שמרוויח 20000 בחודש הוא 46% והמס השולי של מי שמרוויח 65000 בחודש הוא 48%, כמעט אותו דבר?

למעלה