כחום היום

אור ירח

New member
כחום היום

בערב כה חם כמו היום יוצא לי להרהר על אירועי היום שקרו במדינתו הנפלאה. אז מה היה לנו היום? מספר פיגועים בארץ מביניהם ירי על ג´יפ מג"ב וכן אירוע דקירה בעיר העתיקה בירושליים. אבל המדכא ביותר מכל לדעתי הינו סגירת מפעל הפלדה בעכו. בעוד קצת פחות מחצי שעה ידומו לעד מכונות היצור במפעל זה ואותם פועלים יצאו בפעם האחרונה משערי המפעל בידיעה ברורה שמחר בבוקר כבר אין בשביל מה לקום לעבודה. אני מניח שהתור ללשכת העבודה בעכו יהיה קצת יותר ארוך מתמיד. לפני דלת חדרו של פקיד ההשמה יהיו רבים עם דיכאון חזק בלב ותחושה חריפה של חוסר ודאות לגבי העתיד. לרבים מהם אם לא לכולם יש ילדים שצריך לפרנס. איך יוכלו המבוטלים הטריים, אשר לרבים מהם תהיה בעיה קשה בגילם המתקדם למצוא עבודה לעמוד במשימה זו? איך יוכלו אלו אשר נמצאים באמצע תשלומי משכנתא לעמוד בהחזרים? האם הללו יזרקו תוך מספר חודשים מבתיהם עם נשותיהם וילדיהם ויהפכו להיות דיירי רחוב ומקרי סעד קשים? האם המדינה הנפלאה שלנו עשתה הכל כדי להימנע ממצב זה של פיטורים הולכים וגוברים עקב סגירת מקומות עבודה? האם למדינה שלנו יש בכלל עתיד במצב של מיתון הולך וגובר ומצב ביטחוני רעוע יותר מתמיד? האם יש הצדקה במצב הנוכחי של אבטלה גוברת והולכת, כאשר יש רבים במדינה אשר מיואשים מן החיים שלהם, להמשיך לממן את ביטחונם של המתיישבים מעבר לקו הירוק? הגיע הזמן שנגיע במהירות האפשרית להסדר מדיני כלשהוא עם הפלשתינים (לא חייב להיות הסכם שלום בכלל) אשר ישחרר אותנו מן הנטל של אחזקת השטחים. רק בדרך זו המדינה תוכל לצאת מן המיתון הכבד ולטפל בבעיות האמיתיות של כלל אזרחי המדינה וזהו בעיית רווחתם הכלכלית. לדעתי, הדאגה למובטלי המדינה אשר מתקשים במציאת מקומות עבודה קודמת לשלמות הארץ. הייתי רוצה שנחיה במדינה קטנה בהרבה ממה שיש לנו, אשר רווחתם הכלכלית של אזרחיה יהיה הדבר החשוב ביותר בסדר היום הלאומי.

אלוני.

New member
אור ../images/Emo7.gif

נראה לי שערבבת שני דברים שאינם קשורים. הנסיון להפיל את "תיק" הביטחון על המתנחלים ולהוסיף לכך את המשבר הכלכלי נראה מעט מניפולטיבי, בלשון המעטה. מה ז"א להגיע עם הפלשתינאים להסדר מהיר? מה לדעתך יש לתת מעבר למה שהוצע להם והיה בידיהם? והאם לדעתך פינוי המתנחלים יפתור גם את הבעיות בהיי טק ו"ירים" את הנסד"ק???

אור ירח

New member
אלוני

נכון שלא ניתן להטיל על המתנחלים את ההאשמה על המצב הכלכלי הקשה. עם זאת, צריך לזכור שהרבה מאוד מתקציב המדינה הולך על ביטחון שרובו ככולו הינו אחזקת שטחי יו"ש. אני מדבר פה על סדרי עדיפויות. את הכסף שהולך למימון הוצאות ביטחונם של מתיישבי יש"ע צריך להפנות לבניית תשתית של יצירת מקומות תעסוקה. זה דבר שיקח שנים אך צריך להתחיל עם זה כבר עכשיו. במצב של היום אין למדינה שלנו כסף לדאוג לפיתוח תשתית אשר תאפשר צמיחה כלכלית בעתיד. נגיד בנק ישראל לשעבר פרו"פ פרנקל אמר שהפיתרון לבעיות הכלכליות של המדינה נעוץ בפיתרון מדיני. מכאן שאני מאמין שאם ניסוג מן השטחים הרי שלמדינה יהיה כסף לדאוג ליצירת תשתית לפיתוח מקומות עבודה חדשים, דבר שיוביל בעתיד לצמיחה כלכלית ולרווחה כלכלית של אזרחי המדינה. לגבי הסדר עם הפלשתינים. אני בעצמי לא יודע כיצד ניתן לבצע זאת, אך יש אנשים בעלי ניסיון שמתפקידם לעשות הכל למצוא פיתרון מדיני לשביעות רצון כל הצדדים בסיכסוך.

אלוני.

New member
חלק ניכר מתקציב המדינה הולך לשטחים

כדי למנוע מן השטחים לבא אלינו הבייתה. גם אם יש אנשים בעלי נסיון שיכולים לנסות למצא פיתרון מדיני הרי שהם לא יוכלו לעשות זאת ללא גיבוי צבאי הולם. אין עם מי לדבר . מי שהסתובב היום בירושלים חווה חוויות שצריך לעבור אותן כדי להבין שלא מדובר על ההתנחלויות, מדובר על הבית.

אור ירח

New member
לא אם היינו מגיעים להסדר

כלשהוא עם הפלשתינים ומקימים גדר חזקה וגבוהה אשר לא תאפשר לפלשתינים להיכנס לתוך שטחי ישראל. במצב של היום הפלשתינים יכולים להיכנס חופשי לתוך ישראל בגלל היעדר גבול מוסכם בינינו לבינם.

אלוני.

New member
אור ../images/Emo29.gif

בנושא הזה אי אפשר בדיבורים כלליים. מה ז"א הסדר כלשהו????????? הרי ברק הציע הסדר מרחיק לכת שבו הכל היה על השולחן וזה לא הצליח. נניח שנפנה חד צדדית את כל ההתנחלויות ונקים את חומת ברלין עם אמצעים אלקטרוניים מתוחכמים ומגדלי שמירה מזויינים ושאר מרעין בישין.... אבל הם, עדיין נלחמים על ירושלים, יורים על גילה , מפגיזים את שדרות-נחל עוז-כפר עזה......איך תצא מזה??? אני מסכים שהפתרון יהיה מדיני ובהידברות, אבל עושה רושם שיזרמו עוד הרבה כימיקלים בקישון עד שזה יקרה. במצב הנוכחי אסור לישראל לסגת חד צדדית.

אלי.

New member
אלוני -

המצב הנוכחי הוא הכי גרוע שיכול להיות - ללכת בלי, להרגיש עם: לא רק שאתה לא בעל הבית בשטחים (את זה אומרים המתגוררים שם, הברווזים שבמטווח) - אתה גם שוחק את כוחו העיקרי של צה"ל, הלוחמים, במשימות שיטור אויליות מול ילדים שמיידים אבנים (במקרה הטוב) ובקת"בים במקרה הגרוע. אז איך מחזירים את המצב ללפני אוקטובר האחרון ? שניתן לצה"ל לנצח
?? ונניח שקרה הנס, והמצב נרגע - מה יקרה במו"מ שלאחריו ? יש סיכוי שיוחזרו פחות מ-96% מהשטח לידי הגויים ?

אלוני.

New member
אולי ../images/Emo28.gif

אין לי ספק שסופו של תהליך הוא הקמת מדינה פלשתינאית (יותר נכון הכרזת מדינה פלשתינאית). אני לא יודע , ונראה לי שלאף אחד אין תשובה מהו ה 100% שממנו מודדים את ה 96% שעליהם מדובר. כרגע לא נראה שהצד השני מעוניין לדבר שלום (ואני לא חושב שאנחנו נקיים בעניין הזה מטריקים מלוכלכים) אלא במחיר כניעה של ישראל. תרשה לי משהו אישי, אני עובר לפחות פעמיים בשבוע את מסלול הברווזים במטווח ולעיתים אני תופס את עצמי חושב.....טוב, לא חשוב
לגופתו של עניין, לדעתי כרגע זו תהיה טעות לסגת חד צדדית, זה יהיה תחילתו של הסוף.

אלי.

New member
אז אני חייב התנצלות ל-resh0 ...

מסתבר שיש אנשים שפויים (קח את זה כמחמאה
) שחוצים את הקו הירוק למרות הכל ... לדעתי, התוצאה של "הסכם" עתידי ושל נסיגה מיידית תהיה זהה (שהרי "שלום" לא יהיה לעולם), ולפיכך מסקנתך בדבר תחילתו של הסוף תקפה בכל מקרה

אלוני.

New member
../images/Emo51.gif

אבל להטיח בי האשמה בדבר שפיות???? תראה, הקטע עם הסוף הוא מסוכן. תאר לך שאתה נוסע בכביש ללא מוצא, אלא שאינך יודע זאת והוא מספיק ארוך....יותר מאשר מיכל הדלק שלך יובילך...אז מה איכפת לך
רק

אלי.

New member
../images/Emo39.gif ... זה לא עולה לי כלום ../images/Emo13.gif

הרי ברור לכל שאני בכלל ניק של הכובש, שהוא ניק שלך - אז מה אכפת לי להחמיא לעצמי
ועניין המכונית עם הטנק הקטן - עושה רושם גם שהמתדלק הקודם (זה עם השומה) דחף לנו אוקטן של מכסחת-דשא ... מאז שיצאנו מהתחנה ועד עכשיו, המכונית נשמעת וסוחבת כמו איזה כרמל-רום דגם 48 ...

שרוף

New member
מוכה ירח אתה חייב להקטין את המינון

מה הקשר בין מתנחלים לבעיות הכלכלה ושוב פעם אתה מציע הצעות מוזרות להגיע להסדר עם הפלשתינים כאילו ולא מיצינו את הנושא הזה. כאילו והדבר תלוי רק בנו? ואיזה בדיוק הסדר אתה מציע? הרי ברור שכל משא ומתן עם עראפת יהייה על זכות השיבה. אני עייף מאוד מאוד עייף מלהסביר ויותר נכון לקרוא כל פעם את השטויות של השמאלן התורן שחושב שהוא חכם ובידו לפתור את כל הבעיות של ישראל רק אם נתפטר מהמתנחלים.

אלי.

New member
מסכים -

החזרת השטחים, מעבר לרווח הכספי המיידי שבה, תזיז את הפוקוס מן הבעיות הבטחוניות של המדינה אל הבעיות הפנימיות שלה, והרווח יהיה כולו שלנו. נכון, את מימדי האבטלה זה לא יקטין, אבל לפחות אפשר יהיה להתמקד בבחירת אנשים שיודעים ורוצים להתמודד עם הבעיה הזו, כמו גם עם יתר הבעיות - התפלת מים, הפרטת הדת, הורדת שכר לימוד באוניברסיטאות ומכללות, ועוד המון דברים. ואז - המשפט האחרון בהודעתך יקרום עור וגידים.

שרוף

New member
עשרים שנה שהממסד הזה ללא שום

קשר לשטחים הורס את המדינה. דוגמה קטנה לשחיתותו של הממסד חברות כוח האדם קבוצה של מתעשרים חדשים שיודעים לשמן את מי שצריך מהפקידות הבכירה במשרד האוצר ועד לרמת השרים שמחדשים להם רישיונות יבוא של סחר עבדים כולל ערביי השטחים הלוקחים מקומות עבודה של ישראלים שאינם יכולים לרדת ברמת שכר המינימום לרמת שכר של 350 $ בחודש והורסים רבבות של משפחות ישראליות תמורת בצע כסף ורווחים אסטרונומיים. האם יש קשר בין חברות כוח האדם לבעיות בשטחים? אתם לוקחים בעיות פוליטיות מדיניות ומערבבים אותם עם בעיות כלכליות? האם מיליון וחצי ישראלים אזרחים החיים מתחת לקו העוני הם תוצר של ההתישבות בשטחים? לא ולא. האם בעיית המים נובעת גם כן מההתישבות בשטחים? אתם חולי רוח עם חותמת.

אלי.

New member
עשרים שנה שה"ממסד" מסיט את הפוקוס

אתה טוען שיש בעיית מים, ובעיית תעסוקה (של עובדים זרים) ושחיתות, וכמיליון וחצי אזרחים מתחת לקו העוני, ועוד המון בעיות; ומצד שני, כולנו ראינו את תעמולת הבחירות שקדמה ל-6/2 - ואחוז ההתעסקות וההתעמקות שם בבעיות הפנימיות היה מזערי, לעומת הבעיה הבטחונית; ואני שואל: איך האזרח (המובטל, לדוגמא) צריך להתייחס לזה ? מה אתה היית מייעץ לאותו מובטל לעשות, כשלמעשה אומרים לו שהבעיה האישית שלו היא בעיה זניחה לעומת הבעיות הבטחוניות ?

המוסד

New member
אור ירח...

אם כסף זה מה שחסר לך אתה יכול פשוט למכור את החברות הממשלתיות או להפריט קרקעות...לא צריך להסתיר מניעים פוליטיים בנימוקים חברתיים...

למעלה