כמה דברים:
קודם כל: אם חשוב לך לשמוע מאנשי המקצוע דברים מסוימים-את צריכה להבהיר להם את זה. את משלמת כסף כדי שהטיפול יהיה אפקטיבי ואם את רוצה לשמוע משהו (כמו למשל: בגלל שאת עושה X אז התוצאה היא Y) אני חושבת שאת צריכה להגיד את זה אחרת - זה בזבוז זמן. דבר שני: לדעתי, בשביל למצוא סיבות טובות לחיות את חייבת בראש ובראשונה ללמוד איך לאהוב ולהעריך את עצמך. אם לא תאהבי את עצמך לא תמצאי שום סיבה להיות כאן. רק על ידי אהבה עצמית תוכלי לממש את עצמך. כשבן אדם אוהב את עצמו - כל הגישה שלו משתנה. חשוב לו לממש, לשפר את עצמו, להעשיר את עצמו, להציב מטרות (לטווח בקצר והארוך) ולכבוש אותן, להכיר אנשים, ללמוד, ליצור, להנות ולבלות. דבר שלישי: את שואלת למי לפנות אחרי שכמה אנשים אכזבו אותך. אז את יודעת שיש לך את הפורום הזה, ואת רואה כמה אנשים פה רוצים שיהיה לך טוב, אוהבים אותך ומנסים לעזור. זה לא מובן מאליו.....זה שווה משהו. אני גם מאמינה שיש אנשים שאת יכולה לדבר איתם מכאן. דבר רביעי: נסי לשים את הדברים בפרופורציות. אני מתעקשת בכוונה להזכיר שוב את השבוע המוצלח שהיה לך כדי להדגיש עד כמה זה אפשרי שיהיה טוב. השבוע ראית בטעות סרט עם מראות קשים שהכאיב לך ונתן לך תחושה שהעולם רקוב ואין בו דברים טובים, מה שהוביל אותך לחשוב שאת לא רוצה לחיות בעולם כזה. נסי להפריד בין מה שראית בסרט לבין החיים שלך. את עוד תתקלי בעתיד בסרטים קשים. העולם מכיל טוב ורע וזה תמיד יהיה כך. את הרע מאד קל לראות ולהרגיש. אבל יש גם טוב, והמון, וזאת החוכמה בחיים האלה - להבחין בטוב. לזהות את האנשים טובי הלב, לראות את היופי שבטבע ובאומנות ובמסורת; ללמוד להודות על כך שניתנו לנו חיים כי אחרת לא היינו יכולים להפיק את כל הטוב שאפשר להפיק. את עדיין בתחילת דרכך. אני בטוחה שתוכלי לגלות אם רק תרצי (וכן, צריך גם להתאמץ בשביל זה....), מה היופי שבעולם. אבל שוב - בשביל זה צריך בסיס יציב מבפנים, בסיס שלפיו את אוהבת את עצמך, וזה מה שמניע אותך, ונותן לך כוחות להתמודד, גם עם הדברים הפחות טובים ויפים. מקווה שנתתי לך חומר למחשבה.