כותרת לעבודה

lazy fish

New member
כותרת לעבודה

שלום לכולם, מקווה שהשאלה לא יותר מדי רחוקה מנושא הפורום, זאת בכל זאת סוגיה ניסוחית
. סוף סוף סיימתי את העבודה על ז'אן ד'ארק ואני בשלב הכותרת. בד"כ אני אוהבת לתת כותרות מאוד straight forward אבל הפעם אני מתלבטת, כי זה לא נשמע טוב. הכותרת היחידה שהצלחתי למצוא: "בחינת הרוחות" בעניינה של ז'אן ד'ארק - שלוש עדויות. אבל אני לא מרוצה כי א. לא נראה לי שכדאי לשים מושג לא מוכר בכותרת, אפילו אם זה הנושא. אולי כדאי להחליף את זה ב"הדיון התיאולוגי בעניינה..."? ב. זה ארוך מדי. ג. אני לא יודעת עד כמה עדויות מתאים כאן. אולי בכלל לוותר על החלק עם המספר? הרבה מחשבה על משפט אחד אבל אני יודעת שתבינו ללבי
.

ססילי

New member
עצלה יקרה, אולי תוכלי לפרט בכמה

משפטים, מהי המשמעות הרצויה לך בכותרת, כדי שנוכל לנסות לנסח את המשמעות הזו בקצרה. לי אישית קשה לתת כותרת לעבודה, בלי לדעת קצת יותר על נושא העבודה, ועל כוונת המשורר.

lazy fish

New member
צודקת

השעה מאוחרת והמוח מטוגן. העבודה עוסקת בשלושה טקסטים של תיאולוגים בני זמנה של ז'אן ד'ארק. הם מנתחים את המקרה שלה באמצעות הליך שנקרא "בחינת הרוחות", שבעזרתו בודקים אם מישהו הוא נביא אמת או לא. אני רוצה לתת כותרת שמעבירה את נושא העבודה אבל לא בצורה כללית מדי, זאת אומרת לא "הדיון התיאולוגי בז'אן ד'ארק" כי זה משהו מאוד רחב. מצד שני "בחינת הרוחות" הוא אולי מונח ספציפי מדי בשביל כותרת. מקווה שעכשיו אני יותר מובנת

ססילי

New member
או ארוך, או חלקי

"בחינת הרוחות" - האם ג'אן ד'ארק נביאת אמת? שלוש עדויות. או ז'אן ד'ארק - "בחינת הרוחות" אפשר כמובן לוותר על 'בחינת הרוחות' אבל לדעתי זה יוסיף מידע למתמצאים, ונשמע מושך ומעניין להדיוטות (אני)

Arana

Well-known member
מנהל
אולי...

"מבחנה של הרוח - ז'אן ד'ארק בראי התיאולוגיה בת זמנה" (כן, בכוונה שיבשתי את "בחינת הרוחות")

lazy fish

New member
תודה לשתיכן! ../images/Emo140.gif

בסוף הלכתי נגד כל האינסטינקטים והחלטתי גם ארוך וגם מתחכם: "שליחת האל או שליחת השטן: דיונים תיאולוגיים בעניינה של ז'אן ד'ארק". (החלק הראשון זה מה שבחינת הרוחות אמורה לבדוק).

למעלה