כותב מלמטה למעלה

• פותח הנושא TEko
  • פורסם בתאריך

TEko

New member
כותב מלמטה למעלה

שלום. תמיד שמתי לב לכך שכשאני כותב, חלק מהאותיות נכתבות מלמטה למעלה. העפרון מתחיל לצייר מבסיס האות וממשיך כלפי מעלה עד לציור השלם של האות. בניגוד לכצורה בה רב האנשים כותבים - מתחילים כל את מה"גג" שלה. האותיות בהן אני כותב "הפוך" הן: א', ה', ו', ח', כ', ס', ק', ר', ש', ת'. אני משאר שאני לא כותב באותה הדרך את שאר האותיות מכיוון שזה ממש לא נוח לכתוב אותיות כמו צ' ו- פ' מהכיוון השני. בכל מקרה, מאז שאני זוכר את עצמי אני כותב ככה. מישהו יכול לתת הסבר לתופעה? האם שינוי שיטת הכתיבה לאופן המקובל יכול ליצור אצלי מצב של "גרפו-תרפיה"? תודה.

shamon51

New member
נשמע מעניין - למה שלא תסרוק את הכתב

TEko

New member
סרוק ומוכן לנתיחה

אני פונה לפורום כחלק ממסע הריפוי עצמי שלי ממחלת דם כרונית ממנה אני סובל בחמש וחצי השנים האחרונות. אשמח לכל ניתוח. המון תודה.

shamon51

New member
נראה מענין - אבל יש לי שאלות

באיזה יד אתה כותב? האם זה דף מחשב רגיל A4 שגזרת ? תודה - שמעון

TEko

New member
אני כותב ביד ימין.

כן. זה דף A4 שנחתך בעריכה ורק כשהעלתי קלטתי כמה הוא גדול. תודה לך.

TEko

New member
ועוד משהו

כשאני מצייר עיגול, סתם עיגול - אני מתחיל תמיד מלמטה. ממש כמו כשאני כותה ס'.

shamon51

New member
לגבי הדף A4 מענין לדעת

כתבת לאורך ? לרוחב בקיצור - אני מנסה להבין מה גודל הכתב ? תודה

TEko

New member
נכתב לרוחב

וכדי להמחיש - אפילו צילמתי...

shamon51

New member
רשמים

יכולת שיכלית וסקרנות רבה ללמוד והרחיב אופקים. רצון חזק להוכיח את עצמו בעיקר בשטח החשיבה, או המיסטיקה כעס על העבר, ונסיון לפתור מלכוד בדרכים מתחכמות. מעדיף להיות בחברת אנשים אבל יש קושי בהבעת רגשות וביצירת קשרים אינטימיים. מתקשה להתקדם קדימה, לא זורם, חסר שמחת חיים. שמעון

TEko

New member
וואו

הרב מדוייק למדיי... כמה שאלות: מה הפירוש של התחלת האותיות באופן הפוך? האם שינוי הכתב באמת משנה את האשיות? ע"פ הכתב, יש מצב להכוונה מקצועית? המון המון תודה.

samwised

New member
שאלות נוספות לתקו

יש לי המון שאלות שיכולות להיות אופציות להסבר הכיווניות הבלתי שגרתית אצלך: -האם למדת לכתוב בעצמך, לפני גיל ביה"ס? - האם יש לך לקות למידה? האם יש לך קשיים מסויימים במוטוריקה עדינה, כמו טיפול במכשירים קטנים? האם היית במקור שמאלי ולחצו עליך לעבור לימין? האם אתה זוכר קשיים כלשהם מכיתה א? קשיים לימודיים בהמשך? האם בכלל יש לך נטייה לעשות דברים בדרך הקשה? תודה, דפנה

TEko

New member
היי דפנה

- למדתי לכתוב בכיתה א'. - בעיית קשב וריכוז, אבל לא משהו חמור במיוחד. - האמת היא שדווקא היכולות המוטוריות שלי דיי גבוהות. במיוחד בעניינים עדינים. - ימיני מאז ומתמיד. - נראה לי שלקח יותר זמן להגיע לרמה של הכיתה מבחינת החומר הנלמד - עקב בעיית הקשב והריכוז. - יש פרפקציוניזם ונטיה מסויימת להתעסק בדברים שגורמים לי לסבול. אבל אני משער שכמעט כולונו ככה... תודה.

למעלה