כושר שכנוע

כושר שכנוע

יש לי שאלה, בעיקר לאתאיסטים, אבל גם למאמינים. האם אי פעם הצלחתם לשכנע אדם מאמין באתאיזם? או אפילו רק לערער לו את הבטחון באמונות שלו? להחליש לו את האמונה? לגרום לו לפקפק? כנ"ל למאמינים..האם אי פעם הצלחתם לשכנע אתאיסט מוחלט בקיומו של כוח עליון?

neko

New member
למיטב ידיעתי לא, אם כי מעולם לא

ניסיתי מחוץ לפורומים האלו (זה וחופש). אני אומר שלמיטב ידיעתי לא, כי ידוע לי שיש מספר לא מבוטל של קוראים בלבד בפורומים, ויתכן שחלקם שינו את דעותיהם בזמן הטיול בפורום.

Lu Tze

New member
אישית, קשה לי להאמין שיש לפורום

הזה קהל של אנשים שממש מושפע מהדיונים/וויכוחים שמתרחשים פה. האם מישהו מאותם קוראים פאסיביים יצר קשר עם אחד מהמשתתפים ואמר שאותו משתתף הצליח לשנות את דעתו על משהו?

neko

New member
קרה לי פעם אחת שקורא בלבד

שלח לי הודעה על זה שהוא אהב משהו שכתבתי, אבל זה היה ממש מזמן, ובפורום אחר. מי יודע? יש הרבה שמעולם לא טרחו לפתוח USER, והם סתם קוראים להם.

sem hasoi

New member
לגבי בכל אופן ...

לאו דווקא לגבי כושר שכנוע אחרים אלא לגבי שינוי דעה של אנשים: כשהייתי ילד קטן (עד גיל 14 בערך ) האמנתי בכל ליבי שיש לעולם ישות עליונה ומשגיחה שמכונה "אלוהים " ואני זוכר שלא הבנתי איך קיימים בעולם אנשים שלא מאמינים באלוהים זה ממש לא נתפס לי בשכל איך אפשר לא להאמין בו... כמו כן באמצע גיל הבגרות בערך האמונה שלי בישות כזאת התערערה וכיום אני לא מאמין בישות כזאת ואני חושב שאמונה "באלוהים " היא בעיקר צורך פסיכולוגי " מודעי ,קיומי וכו וגם אולי קצת צורך חברתי גם אני עד עצם היום הזה גם כשאיני מאמין ברגעים קשים אני מין מחפש איזה אלוהים אבל זה נובע לדעתי אך ורק מצורך פסיכולוגי כי לדעתי "אין לעולם הזה השגחה " אבל פעם לא חשבתי ככה ...אחת הסיבות שהשתניתי זה קריאה ולימוד של חומר מדעי שנתן לי הסברים שפעם ללא ישות מתכננת לא חשבתי שאפשרים למשל גם הראייה הפילוספית ותפיסת העולם שלי השתנתה ... אבל זה לא הייתה הסיבה העיקרית אבל אני אסתפק בכיתבת הסיבה הזאת..

גאיוס

New member
קרדיט על חזרה בתשובה\יציאה בשאלה

הוא עניין דומה. יש כאלה המייחסים לעצמם שינוע דעות אנשים מהקצה אל הקצה. להערכתי 98% מהעוברים מקצה לקצה מאמונה לאתאיזם וההפך המעבר נוצר כתוצאה מתהליכים פנימיים אצלם ללא מיסיונר חיצוני , כשאתה מנסה להסביר את העולם - נסה באמת להסביר את העולם. ואם ההסבר שלך הוא אלוהים - נסה להסביר אותו. לדת אין מושג ברור מהו אלוהים במינוח המדעי החוקרני של ימנו.

Lu Tze

New member
פעם או פעמיים גרמתי לאנשים לשנות

קצת את נקודת המבט שלהם על אלוהים. בעיקר הצלחתי לשכנע אותם שאי אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים. אבל זה היה בפורמט שונה לגמרי מהפורום הזה והיה דיון כדי להבין אחד את השני, לא וויכוח כדי להוכיח שאתה צודק.

afon

New member
מחוץ לפורום הצלחתי...

שני אנשים גרמתי להם לא להאמין באלוהים

למעלה