כושר קרבי

superyuv

New member
כושר קרבי

שלום לכולם! אני עולה לכתה יב והייתי רוצה לדעת איזה כושר צריך לטייס. אני בזמן האחרון עושה ריצות של 7 ק"מ ושכיבות שמיכה וכפיפות בטן ומתח וכאלה, ורציתי לדעת מהו הכושר הנדרש בצבא? SuperYuv

Inigo Montoya 8

New member
הכל תלוי בקצב

שאתה עושה את הריצות כמה בטן, ידיים ומתח אתה עושה וכו'. חפש פה, דפדף אחורה היום מישהו פירסם את הטבלה של התוצאות בבר-אור, דרג את עצמך שם ותיראה כמה נקודות אתה מקבל. לגביי טיס כל זה פחות רלוונטי, אמנם גם בטייס צריך כושר אבל פחות מביחידות המובחרות.

spider001

New member
טייס צריך להיות בכושר טוב נקודה.

דבר שני תמשיך להתאמן..אבל אל תצפה ליותר מידי, קודם קבל זימון ותעבור מבדקים, לא רק טייס יש בצבא ואם לא תתקבל לשם תהנה מיחידות מובחרות אחרות לכן כדאי להתאמן כללית טוב ולא בצורה ממוקדת ומוזרה.

precept

New member
הכי חשוב...

שלא תקרע את עצמך יותר מידי... תעשה הכל בהדרגה...עדיף שתבוא לצבא בריא ועגלה מאשר מפורק אבל בכושר. חוץ מזה, בטיס אין כל כך דגש על כושר צריך תכונות אחרות.

AmitSolomon

New member
שטויות

לטייסים צריך להיות כושר גופני טוב ביותר כמו ליחידות מובחרות ואפילו טוב יותר.. ולראייה התוצאות של המבחנים הגופניים של צה"ל בין היחידות השונות- הטייסים תמיד בראש, יותר מכל שאר הסיירות (מטכ"ל, שייטת והשאר)

AmitSolomon

New member
אהה וכן

צריך גם תכונות אחרות, להיות זריז, הגיוני, מחושב, לחשוב עשרה צעדים קדימה... הרבה דברים אבל התכוונתי להעיר שהכושר צריך להיות מעולה גם

precept

New member
אחי אל תגיד לי שטויות...

הייתי בגיבוש טיס והגיבוש לא קשה כל כך מבחינה פיזית יחסית לגיבושי מטכ"ל/שייטת/שלדג... וגם ככה רוב הגיבוש בנוי על משימות, שתכלס הן הכי חשובות בגיבוש.

WrathAngel

New member
וואלה

אז עבדו עליך... הם אפילו לא מתקרבים לכושר גופני גבוה.

AmitSolomon

New member
זה בכלל שטויות

יש להם כושר גופני מעולה.... יכול להיות שהגזמתי אבל יש להם כושר גופני גבוה מאוד, כמו לקרביים....

WrathAngel

New member
לא ממש

אולי בגלל כל הפעילות שיש להם שם בבריכות או עם הפקמ"ציות והמש"קיות חוויה........

אפילו יותר טוב מהמובחרות?

הגזמת טייסים בתפקידם כשטייסים, לא מפעילים כושר יותר מדי מה אתה משווה בכלל בינם לבין הכושר שהיחידות המובחרות צריכות

AmitSolomon

New member
טייס זה ברמה של "יחידה מובחרת"

אני לא מבין למה אתם כאלה מתנגדים? טייסים לא רק יושבים על כיסא ולוחצים על כפתורים, צאו מזה...

omer1717

New member
אני לא יודע אם אתה בקורס לא, אבל

הדבר הכי קשה שעושים בקורס הוא שלב הבסיסי, שזה החצי השנה השנייה, ואחרי זה הם חיים כמו מלכים. עכשיו, בלי לזלזל במה שהם עושים בשלב הזה, שנחשב מאוד מאוד קשה כי הוא תכלס רק פיזי, רק לשם השוואה הם עושים בערך חודש וחצי- חודשיים של ניווטים, משהו שסיירות עושים הרבה יותר וגם במתכונות יותר קשות. זאת רק דוגמא אחת

ganooov

New member
לפעמים,

אבל בקורס הטייס עצמו חייבים להיות בכושר.

Amorphous

New member
חלאס עם ההנפצות.

קודם כל, בכל תחרויות צה"ל, טיס בכלל לא נמצא ביחד עם הסיירות באותה קטגוריה. ב' כל, בד"כ רואים את שייטת 13 בראש, מטכ"ל בכלל לא טורחים להשתתף. אם אתה באמת רוצה לדעת את התוצאות האלה, תשיג עותק של "במחנה" של שבוע אליפות צה"ל (בהנחה שאתה מלש"ב).

למעלה