כושר למי שאין זמן

ליאור7471

New member
כושר למי שאין זמן

שלום שמי ליאור אני בן 23, גובה 1.80 משקל 81 עם קרס קטנטנה. לפי דעתי 18-18.5 אחוז שומן.
מעולם לא הייתי בכושר מטורף או שאפתי לעשות 50 מתח ו200 שכיבות שמיכה.
חיפשתי באינטרנט תוכניות לשיפור הכושר או ירידה במשקל אבל כולן ממש בומבסטיות ולא בנויות לאנשים שעובדים יותר מדי ולומדים. או בקיצור: אנשים שאין להם זמן.
אז מה אתם ממליצים לי לעשות?
המטרה שלי זה לשקול 75 פלוס/מינוס ולהיות בכושר סביר ביותר (50-70 שכיבות שמיכה, 15 מתח, 2000 ב8:00 או 5 ק"מ ב22:00)
עכשיו אני ב4 מתח, 22 שכיבות שמיכה, 2000 נראה לי 11 דקות)
אני עובד 6 פעמים בשבוע בסופ"ש זה כל יום 12-16 שעות.
עבודה בתור מלצר. אני יודע שאני צריך לעבור לשתות רק מים, אבל זה ממש קשה.
אם אשפר תוכנית מסודרת פלוס/מינוס עם הסבר כמה חלבון צריך לאכול כל יום? תודה.

foggy1

New member
בעומס עבודה כזה הייתי מוותר

בכמות כזאת של שעות עבודה בשבוע, לא מאמין שתצליח לשלב אימונים ובטח לא להתאושש מהם.
תקפיד על תזונה יותר נכונה ושיהיה לך יותר זמן להתאמן, תתאמן בצורה טובה.

ליאור7471

New member
שוב אני ידגיש:

שוב אני ידגיש: המטרה שלי היא לא להיות לוחם של סיירת מטכ"ל. המטרה שלי זה לרדת ל74-75 ק"ג לבחור בגובה 1.80 מ' נראה לי סביר ביותר.
החודש לדוגמא יצא לי 270 שעות עבודה תוסיף לזה 7-9 שעות שינה ועוד 3 שעות בדרכים כל יום לא כולל היום חופש. האם זה לא משאיר לי זמן לתת 30-45 מהרגע שאני קם בבוקר 3-4 פעמים באמצע שבוע? סופ"ש אין מצב בחיים. אני פשוט יקרוס.
נראה לי שמהרג שאני יתחיל לאכול מסודר ויוותר על הג'אנק פוד מהעבודה צ'יפס,אלכוהול, מוגזים, שניצלונים וכו' אז אוטומטית אני ירד קצת.
בו נתמקד בתזונה. בעבודה אני יכול לבחור שלוש ארוחות: שניצלונים, המבורגר, חזה עוף.
די ברור חזה עוף וסלט בלי צ'יפס. ולהשתדל כמה שיותר מים.
עכשיו אתה יכול לעשות לי תפריט לכל היום? מה עושים שקמים בבוקר? ישר 2 ביצים? או קצת אנאירובי/אירובי?

2run

New member
כמה דברים

לגבי עניין המשקל - תזונה, תזונה, תזונה. (גש לתזונאית)
לגבי עניין הכושר - לא ברור לי לפי מה קבעת את הסטנדרים המסוימים שזה כושר טוב. מי החליט את זה?
למה דווקא 2000 ? למה לא 5000?
אני הייתי מתמקדת באימוני סופר סטים אפילו של 15-20 דקות אפילו פעמיים בשבוע . אירובי - לא רואה איפה יש לך זמן אבל אם כן צא לרוץ 3 פעמים בשבוע 20-30 דק ויהיה בסדר.
אתה חייב גם לדאוג למנוחה נאותה ותזונה

Shaycus

New member
היי

סך הכל הנקודת פתיחה שלך לא רעה, אתה לא שמן, אתה לא יושב סטטי בעבודה.

מספיק שתעשה שינויים קלים ואתה כבר תרד 2-3 קילו (לאט לאט עם השאיפה לרדת 6, מתחילים קודם בקצת פחות).

ההמלצה שלי אליך תהיה ללכת לפגישה עם תזונאית, מהיכרות באינטרנט אתה לא תמצא ישועה, כל התכניות שכן תמצא יהיו גורפות ולא רלוונטיות אליך ספציפית, לליאור..

אם כבר עכשיו אתה עומד על הרגליים 12-16 שעות ביום אתה בכיף שורף כמה מאות קלוריות, אז זה לא שתצטרך להוסיף לזה 4-5 אימונים אירוביים של שעה כל אימון.

פשוט צריך לדאוג לתזונה יותר ואת זה תוכל לעשות הכי טוב עם תזונאית ספורט, אחת שתראה את מה שאתה באמת אוכל ותעצב לך את זה בצורה כזאת שתתאים לך ספציפית בלי לגרום לך לסלוד מכל מה שהיא תציע לך, לא ללכת לתזונאית של קופת חולים כי היא רק תגיד לך תאכל סלט, תשתה מים, אל תאכל אחרי 8-9 בערב וזה לא מה שאתה צריך, אתה סך הכל צריך לוותר על החטיף הזה לפני הארוחה או על החצי בקבוק קולה באמצע היום ולאכול באופן מסודר יותר ולא לטרוף 2 פיתות בניגוב חומוס כי אתה אחרי משמרת של 10 שעות ולא היה לך זמן לאכול..

בהצלחה

למעלה