כושר וכושר קרבי

איתי1122

New member
כושר וכושר קרבי

אני מתאמן בקבוצה של כושר קרבי, ויש לי עכשיו אפשרות להרשם מחדש לחדר כושר (התאמנתי בחדר כושר כמה חודשים עד לפני חודש). השאלה שלי היא כזאת: איך משלבים ביניהם? האימוני כושר קרבי הם בימים ראשון וחמישי ולפי מה שהבנתי לא כדאי לעשות יום אחרי יום אימונים (מה שמשאיר לי את יום שלישי רק). או שאולי אפשר? אני גומר כל אימון עם ידיים תפוסות לגמרי מהשכיבות שמיכה ומהכפיפות בטן למשך כמה ימים (יענו כל הזמן). זה בטוח יום אחרי זה ללכת לחדר כושר? זה נחשב כמו אימון בחדר כושר? עדיף לשלב כושר קרבי ואימונים בבית? ואם כן אז איך? המטרה שלי היא בעיקר שיפור הכושר הגופני (הריצות שם לא ממש קשות) וגם חיזוק שרירים בתור הכנה לגיבושים לצבא. תודה!

כושר קרבי

לא הייתי ממליץ להוסיף אימונים מעבר למה שאתה מבצע בקבוצה. אם המדריך בקבוצה רציני הוא צריך לבנות לכם את התוכנית כך שסרגל המאמצים יעלה בהדרגה על מנת למנוע פציעות ו/או שברי מאמץ. במידה והמדריך פחות מקצועי ניתן לשלב אימון בבית הכולל ריצה/מתח/סקווטים/שכיבות שמיכה וכו´. זכור הגזמה בפעילות גופנית תגרום לפציעות !!!!

alon_o

New member
שרירים תפוסים?

שרירים תפוסים מהווים מיקרו טראומה לשריר. מיקרו טראומה שנבנית לאורך זמן (שוב ושוב שרירים תפוסים) עלולה להפוך למקרו טראומה - פגיעה רצינית בשריר. מעבר לזה, כמות תאי השריר שלך נקבעת גנטית ולא משתנה. באימון אתה יכול רק להגדיל את התאים\לשנות את האיזון בין תאים לבנים לאדומים. לכל תא שריר מחובר עצב שמעביר לו סיגנל מתי להתכווץ. שרירים תפוסים משאירים "צלקות" קטנות בשריר, ובתוך הצלקות האלו נשארים עצבים "לכודים". משמעות הדבר - אתה מקטין את כמות תאי השריר שלך ובעצם את פוטנציאל הכוח\גודל שריר שלך. עם השנים תאי העצב "ישתחררו" אבל כל עוד אתה מתאמן ו"תופס" שרירים, אתה מקטין את פוטנציאל הכוח שלך ופוגע בגופך - נזק לשנים רבות. תרגילי גמישות דינאמית עוזרים לשחרר את אותם תאים לכודים אבל הם לא תחליף לזהירות לא להגיע למצב כזה מראש.

למעלה