כושר גופני

orii

New member
"כמה "רך" הייתי" ?

יכול מאוד להיות שהיית רך מידי? יכול להיות שהטאי צ´י והשינג אי שלמדת לא התאימו לך/לא הגעת לרמה מספיק טובה ביחס לאתגר של המאסטר בגונג פו? אתה ממשיך להתאמן בטאי צ´י? האם המדריך/המורה/מורים שלך לטאי צ´י ושינג אי היו מתמודדים עם המאסטר הזה לדעתך (בדרכם ללא עבודה עם שק איגרוף)? והערה לסיום: יש הרבה אומנויות שונות לחלוטין תחת השם "טאי צ´י".
 

elron

New member
רכות יתרה.

יכול מאד להיות שאתה צודק. למרות שבאימוני הטאי צי עשיתי גם קרבות "סימונים" שכללו כניסות אמיתיות והטלות זה לא הכין אותי למאסטר שאיתו למדתי. הסיבה היתה שאותו מאסטר גדל באיזור קשה מאד בדרום סין בו הוא נאלץ להשתמש בקישוריו בקונג פו מידי יום ביומו ולהגן על כבוד משפחתו ועל חייו! לכן הטכניקות בשיעורים היו טכניקות מהחיים - כלומר לגמור את הקרב בנוק אוט מבלי להשאיר ליריב סיכוי. אין ספק שגישתי לקרבות היתה רכה מידי למרות שחשבתי בזמנו שהיא תהיה מספיק אפקטיבית. לשאלתך, כן אני ממשיך להתאמן בטאי צי מידי יום בשילוב אם אימוני כח ואימוני קונג פו. האם מורים אחרים היו מצליחים באתגר? קשה לדעת. המאסטר הזה בא מהרחוב וכל חייו הוא היה חייב לשרוד ברחוב (הוא גם סיפר שבשלב מסויים הוא היה מקיים קרבות רחוב לא חוקיים הכוללים הימורים כדי לקיים את משפחתו בסין והמפסידים היו גומרים את הקרב בבית חולים במקרה הטוב. כמו כן ידיו היו מכוסות באין ספור צלקות מסכינים בהם הותקף בחייו). בשיעור השלישי שלי הוא קרא עלי תיגר לחבוט בו בכל כוחי. בניגוד לאומנויות לחימה רבות בהן ההגנה לגוף באה דרך צי קונג חיזוק הגוף שלו בא דרך שיטות של IRON SHIRT כלומר הגנת גוף דרך שרירים מאסיביים בשילוב עם תרגילי צי קונג קשים. חבטתי בו במשך 10 דקות ללא הצלחה יתרה. בסיום הוא התעצבן עלי ונתן לי מכה אחת שהעיפה אותי מרחק רב וכאבה לי שבועיים אחר כך. האם מישהוא ממורי היה מצליח "להגיע" אליו? - ההגיון הישר אומר שלא הלב רוצה להאמיו אחרת. לסיום - טאי צי זה טאי צי - לאיזו אומנויות אתה מתכוון?
 

matigol

New member
מהיכן ההנחה ש Iron Shirt מגן על

הגוף בעזרת שרירים מאסיביים?... למיטב ידיעתי, זהו צ´י-קונג בהתגלמותו.
 

alon_o

New member
Iron Shirt

נחשב לצ´י קונג קשה ומשלב תרגילים פיסיים קשים מאוד, לכן מפתח גם שרירים מסיביים, אבל זה נחשב רק כתוצר לוואי. כמובן שתלוי איך מסתכלים על זה...ניתן להתעלם מהצד של הצ´י ולהתייחס רק לשרירים...אבל למיטב ידיעתי לא זו המטרה של iron shirt.
 

matigol

New member
הנה הסבר אחד להגדרה צ´י-קונג

קשה (נלקח מה- web לאחר חיפוש ספונטני). הסבר זה תואם את הבנתי/ידיעתי. ישנו מושג של מתח פנימי בו האנרגיה ממלאת את הגוף ואצורה בו (קיים גם באייקידו). אתה יכול לדמות זאת לצינור מלא במיים ולחץ המיים מקשה אותו. בצ´-קונג רך האנרגיה זורמת אך הגוף רך לחלוטין (שוב צינור המים, אך הפעם אין חסם בקצה הצינור, והמיים זורמים דרכו
..) ייתכן שישנן שיטות קונג-פו - בעיקר דרומיות - שחלק ממסכת האימונים כוללות פיתוח שרירים, אך זה כחלק מהשיטה ולא כחלק מהצ´י-קונג המתורגל בה (כל זאת מבלי לשפוט האפ פיתוח שרירים הוא טוב או לא). מקווה שהסבר זה מספק את תובנתי בענין.
 

orii

New member
האומנות מאחורי השם...

נתחיל מהסוף, מהניסיון המוגבל ביותר שלי 2.5 בשיטת טאי צ´י אחת ו- 2.5 שנים בשיטה שניה, חוץ מברמת הדיבורים, התוכן של השיטות היה אחר. "התוכן" - הכוונה לעקרונות של התנועה כמו שהם באים לידי ביטוי בתבנית ובתרגילי זוגות. כשאומרים "רך" למה מתכוונים ואיך זה מרגיש? ובהקשר לזה אשמח להיפגש כדי ללמוד מההבדלים... מאוד מוזר בעיני (אם כי כבר שמעתי את זה) על שילוב של אימוני כח ביחד עם טאי צ´י - לגישתי זה עובד בשני כיוונים מנוגדים. איפה אתה לומד (אני אצל פרופ´ חיים בנדר)? בכל אופן, ברמה הכי כללית גישות טאי צ´י מכוונות לדרך מאוד ארוכה של לימודים לפני שהאומנות יכולה להתממש בקרב. כמו מה ש matigol כתב ממה שאני יודע IRON SHIRT זו עבודת "צ´י" שלא קשורה לפיתוח שרירים.
 

elron

New member
אכן טאי צי ופיתוח כח שרירים זה לא

הולך ביחד... לימודי באומנויות לחימה כללו הרבה מורים בארץ ובחול. היום לאחר 10 שנות אימונים אני מתאמן על מה שאני אוהב כלומר - גם טאי צי וגם אימונים הכשורים לכושר ולסיבולת. אכן הרבה מחברי אומרים לי כי שני הדברים מנוגדים אך זה מה שמרגיש לגוף שלי (ואני מדגיש - שלי ולא של אחר) כדבר הנכון לעשות. לידיעתך, יש שיטות שונות של קונג פו המשלבות טאי צי יחד עם עבודת שרירים - למשל שיטת טאי צי רכה של עגור לבן (צחי שוחט יוכל לפרט אולי יותר). IRON SHIRT - אכן אינה קשורה לפיתוח שרירים אך זה בהחלט תוצר לוואי. הספיגה אכן מתבצעת ברמת הצי עם עזרה של שרירים חיצוניים ופנימיים.
 

orii

New member
כשאתה אומר טאי צ´י, למה אתה מתכוון?

יש הרי הרבה סוגי קונג פו, מה מיחד אומנות שנכללת לדעתך כרכה בכלל וכטאי צ´י בפרט? ואיך לדעתך בודקים יכולת טאי צ´י (להבדיל מיכולת שמפתחים באומנות אחרת ואו בפיתוח שרירים?
 

elron

New member
לעשות טאי צי ללא חימום

עשוי להיות עסק מסוכן מאד לברכיים לאורך זמן. סחוסי הברך הינם רגישים מאד ואם התחלת "קאטה" ללא חימום מתאים לברכיים - לאורך זמן עלולים להצטבר נזקים קטנים שיהפכו לנזק גדול יותר בהמשך הדרך. כנל לגבי שאר המפרקים של הגוף - כתפיים, מרפקים וכמובן - צוואר וגב תחתון.
 

orii

New member
ממש הפוך ../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif

אני חושב שאם תוך כדי ביצוע התבנית (קאטה) יש לחץ על הברכיים - אפילו חלש אבל כמו שאמרת שעלול לגרום לנזק מצטבר, אז משהו לא נכון בסיסית. אין ספק שטאי צ´י לומדים לאט ולאורך כל הדרך עושים טעויות. טעות נפוצה תגרום ללחץ על הברך ובעצם לנזק. זו הסיבה שבתחילת הלימודים אנחנו כן עושים חימום, אולם לאחר תקופה (שתלויה בתלמיד) אין בכך צורך. באופן בסיסי בתבנית ובעבודה בזוגות לא מופעל לחץ על הברכיים, גם בעבודה נמוכה. כשאני עושה טעות ומרגיש לחץ על הברך אני מנצל אותו כדי לנסות ללמוד איך למנוע אותו. רוב החברה היותר ותיקים שלנו מתחילים תבנית ללא חימום ללא בעיות בברכים.
 
למעלה