כורכום

מנדי31

New member
כורכום

שלום לכולם, פעם ראשונה שלי בפורום הזה. רציתי לשאול לגבי כורכום. לאחרונה ראיתי המון פרסומות לגבי תוסף התזונה. מהן היתרונות שלו ? האם זה באמת כה מומלץ כפי שהפרסומות אומרות ? אני לוקחת אומגה 3 ממקור צמחי, האם כורכום יועיל לי גם ? תודה רבה

כורכום

קודם כל ברוכה הבאה. הרכיבים הפעילים של הכורכום הם נוגדי חימצון מסוג פוליפנולים. הפוליפנול המוכר ביותר בכורכום הוא הכורכומין שלו מיוחסת הפעילות הטיפולית של הצמח. הכורכומין הוא למעשה הפיגמנט המעניק לכורכום את צבעו הצהוב ומאפיין גם את ריחו הייחודי. במחקרים רבים נמצא שכורכומין מווסת פעילות של רכיבים המשמשים בגוף כמתווכי דלקת ובכך מטפל במספר רב של מחלות פרו-דלקתיות כגון אלצהיימר, פרקינסון, מחלות לב וכלי דם, קוליטיס, דלקות מפרקים ועוד. תוצאות המחקרים מצביעות על כורכומין כתוסף תזונה טבעי שפועל במנגנון נוגד דלקת. מספר מחקרים שנעשו בשנים האחרונות מרמזות על יעילות טיפולית של כורכומין אצל חולים הסובלים מסרטן המעי הגס, המחקרים אף הוכיחו פעילות אנטי אנגיוגנית של הכורכומין שמפריע ליצירתם של כלי דם בגידולים סרטניים ועל ידי כך מונעים התפתחות הגידול . בנוסף לכך נמצא בשהכורכום יעיל לטיפול באולקוס, דלקת בקיבה (גסטריטיס)ודלקות בדפנות המעיים. החיסרון הגדול של השימוש בכורכומין הוא הזמינות הביולוגית הנמוכה של הרכיב עקב ספיגה נמוכה, חילוף חומרים מהיר ופינוי מהיר מהגוף.מסיבה זו רצוי ליטול כורכום כשהוא בא בתוספת של פיפרין, תמצית של פלפל שחור שהוכח כי יעיל למטרה זו. נמצא כי פיפרין מעלה זמינות ביולוגית של כורכומין ב-2000 אחוז! בנוסף מומלץ ליטל טבליות כורכום עם פפרין שהן מצופות בציפוי אנטרי. השימוש בציפוי אנטרי מאפשר שליטה על מיקום פירוק הטבלית וספיגת הרכיבים. בצורה זו פירוק הטבליה וספיגת הריכיבים מתרחשים רק במעי הדק. בצורה זו הזמינות והספיגה של הכורכום הרבה יותר טובות. לחברת סופהרב ישנן טבליות כורכום+פפרין בציפוי אנטרי. כל טבלית מכילה 1000 מ"ג של תמצית כורכום תקנית המכילה 95% חומר פעיל (כורכומינואידים). אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

נהורית1

New member
היי! אני מהראשי ../images/Emo13.gif

גם אני שמעתי על הקורקום כמרפא מחלות. אני נוהגת לשים בעיקר במרק עוף. אבל שמתי לב שמשום מה לאחר אכילת המרק יש בדרךכלל קיבה רכה. האם זה בגלל בקורקום? תודה לתשובה
יהודית.

תשובה

יהודית שלום רב, לא נתקלתי בתופעה שכורכום גורם לקיבה רכה. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל

מנדי31

New member
תודה!!

המון תודה לך עדי על המידע המקיף והמושקע !! כורכרום נשמע לי בדיוק כמו משהו שיכול לעזור לי, שכן אני סובלת מבעיות חוזרות ונישנות במעיים ואני חושדת שזה עלול להוביל לדלקת והחשש רק גובר גם מדברים גרועים יותר.

odo13z

New member
הייי

אני נתקלתי בכורכום כמחטא פציעות ועוצר דימום בחתכים....אצל אנשים מבוגרים מרוקאים. אישית....אני מוסיף אותו בכל תבשיל....ואף בסלטים.

למעלה